V strmoglavljenju letala umrla dva potnika in motorist

Med zasilnim pristankom mjanmarskega letala, polnega tujih turistov, so umrle tri osebe. Med poskusom pristanka v gosti megli sta umrla 11-letni otrok in turistični vodič na letalu, na tleh pa je bil ubit tudi naključni motorist.

Letalo

(Foto: Reuters)

Med zasilnim pristankom mjanmarskega letala, polnega tujih turistov, so umrle tri osebe, 11 je bilo ranjenih, so sporočile mjanmarske oblasti. Na letalu, ki je bilo na poti iz Jangona, je bilo sicer 63 potnikov, od tega 51 tujcev. Med poskusom pristanka v gosti megli sta umrla 11-letni otrok in turistični vodič na letalu, na tleh pa je bil ubit tudi naključni motorist.

Letalo vrste Fokker-100 družbe Air Bagan je zasilno pristalo na polju, se prelomilo na pol in zagorelo. Letalo je treščilo ob tla nedaleč od letališča Heho v vzhodni zvezni državi Šan, ki je izhodišče za priljubljeno turistično točko, jezero Inle.

V bolnišnico so med drugim prepeljali dva Američana, dva Britanca in Korejca, so sporočili iz letalske družbe, kjer so nesrečo opisali kot "zasilni pristanek". Po podatkih francoskega veleposlaništva sta bila lažje poškodovana tudi dva francoska državljana.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
mumblyy 25.12.2012 23:29:23
Tale z motoristom je pa huda. Očitno ni nikamor gledal in nič slišal, če ga je avion povozil. V vseh teh avionskih nesrečah se edino še podmornica ni zaletela v avion. Kolikor so ljudje čudni, se bo verjetno tudi to enkrat zgodilo.
Več komentarjev