Tujina

VIDEO: Berlusconi za senat ponuja argentinsko estradnico

Rim, 04. 11. 2012 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na listi Berlusconijeve Svobodne stranke bo kot kandidatka za senatorko nastopila argentinska estradnica, sicer zvezda številnih resničnostnih šovov, pevka in plesalka. Predstavljala naj bi Italijane iz Južne Amerike.

Silvio Berlusconi je napovedal vrnitev v politiko.
Silvio Berlusconi je napovedal vrnitev v politiko. FOTO: Reuters

Svobodna stranka nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija je za kandidatko za predstavnico v senatu na prihajajočih volitvah izbrala argentinsko estradnico Iliano Calabro, ki je na televiziji hlinila orgazem. 46-letnica je pevka in plesalka iz Buenos Airesa ter je nastopila v številnih televizijskih resničnostnih šovih, vključno s Spolne zgodbe vsakdanjih ljudi in Ples za sanje.

Calabrova je sicer vnukinja italijanskih migrantov, ki so se pred številnimi leti v Argentino preselili s Sicilije, in je poročena ter ima dva otroka. Za kandidatko jo je izbral Esteban Juan Caselli, senator in član Berlusconijeve stranke, ki zastopa glasove Italijanov iz Južne Amerike. Trenutno je Esteban predmet preiskave suma korupcije pri nabiranju poslov za italijansko obrambno podjetje Finmeccanica v Aziji in Latinski Ameriki.

Čeprav Calabrova ne govori tekoče italijanskega jezika, pa pravi, da razume skrbi italijanske skupnosti v Argentini. "Udeležujem se vseh njihovih zabav, dogodkov in drugih priložnosti. Prisotna sem na vseh njihovih večerih, na katerih plešem in pojem," je povedala v intervjuju za italijanski časopis Corriere della Sera.

Berlusconija je opisala kot velikega politika in odličnega poslovneža, sebe pa je primerjala z Beppejem Grillom, komedijantom, ki je s svojim uporniškim gibanjem dominiral na lokalnih volitvah pretekli teden. "Veste, zakaj ljudje zaupajo umetnikom, kot sva midva? Vključeni smo v politiko brez osebnih interesov. Pri politiki ne gre le za knjige, ampak tudi občutke. Zakaj ne bi bilo še ene estradnice, kot je Carfagna, ki je celo postala ministrica," se sprašuje.

Berlusconi je namreč precej presenetil, ko je v svojo prejšnjo vlado za ministrico za enakost leta 2008 imenoval Maro Carfagno, nekdanjo manekenko. Pozneje pa je bil tarča številnih obtožb, ker je na volitvah za Evropski parlament njegova stranka ponujala vrsto televizijskih starlet, igralk in manekenk.

Na volitvah v regijski svet v Lombardiji je podprl tudi Nicole Minetti, ki se trenutno brani pred obtožbami, da je za njegove "bunga bunga" zabave v njegovi vili pri Milanu priskrbela prostitutke.

Spodaj si lahko ogledate videoposnetek Iliane Calabro.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nogutsnoglorry
05. 11. 2012 11.21
+4
še zmerej je bolje imeti v politiki seksi estradnice, kot pa pasje...
macro
04. 11. 2012 18.11
+4
naj še kakšno plesalko na drugu uporabi...
CheGaucho
04. 11. 2012 18.02
+5
Predlog, da imajo predstavnika za Italijane iz JA se mi zdi prav, vendar pa mislim da oseba, ki nastopa v resničnostnih šovih in je plesalka ter pevka na zabavah ni primerna za politiko... saj je to odgovorno in resno delo ne pa zabava... čeprav imam občutek, da je vedno več v politiki tega tudi pri nam ;)
primitive love
06. 11. 2012 13.29
BitterMan
04. 11. 2012 17.46
+4
Madona skoraj kot pukšič, ki je predlagal da bi slovencem iz južne amerike morali nameniti dva sedeža od 90 v parlamentu.
dzo77
04. 11. 2012 18.47
-2
saj mamo v parlamentu ze prevec belih hehehheeheeh
ZeroGravity
04. 11. 2012 17.26
+4
možakar ima okus
TRUMPP
04. 11. 2012 17.42
+3