Tujina

VIDEO: Orkan Gonzalo pustošil po Bermudih

Hamilton, 18. 10. 2014 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Orkan Gonzalo je z obilnim dežjem in močnim vetrom dosegel Bermude. Polovica prebivalcev je ostala brez elektrike. Gonzalo je ruval drevesa in povzročil tudi nekaj požarov, oblasti pa so se nanj dobro pripravile.

Orkan Gonzalo
Orkan Gonzalo FOTO: Reuters

Orkan Gonzalo je z obilnim dežjem in močnim vetrom dosegel Bermude, o morebitnih žrtvah pa ne poročajo. Po navedbah ameriškega Nacionalnega centra za orkane je Gonzalo dosegel britansko otočje kot orkan druge kategorije s hitrostjo vetrov do 175 kilometrov na uro.

Gonzalo je glede na dosedanje podatke sicer le poškodoval streho glavne bolnišnice na Bermudih in povzročil izpad elektrike za 30.000 odjemalcev, kar je skoraj polovica prebivalstva - na Bermudih živi približno 70.000 ljudi.

Gonzalo je ruval drevesa in povzročil tudi nekaj požarov, oblasti pa so se nanj dobro pripravile. Šole so zaprli, prav tako mednarodno letališče, na jugu pa so poleg tega evakuirali dva hotela.

Time-lapse animacija razvoja orkana, ki so jo pripravili pri Nasi:

Bermudi so nazadnje močan orkan doživeli leta 2003, ko jih je dosegel Fabian kot orkan tretje kategorije s hitrostjo vetrov 205 kilometrov na uro. Terjal je štiri življenja in povzročil za 100 milijonov dolarjev škode.

Orkan se zdaj pomika proti severovzhodu in ne bo dosegel obale ZDA. Oplazil pa bo morda Novo Fundlandijo v Kanadi in kasneje tudi Irsko in Veliko Britanijo, vendar le kot nevihta. Po Bermudih se je Gonzalo pomikal proti severovzhodu s hitrostjo 26 kilometrov na uro.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
18. 10. 2014 10.55
-1
Oblasti so se dobro pripravile, ... dvomim da kdo dvomi, ... kaj pa raja, a tudi.