Tujina

VIDEO: Na jugu Italije se borijo s poplavami, med pogrešanimi tudi dva otroka

Pesichi, 07. 09. 2014 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Garganski polotok so prizadela huda neurja in poplave. Umrla je najmanj ena oseba, več je pogrešanih. Neurja so v tej regiji prizadela tudi številne turiste. Kampe je poplavila voda, zato so morali iz njih evakuirati več kot 1000 ljudi.

Reševanje pred naraslo vodo.
Reševanje pred naraslo vodo. FOTO: ENEX

Obilno deževje v zadnjih dneh je na jugu Italije povzročilo katastrofalne poplave. Tako obilnih padavin na tem območju ni bilo že 80 let, poudarjajo tamkajšnji vremenoslovci. Na Garganu je namreč od ponedeljka padlo toliko dežja, kot ga ponavadi v celem letu. Gmotna škoda zaradi poplav pa bi lahko bila večmilijonska.

Najhuje je v pokrajini Foggia na polotoku Gargano, kjer že od srede dežuje. Umrl je 24-letnik. Njegovo truplo so odkrili včeraj pozno popoldne, pogrešali pa so ga že od srede, ko je sredi hudega neurja šel preverit svojo živino.

Na severu dežele Apulija pa pogrešajo več ljudi, med njimi sta tudi dva otroka.

Prizadeti tudi številni turisti

Neurja so v tej regiji prizadela tudi številne turiste. Kampe je poplavila voda, zato so morali iz njih evakuirati več kot 1000 ljudi. Več kot deset regionalnih cest je bilo zaradi poplav neprevoznih, do motenj je prišlo tudi v železniškem prometu.


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nonac
07. 09. 2014 18.11
+15
Očitno za nekatere ni tako hudo, da ne bi uturili še reklame, sramota, fuuuuuuuuuuuuuuuj!