Tujina

V nesreči vlaka na jugu Francije poškodovanih najmanj 60 ljudi, od tega osem huje

Montpellier, 17. 08. 2016 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vlak se je med hudim neurjem zaletel v drevo, ki je padlo na progo v bližini mesteca Le Cres. "Bili smo na vlaku, ko je začela padati toča v velikosti žogic za namizni tenis, nato pa smo slišali eksplozijo, vlak se je zatresel in nato sem videla ljudi, ki so imeli kri na obrazu," je povedala ena od potnic.

V nesreči regionalnega vlaka v bližini Montpellierja na jugu Francije se je po podatkih reševalcev danes poškodovalo najmanj 60 ljudi, od tega osem huje. Vlak, ki je vozil med Nimesom in Montpellierjem, se je med hudim neurjem zaletel v drevo, ki je padlo na progo v bližini mesteca Le Cres. 

Na vlaku je bilo okoli 219 potnikov. Najhuje poškodovanega, ki je v kritičnem stanju, so evakuirali s helikopterjem. Po poročanju lokalnega časnika Midi Libre ga je ob močnem trčenju vrglo iz vlaka.

Lažje ranjeni imajo lažje poškodbe ali so v šoku. Potnike so prepeljali v javno poslopje v bližnji kraja Saint Aunes.

Drevo je na tire padlo med kratkim, a izredno silovitim neurjem s točo, ki je zajelo območje v začetku popoldneva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Po prvih podatkih je na območju v eni uri padlo več kot 40 milimetrov dežja in dva do tri centimetre toče. Veter je pihal več kot 80 kilometrov na uro, piše francoski časnik Le Figaro na svoji spletni strani.

 

Iz francoskih železnic SNCF so sporočili, da je dvonadstropni regionalni vlak, ki je peljal 140 kilometrov na uro, trčil v drevo okoli 15.45 po lokalnem času.

Strojevodja vlaka, ki je bil lažje poškodovan, je za Figaro povedal, da je drevo padlo ravno, ko je vlak šel mimo, tako da niso mogli sprožiti zasilnih zavor. Po podatkih SNCF je šlo za zelo visok bor, ki je stal na zasebnem zemljišču.

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Vlak se ni iztiril, najhujše poškodbe pa je utrpel prvi vagon spredaj in na levi strani, je povedal predstavnik reševalcev.

 

Na kraj nesreče, do katerega je po navedbah SNCF zapleten dostop, tudi zaradi toče, je prišlo več kot 80 gasilcev. Poslali so okoli deset reševalnih vozil, pa tudi helikopterje, poroča francoski časnik Le Soir na svoji spletni strani.

"Bili smo na vlaku, ko je začela padati toča v velikosti žogic za namizni tenis, nato pa smo slišali eksplozijo, vlak se je zatresel in nato sem videla ljudi, ki so imeli kri na obrazu," je povedala ena od potnic vlaka. Ena od potnic pa je dejala, da je prišlo do panike in da so nekateri kričali, da gre za teroristični napad.

Železniški promet na območju je moten, ponoči naj bi ga znova vzpostavili.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
17. 08. 2016 21.47
-2
Če se je vlak zaletel v očitno pokonci stoječe drevo, potem ni šel mimo, ko je to padlo, sicer bi padlo nanj, malo logike.
NapovedovalecPrihodnosti
17. 08. 2016 22.23
+0
Drevo je naprej ležalo ob progi nato pa so ga migrantje postavili pokončno na sredo proge.Verjetno so smatrali,da tja najbolj pristaja zaradi izgleda.Kdo bi vedel?