VIDEO: Otrok neprevidno prečkal cesto in skoraj končal pod kolesi tovornjaka

Norveški voznik je objavil posnetek kamere v vozilu, da bi otroke in njihove starše opozoril na to, kako pomembno je pravilno prečkanje ceste. Pod kolesi velikega tovornjaka je namreč skoraj končal otrok, ki je nepravilno prečkal cesto, potem ko je izstopil z avtobusa.

Do tragedije je manjkalo le nekaj trenutkov, preprečila pa jo je predvsem prisebnost voznika tovornjaka. Posnetek z Norveške, ki je zaokrožil po spletu, je sicer nastal že 19. junija, a šokirani voznik se odločil, da ga zdaj z javnostjo deli, da bi opozoril na nevarnosti, ki na cesti prežijo na otroke, če ti niso previdni. 

Posnetek prikazuje otroka, ki izstopi iz avtobusa, ki je po zagotovilih avtobusnega prevoznika ustavil na uradnem postajališču, nato pa neprevidno prečka cesto in skoraj konča pod kolesi velikega tovornjaka, ki ustavi v zadnjem trenutku. Deklica, ki se prav tako požene čez cesto, za trenutek "zamrzne", ko vidi pretečo nevarnost, nato pa steče na varno. Voznik Tor Bjoern Kyrkjebo je dejal, da je s hupanjem otroke sicer želel opozoriti, da se jim bliža tovornjak, a ni pomagalo. 

Otroci so ranljivi udeleženci v prometu, opozarjajo pristojni, ki starše in odrasle pozivajo, da jih z napotki in zgledom usmerjajo k odgovorni udeležbi v prometu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 206
SixtoRodriguez 13.11.2017 22:15:39
me je ene 2 tedna nazaj vprašal stric če bi šel delat kot inštruktor vožnje v avtošolo kjer dela on pa sem mu rekel da si ne upam učit ljudi vozit ker ne znajo današnje generacije niti čez cesto pa mi je rekel zato si tam da ga naučiš. ne hvala. raje sem na zavodu. če te doma osnov niso naučili pol na cesto res NE SMEŠ ker bo zaradi takega ignoranta nekdo umrl
Več komentarjev