VIDEO: Najdebelejša ženska na svetu izgubila že polovico svoje teže

Najdebelejša ženska na svetu je po posegu na želodcu v indijski kliniki lažja za četrt tone. Izgubila je že polovico svoje teže, končno pa je lahko zapustila svojo posteljo in nekaj časa preživela v posebej zanjo prilagojenem invalidskem vozičku.

Pol tone težka Egipčanka, ki je veljala za najdebelejšo žensko na svetu in je februarja odšla na poseg v Indijo, je že izgubila polovico svoje teže. To je skoraj 250 kilogramov v dveh mesecih od prihoda v Indijo.

Egipčanka Eman Ahmed Abd El Ati je tehtala okrog 500 kilogramov in že 25 let ni zapustila svoje hiše v Aleksandriji, dokler ni februarja poletela v Mumbai na operacijo za zmanjšanje želodca. Po tekočinski dieti, ki je pripomogla k izgubi teže, so ji marca uspešno opravili poseg za zmanjšanje želodca.

V videoposnetkih, ki jih je objavila bolnišnica Saiffe, kjer so opravili poseg, Abd El Ati sedi in se smeji, ko posluša glasbo. "Končno lahko ponovno sedi v invalidskem vozičku dlje časa, nekaj, česar si pred tremi meseci nismo mogli zamisliti," piše v izjavi njihovih zdravnikov.

Ženski so po navedbah družine v otroških letih diagnosticirali elefantiazo, bolezen, ki povzroča zatekanje udov in drugih delov telesa. Zato se praktično ni mogla premikati. Kasneje je doživela še kap in ostala priklenjena na posteljo. Bori se še s številnimi drugimi bolezenskimi stanji, kot sta diabetes ter visok krvni tlak.

Zdravniki nameravajo raziskati tudi vzrok za paralizo desne strani telesa, vendar mora Egipčanka izgubiti še nekaj kilogramov, preden bodo lahko opravili računalniško tomografijo.

S kirurgom je sprva stopila v stik sestra Egipčanke, ki ji zdravnika ni bilo treba dolgo prepričevati, da je sprejel primer. Nekaj težav so imeli sicer z urejanjem vizuma, vendar se je zanjo zavzela indijska zunanja ministrica Sushma Swaraj.

Indija je vse bolj priljubljena destinacija za zdravstveni turizem. Različne posege tam opravijo izredno poceni in brez čakalnih vrst.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
Mladen sir 22.04.2017 08:39:48
Bomo pa uvažali zdravnike če so naši podkupljivi pa preveč nori.Pri nam je tudi debelost na prvem mestu pa ko prideš do zdravnika ti reče ni tablet na zeleni recept za hujšanje so samo ,ki se plačajo pa stanejo 80€ ,ko pa te kaj druga zajebe druga bolezen pa bi jo zdravili.Tako je to v SLO šel skoz pekel.Bo se moralo par ljudi odpustit in spremenit zakon.....
lemur 28.04.2017 16:18:03
Prebrati vec kot naslov je malo prevec ane? Njeno stanje ni enako stanju "imam malo prevec apetita".
Več komentarjev