Tujina

VIDEO: V nesreči turističnega avtobusa v Mehiki 12 mrtvih in 18 ranjenih

Cancun, 20. 12. 2017 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Mehiki je avtobus z 31 potniki iz za zdaj še neznanega razloga zapeljal s ceste in se prevrnil. Pri tem je umrlo 12 ljudi, med njimi tudi en otrok, še 18 je ranjenih. Na avtobusu so bili turisti iz ZDA, Italije, Brazilije in Švedske, ki so se med križarjenjem ustavili ob mehiški obali.

V Mehiki je avtobus z 31 potniki iz za zdaj še neznanega razloga zapeljal s ceste in se prevrnil.
V Mehiki je avtobus z 31 potniki iz za zdaj še neznanega razloga zapeljal s ceste in se prevrnil. FOTO: AP

V nesreči turističnega avtobusa v Mehiki je umrlo 12 ljudi, 18 pa je bilo ranjenih.

Na avtobusu, ki je peljal iz obalne vasice Mahahual k majevskem arheološkem najdišču Chacchoben, okoli 175 kilometrov južno od Tuluma, je bilo po poročanju CNN 31 ljudi – poleg turistov iz ZDA, Italije, Brazilije in Švedske še mehiška vodička in voznik avtobusa. Ta je na dvopasovni cesti naenkrat zapeljal s ceste in se prevrnil.

Oblasti v območju Quintana Roo še niso sporočile narodnosti smrtnih žrtev, je pa tožilstvo potrdilo, da je v nesreči umrlo 12 turistov, med katerimi je en otrok, in mehiška vodička.

Na avtobusu je bilo 31 ljudi, 12 jih je umrlo, tudi mehiška vodička.
Na avtobusu je bilo 31 ljudi, 12 jih je umrlo, tudi mehiška vodička. FOTO: AP

27 potnikov na avtobusu je prišlo z dveh karibskih križark – Celebrity Equinox in Serenade of the Seas, s katerimi so med sedemdnevnim križarjenjem prispeli v pristanišče Costa Maya. "Naša srca so z vsemi vpletenimi v nesrečo avtobusa. Za naše goste delamo vse, kar lahko, pomagamo jim z zdravniško oskrbo in transportom," je povedala tiskovna predstavnica družbe Royal Caribbean Cynthia Martinez. "Sodelujemo z lokalnimi oblastmi, da bi izvedeli čim več o nesreči."

Sedem turistov se je že vrnilo na ladjo, 13 pa jih ostaja v bolnišnici – šest v Tulumu, sedem pa v mestu Chetumal, blizu meje z Belizejem, še poroča CNN.

Chris Brawley, potnik na ladji Serenade of Seas, je bil na avtobusu, namenjenem k istim ruševinam. Na kraj nesreče so prispeli le nekaj minut po nesreči. "Bilo je malo po 9. uri in konvoj avtobusov s križark je bil namenjen k Chacchobenu. Na poti smo bili okoli 35 do 40 minut. Nebo je bilo jasno, cesta pa suha. Nesreče nisem videl, a voznik avtobusa je nekako izgubil nadzor nad vozilom, saj so bile povsod na cesti sledi zaviranja. Prav tako nisem videl nobenih znakov, da bi bilo v nesrečo vpleteno še kakšno drugo vozilo," je opisal.

Michael Schuenemeyer je bil na nekem drugem avtobusu, ki se je mimo kraja nesreče peljal uro kasneje. Dva tovornjaka sta dvigala avtobus, ki je bil po njegovih besedah v precej slabem stanju.

27 potnikov na avtobusu je prišlo z dveh karibskih križark, s katerimi so prispeli v pristanišče Costa Maya.
27 potnikov na avtobusu je prišlo z dveh karibskih križark, s katerimi so prispeli v pristanišče Costa Maya. FOTO: AP

Vicente Martin, predstavnik agencije za civilno zaščito v območju Quintana Roo, je povedal, da se preiskovalci trudijo ugotoviti, kaj je povzročilo nesrečo.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.