V strmoglavljenju letala varnostne službe umrlo 27 ljudi

Na jugu Kazahstana je strmoglavilo letalo varnostne službe KNB. Umrlo je 27 ljudi na krovu letala, med njimi tudi poveljnik obmejne straže. Vzrok za nesrečo letala ni znan.

V Kazahstanu je strmoglavilo vojaško tovorno letalo antonov an-72, pri čemer naj bi umrlo 27 ljudi, ki so bili na letalu. Na letalu naj bi bilo sedem članov posadke in 20 višjih pripadnikov obmejne straže. Med slednjimi naj bi bil tudi poveljnik obmejne straže, polkovnik Turganbek Stambekov.

Poročil o vzroku za nesrečo še ni. Po poročanju kazahstanske televizije naj bi letalo z radarjev izginilo okoli 19. ure po lokalnem času, ko je pristajalo 20 kilometrov od mesta Šimkent, pri meji z Uzbekistanom. Tja je priletelo iz Astane.

Letalo je bilo v lasti varnostne službe KNB. Po besedah predstavnikov oblasti naj bi zgorel večji del letala, našli pa naj bi le nekaj kosov letala. Letalo naj bi strmoglavilo z višine 800 metrov, hkrati pa oblasti navajajo, da je bilo v času nesreče vreme zelo slabo.

Stambekov je bil za poveljnika obmejne straže imenovan junija, mesec dni po pokolu 14 pripadnikov obmejne straže na odročni nadzorni točki ob meji s Kitajsko. Zaradi pokola je bil ta mesec na dosmrtno ječo obsojen 20-letni vojak Vladislav Čelak.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
vrtnar_ 25.12.2012 21:38:25
ostrejša zakonodaja je le krpanje posledic,vzroka pa s tem pa ne bodo odpravili
Več komentarjev