V Moskvi zaradi groženj z bombnimi napadi evakuirali 20.000 ljudi

V ruski prestolnici so zaradi grožnje z bombnim napadom evakuirali več kot 20.000 ljudi. Izpraznili so nakupovalna središča, postajališča javnega prometa in izobraževalne ustanove.

V ruski prestolnici so zaradi grožnje z bombnim napadom danes evakuirali več kot 20.000 ljudi. Izpraznili so nakupovalna središča, postajališča javnega prometa in izobraževalne ustanove.

Policisti so ure in ure prečesavali izpraznjene stavbe na več kot 190 lokacijah.

RT je poročal, da so bile grožnje o več napadih oblastem po telefonu sporočene skoraj sočasno. Neimenovani vir je že ob začetku evakuacij za medij povedal, da sicer najverjetneje gre za "telefonski terorizem" in se bodo grožnje izkazale za neutemeljene, vseeno jih morajo temeljito preučiti. Policisti eksplozivnih teles naj ne bi našli.

V Moskvi zadnje čase težave z epidemijo klicev o bombnih napadih, ki se izkažejo za potegavščino. Kot poročajo tamkajšnji mediji, so samo prejšnji teden evakuirali več kot 45.000 ljudi, ki naj bi jim na 22 krajih pretila "bombna nevarnost". Izkazalo se je, da je šlo za potegavščino, klici pa so prišli iz Ukrajine.

V Rusiji tistim, ki oblastem sporočajo lažne grožnje o terorističnih napadih, grozi do pet let zapora. Po drugi strani pa oblasti "šaljivce" le redko izsledijo in ujamejo.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 12
 
Infraping 13.09.2017 18:59:57
Prekleto zapravljanje.
Več komentarjev