VIDEO: Osemletna Karina za volanom. 90 km/h za očeta ni dovolj hitro

Na spletu se je pojavil posnetek komaj osem let stare deklice, ki po ponekod zasneženi cesti v bližini St. Petersburga vozi avto. Ob njej sedi oče, ki jo spodbuja, naj pospeši do 100 km/h. Policija preiskuje zadevo.

Deklica za volanom

Karina za volanom

Posnetek, ki so ga najprej objavili na ruskih spletnih straneh, pozneje pa se je pojavil tudi na YouTubu, je nastal v bližini drugega največjega ruskega mesta St. Petersburg. Prikazuje komaj osemletno deklico po imenu Karina, ki v družbi svojih staršev vozi očetov audi po ponekod zasneženi cesti. Oče sedi poleg nje, mama pa na zadnjem sedežu.

Posnetek je sorazmerno dolg, kamera pa večinoma potuje od deklice do merilca hitrosti. Kazalec se pomika navzgor, in ko doseže številko 90, začne oče hčer vzpodbujati, naj vozi še hitreje. "Dajmo! Stopi na plin. Vsaj do 100 km/h!" ji prigovarja. Deklica res pospeši, pri 100 km/h pa spet slišimo očeta. Tokrat ji obljublja, da bo posnetek objavil na spletu.

Sanktpeterburška policija je primer vzela resno. V sporočilu za javnost so zapisali, da bodo preverili okoliščine dogodka. Po ruskih zakonih te lahko za vožnjo brez dovoljenja doleti 2500 rubljev globe, kar je okoli 63 evrov. Vendar pa to ne pomeni, da bo kazen tudi izrečena. Ugotoviti morajo, kdaj je posnetek nastal in ali ni kaznivo dejanje že zastarelo.

Oglasila se je tudi varuhinja otrokovih pravic, ki ugotavlja, da je to primer zanemarjanja otroka.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 84
lordslayer 04.03.2013 08:26:05
zanemarjanje otrok? sej ji je dal avto za pelat!!
Več komentarjev