Tujina

VIDEO: 10- in 11-letnik pretepata starejše, policisti jima ne pridejo do živega

Beograd, 20. 11. 2014 06.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dečka iz Beograda napadata starejše, med žrtvami so tudi nosečnice. Od njih zahtevata denar, če pa z izkupičkom nista zadovoljna, sta neusmiljena. Starejšega moškega sta pretepla do smrti. Enega izmed napadov je posnela tudi varnostna kamera.

Iz srbske prestolnice poročajo o primeru dveh bratov, starih 10 in 11 let, ki sejeta strah in trepet med starejšimi in nemočnimi. Dečka sta namreč izredna nasilna, en starejši moški pa je zaradi poškodb, ki jih je utrpel v napadu, umrl.

Varnostne kamere so posnele omenjena brata, kako napadata in pretepata moškega:

Dečka sta napadla tudi znanega srbskega pisatelja in novinarja Rašo Popova, ki je novinarjem dejal, da sta otroka najprej pristopila k njemu in ga povprašala za drobiž. Dal jima je nekaj kovancev, a ker z vsoto nista bila zadovoljna, sta pisatelja fizično napadla. 81-letnik se je umikal proti svoji stavbi in nato je skušal vstopiti v svoje stanovanje. Dečka sta ga ves čas nadlegovala in pretepala, skušala sta tudi vstopiti v njegov dom. Moški jima je to uspel preprečiti in pred napadalcema zakleniti vhodna vrata stanovanja.

Policisti so srbskim medijem posredovali podatke, da so zoper omenjena brata prejeli že več kot 300 prijav, in sicer zaradi razbojništva in kraj. Enega moškega sta letošnjega septembra tako močno pretepla, da je ta umrl. Policisti pravijo, da sta napadala tudi nosečnice in jim kradla nakit. "Nekajkrat smo jih že prijeli, a smo jih morali izpustiti, saj sta mlajša od 14 let in ne moreta kazensko odgovarjati za svoja dejanja," je novinarjem zaupal vir iz policije, ki dodaja, da so ju nazadnje prijeli oktobra, ko sta obračunala s starejšim zakonskim parom.

V dodanem posnetku so varnostne kamere ene izmed stavb v Beogradu zabeležile napad na moškega. Na posnetku sta vidna omenjena brata, s katerima se že dlje časa ukvarja tudi center za socialno delo. A očitno neuspešno.

Pisatelj Popov, ki piše za otroke in mladino, je zaradi napada izredno prizadet in šokiran. "Po napadu se slabo počutim, saj sem svoje življenje posvetil pisanju za otroke. No, pa sem doživel tudi to, da me prav oni na mojem pragu napadejo. Sledila sta mi kot volkova, ki sledita zajcu. A na koncu se je vse dobro končalo," je dejal novinarjem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1