VIDEO: Kako so novo leto dočakali v Severni Koreji?

Kim Jong Un je prihod novega leta dočakal v družbi žene in članov partije. Na koncertu in zabavi se je plesalo, pelo in nazdravljalo. Mladi voditelj je prekinil 19-letno prakso molka in ljudstvo nagovoril v novoletni poslanici.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Severnokorejski voditelj Kim Jong Un je leto 2013 pozdravil v družbi svoje žene Ri Sol-Ju in številnih predstavnikov partije. Državna televizija je v svet poslala posnetke, na katerih prvi par države uživa na koncertu skupine Moranbong, poročajo tuje agencije.

V dvorani, ki je bila nabito polna, so ljudje plesali, peli in ploskali mlademu voditelju, ki je po dolgih 19 letih, ko državljani niso bili deležni poslanic, ljudstvo nagovoril v novoletnem nagovoru. Dejal je, da bo v središču prizadevanj Pjongjanga v letu 2013 povečanje gospodarske proizvodnje in izboljšanje življenjskega standarda. Najbolj pa je presenetila njegova izjava, da je pomembno zmanjšati napetosti z Južno Korejo. Spomnimo, da je le dva tedna prej v Južni Koreji predsedniški stolček zavzela Park Geun Hye, ki je dejala, da si bo sicer prizadevala za zbliževanje s Severno Korejo, vendar pri vprašanju nacionalne varnosti ne namerava popuščati.

Ko je odbila ura polnoč, je mladi Kim nazdravil z gosti, med katerimi so bili tudi nekateri tuji veleposlaniki prijateljskih držav.

Praznovanje novega leta v Pjongjangu

Praznovanje novega leta v Pjongjangu (Foto: Reuters)

Kakšno je bilo vzdušje na koncertu in novoletni zabavi, si lahko pogledate v dodanem videu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 50
 
olyca 03.01.2013 11:08:58
Kaj naša slovenska Švica je pa uredu, ko vsi ki imajo malo časa kradejo vse povprek.
Več komentarjev