Tujina

FOTO: Tla v Nepalu se še zdaleč niso umirila: blizu Katmanduja znova močan potresni sunek

Katmandu, 16. 05. 2015 08.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Silovita potresa konec aprila in ta teden sta v Nepalu terjala več kot 8500 življenj. Tla se še zdaleč niso umirila, tako so znova zabeležili močnejši potresni sunek, in sicer z magnitudo 5,7.

Danes so v Nepalu v bližini Katmanduja zabeležili nov, močan potresni sunek. Tokrat je imel potres magnitudo 5,7, bil pa je relativno plitek, saj je so namerili globino le 10 kilometrov, so sporočili z ameriškega geološkega zavoda (USGS).

V ponesrečenem helikopterju vsi mrtvi

Nepalska vojska je danes sporočila, da so v ponesrečenem ameriškem helikopterju našli osem trupel. Kot je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil generalmajor Binoj Basnet, so vsa trupla nerazpoznavna.

Blizu nepalsko-kitajske meje je nepalska vojska v petek našla razbitine ameriškega vojaškega helikopterja, ki je izginil v torek med dostavo pomoči žrtvam nedavnih potresov v deželi pod Himalajo.

Na helikopterju tipa UH-1Y Huey je bilo šest ameriških marincev in dva nepalska vojaka.

Helikopter je izginil blizu Charikota vzhodno od Katmanduja, potem ko je odvrgel pomoč. Tiskovni predstavnik Pentagona Steven Warren je v torek dejal, da so pred izginotjem helikopterja po radijski postaji slišali pogovor posadke o težavah z gorivom.

V operaciji pomoči po rušilnem potresu v Nepalu konec aprila, ki je zahteval okoli 8400 žrtev, sodeluje okoli 300 ameriških vojakov z nekaj več kot desetimi vojaškimi letali in helikopterji. Državo je v torek stresel še en močan popotresni sunek z magnitudo 7,3, ki je po zadnjih podatkih oblasti terjal 117 življenj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PIKAPOLONICA1994
16. 05. 2015 11.12
-4
in sedaj bodo amerosi naredili movie oh in ah kako so oni hoteli pa jim vreme ni dalo...a joj groza.
Kalymero
16. 05. 2015 10.31
+0
So to so slike razdejanja, ki ga je naredil nesrečni helikopter?