FOTO in VIDEO: V ameriški zvezni državi Washington se je na nadvozu čez avtocesto iztiril vlak. Najmanj trije mrtvi, več kot 70 so jih prepeljali v bolnišnico

V ameriški zvezni državi Washington se je na nadvozu čez avtocesto iztiril vlak. Pri tem naj bi najmanj trije potniki umrli, še 77 so jih poškodovanih prepeljali v bližnjo bolnišnico. Ves promet v okolici je ustavljen, washingtonsko ministrstvo za promet pa voznike poziva, naj se izognejo območju nesreče.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (10)

  • Iztirjenje vlaka v ameriški zvezni državi Washington - 1
  • Iztirjenje vlaka v ameriški zvezni državi Washington - 2
  • Iztirjenje vlaka v ameriški zvezni državi Washington - 3
  • Iztirjenje vlaka v ameriški zvezni državi Washington - 4
  • Iztirjenje vlaka v ameriški zvezni državi Washington - 5
  • Iztirjenje vlaka v ameriški zvezni državi Washington - 6
  • Iztirjenje vlaka v ameriški zvezni državi Washington - 7
  • Iztirjenje vlaka v ameriški zvezni državi Washington - 8
  • Iztirjenje vlaka v ameriški zvezni državi Washington - 9
  • Iztirjenje vlaka v ameriški zvezni državi Washington

V bližini mesta DuPont v ameriški zvezni državi Washington se je zjutraj nekaj pred 8. uro z nadvoza nad avtocesto iztiril potniški vlak, ki je vozil na progi med Seattlom in Portlandom, poroča CBS News.

Iztirilo je najmanj sedem vagonov, pri čemer je eden od teh 'obvisel' z nadvoza na avtocesto in blokiral cestni promet.

Po besedah predstavnika za stike z javnostjo urada lokalnega šerifa Eda Troyerja, so v nesreči najmanj trije potniki umrli, še 77 pa je bilo poškodovanih - od tega štirje huje - in so jih prepeljali v bližnjo bolnišnico.

Vlak je na avtocesti zadel tudi več avtomobilov in pri tem ranil več ljudi, ni pa zahteval smrtnih žrtev, je še novinarjem povedal Troyer. Po njegovih besedah je med poškodovanimi tudi več motoristov.

Nesreča vlaka

Nesreča vlaka v ameriški zvezni državi Washington. (Foto: AP)

V času nesreče je bilo na vlaku 78 potnikov in pet članov osebja, so sporočili iz družbe Amtrak Management, pod okriljem katere je vozil vlak.

Podrobnosti nesreče in vzrok za iztirjenje še niso znani.

Ves promet v okolici je ustavljen, washingtonsko ministrstvo za promet pa voznike poziva, naj se izognejo območju nesreče.

Nesreča vlaka

Vlak se je iztiril približno 64 kilometrov južno od Seattla. (Foto: AP)

"Reševalci so kraju na nesreče in poročajo o poškodovanih. Železniška povezava med Seattlom in Portlandom je za zdaj prekinjena," je v izjavi za medije dejal predstavnik družbe Amtrak Management.

Linija Amtrak 501 iz Seattla v Portland je sicer zaživela šele v ponedeljek. Najvišja hitrost, ki jo je lahko dosegel vlak, je 79 kilometrov na uro. Nekateri ugibajo, da se je nesreča zgodila zaradi prevelike hitrosti vlaka na novi progi, čeprav bi morala ta biti prilagojena za hitrosti do 127 kilometrov na uro.

Na vlaku je bil v času nesreče tudi Chris Karnes, ki je za CBS dejal, da se jim je zdelo, ko so zapuščali mesto DuPont, da je vlak zapeljal po nenavadni krivulji. "Nenadoma smo zaslišali šripanje, cviljenje in mečkanje pločevine. Občutek smo imeli, kot da bi zapeljali po hribu navzdol," je dejal Karnes. "V naslenjem trenutku smo udarili v sprednje sedeže, okna so se zlomila, ljudje so kričali," je opisal nesrečo.

Potniki so prav tako dejali, da po nesreči niso delovali zasilni izhodi, tudi vrat vagona niso mogli odpreti, zato so se iz razbitin rešili tako da so razbili okna in splezali skoznje.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 41
 
eggnog 18.12.2017 21:21:25
resno ?
eggnog 18.12.2017 21:48:57
DPA-APA
Več komentarjev