Tujina

V Nemčiji naj bi preprečili teroristični napad

Karlsruhe, 29. 04. 2011 21.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški kriminalisti so prijeli tri osebe, osumljene sodelovanja s teroristično organizacijo Al Kaida. Gre za nemške državljane, ki naj bi načrtovali večji teroristični napad.

Nemška policija naj bi preprečila teroristični napad.
Nemška policija naj bi preprečila teroristični napad. FOTO: Reuters

Nemški kriminalisti so danes prijeli tri osebe, osumljene sodelovanja s teroristično organizacijo Al Kaida, so sporočili iz državnega tožilstva v Karlsruheju. Osumljence bodo v soboto predali preiskovalnemu sodniku zveznega sodišča.

Osumljenci so po poročanju nemške televizije ZDF nemški državljani, ki naj bi načrtovali večji teroristični napad. Eden od osumljencev naj bi se pred začetkom priprav na napad v Nemčiji udeležil ustreznega usposabljanja v tujini.

Domnevne člane Al Kaide so prijeli v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija. Pred prijetjem so jih preiskovalci dalj časa opazovali, aretirali pa so jih, še preden so začeli z izdelavo bombe.

Podrobnosti zaslišanja pred preiskovalnim sodnikom bodo javnosti predvidoma predstavili na novinarski konferenci v Karlsruheju.

Primera takšnih razsežnosti Nemčija ni videla vse od leta 2007, ko so teroristične napade v tej državi načrtovali štirje pripadniki islamistične skupine Sauerland.

V tujini so se udeležili usposabljanja, po katerem so bili pripravljeni na izvedbo napada z namestitvijo bombo v avtomobil. Septembra 2007 so tri člane skupine aretirali v Nemčiji, četrtega pa so kasneje prijeli v Turčiji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BALIENCRIP
30. 04. 2011 11.14
msabc, bolj verjetno posledica uletavanja in vsiljevanje tujih rezimov v njihove drzave kot so irak,iran,afganistan sedaj libija egipt sirija tunizija, kdo pa smo mi da bomo ostale maltretirali, glede na to kaj njim delamo, oni nam ne naredijo skoraj nic, pazi ! Belorusija nima nic z vzhodnimi drzavami, kako to komentiras ? Jst mislim enako alCIAida.
Danijel Fric
30. 04. 2011 10.25
ALCAIDA, ameriška režija, kateri je nasedel cel svet. Uničiti je jim ni cilj, ker potem se tudi ameriška prisotnost v svetu zmanjša - gnila politika
skodelica kave
30. 04. 2011 09.40
To pa je posledica priseljevanja
HLAPCI.HLAPCI
30. 04. 2011 08.19
V Nemčiji so malo po "terorističnih napadih" 9/11 dali na seznam "sumljivih oseb" več kot 180.000 ljudi. Tem ljudem prisluškujejo, jim sledijo, preverjajo emaile, preverjajo računalnike, bančne kartice, in vse ostalo. Brez njihove vednosti, brez da bi te osebe naredile kaj nezakonitega. Do danes se je ta številka povečala.
yarrick
30. 04. 2011 07.28
Aha, in sedaj je alCIAda edina teroristična skupina na svetu? Hmmm...Pa so bili napadi na podzemno v londonu, je bil napad v španiji...vedno so bili krivi al CIAdovci.Eh zakaj me to ne preseneča več? Pa res nevem, KAKO laho eni v cunje zaviti razcapanci z AK-ji povzročajo toliko gorja svetu? vsa tehnologija sveta, vse obveščevalne agencije, skoraj vse države združene v boju z alCIAdo..pa jih še vedno ne dobijo.Hm hm hm....A so oni tako dobri ali je ostali svet ZANIČ?! Vse lepo in prav, če so jih ujeli, ampak meni se zdi tole bolj False flag event, kot pa teroristična grožnja.Očitno NEKDO rabi malce"vzvoda" za ponoven boj proti alCIAdi.
naivna
30. 04. 2011 06.00
Ali bi naj cakali, da bi en kup ljudi ubili, predno bi jih aretirali? Morda bi se keri od vas bil vmes.?
BALIENCRIP
30. 04. 2011 02.16
naslov je se boljsi, v nemciji naj bi preprecili teroristicni napad. Kaj ste smesni.
HLAPCI.HLAPCI
30. 04. 2011 01.20
" aretirali pa so jih, še preden so začeli z izdelavo bombe." Zakaj so jih torej aretirali ?
JozaFric
30. 04. 2011 00.14
na veke vekov. amen
mad-max
29. 04. 2011 21.16
tako je prav nenčija je pa le nemčija...naj živi nemški narod