V Venezueli se bo začel boj za predsedniški stolček

Predčasne predsedniške volitve v Venezueli bodo 14. aprila. Kandidiral bo tudi začasni predsednik Maduro, opozicija pa opozarja, da je to protiustavno. V boj bo sicer znova poslala Caprilesa, ki ga je na zadnjih volitvah porazil Chavez.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Venezuelska volilna komisija je v soboto sporočila, da bodo predčasne predsedniške volitve, na katerih bodo izbrali naslednika pred kratkim umrlega voditelja Huga Chaveza, 14. aprila. Komisija je datum volitev sporočila dan po zaprisegi Nicolasa Madura kot začasnega predsednika države. Za svojega naslednika ga je izbral Chavez, kar je opozicija označila kot protiustavno.

Maduro velja tudi za favorita za zmago na predčasnih volitvah, opozicija pa želi v boj za novega predsednika znova poslati Henriqueja Caprilesa, ki ga je na zadnjih volitvah oktobra lani porazil Chavez.

Hugo Chavez

Na ulicah prestolnice so še vedno vidni volilni plakati iz lanske predsedniške tekme. (Foto: Reuters)

Capriles je na Twitterju izrazil hvaležnost za podporo in dodal, da bo odločitev o morebitni vnovični kandidaturi sporočil v kratkem. Zaprisego Madura, ki je zagotovil "popolno zvestobo" pokojnemu voditelju Chavezu, je označil kot ustavno prevaro in zlorabo oblasti.

"Nicolas, nihče te ni izvolil za predsednika. Ljudje niso volili tebe," je opozoril 40-letni Capriles. Dodal je še, da začasni predsednik v skladu z ustavo ne more kandidirati na volitvah.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
Jaka Planinc 11.03.2013 14:04:05
LAHKO NJIM, KI IMAJO NAFTO,SE RAZDAJATI,DELATI SE DOBRE,ŠENKOVATI,IGRATI SE CELIM SVETOM itd.
ZA KARIZMATIČNEGA POPULISTA SO GA NAREDILI MEDIJI,PODPORNIKI,SIMPATIZREJI IN PREDVSEM KUBANSKI FIDEL CASTRO,KI GA JE NAŠČUVAL PROTI AMERIKI IN KAPITALISTIČNEM SAMODRŽCEM DIKTATORJEM KAKRŠEN JE BIL TUDI SAM.
Več komentarjev