FOTO in VIDEO: Po iztirjenju vlaka s cisternami nafte zgorelo središče mesta

Potem ko se je v bližini kanadskega mesteca Lac Megantic iztiril vlak, na katerem ni bilo strojevodje, je iz cistern stekla nafta, ogenj pa je zajel bližnje stavbe. Župan mesta pravi, da je praktično zgorelo središče mesta. Ena oseba je umrla.

Fotogalerija (7)

  • Požar po iztirjenju vlaka - 4
  • Požar po iztirjenju vlaka - 2
  • Iztirjeni vlak pri Lac Meganticu
  • Požar po iztirjenju vlaka - 3
  • Požar po iztirjenju vlaka - 5
  • Požar po iztirjenju vlaka - 6
  • Požar po iztirjenju vlaka - 1

V kanadskem mestecu Lac Megantic v pokrajini Quebec se je dobro uro čez polnoč po lokalnem času iztiril tovorni vlak, ki je v cisternah prevažal surovo nafto. Cisterne so se prevrnile, prišlo je do več eksplozij, ogenj pa je kmalu zajel bližnja naselja. Gasilci, na pomoč so priskočili tudi kolegi iz sosednjih ZDA, so morali evakuirati okoli 1000 prebivalcev, toda ognja niso mogli takoj ustaviti. Ena oseba je umrla.

Pristojne službe medtem tudi še ugotavljajo, koliko nafte je steklo v reko Chaudiere in jezero Megantic, ki sta poleg železniške proge.

Tiskovni predstavnik družbe The Montreal, Maine & Atlantic Railway Josep McGonigle je pojasnil, kako se je zgodila nesreča. Strojevodja je v bližini Lac Megantica okoli polnoči "parkiral" vlak, ki je imel 77 vagonov oziroma cistern, in zategnil ročno zavoro, tako da se vlak ne bi smel premakniti. Strojevodja je potem odšel na počitek v hotel, čez nekaj ur pa naj bi ga zamenjal drug strojevodja.

Toda očitno zavorni sistem ni opravil svoje naloge. Vlak se je samostojno zapeljal po tirih in se čez približno 800 metrov iztiril v središču mesta ter povzročil katastrofo.

Župan Lac Meganica Colette Roy - LaRoche je v solzah povedal, da je v požaru praktično zgorelo središče mesta, poroča Montreal Gazette. Prebivalec mesta Claude Bernard pa je dejal, da je bilo grozljivo, saj so v kratkem času zgorele trgovine in druge stavbe v naselju.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 17
Kimberley-Echo 07.07.2013 08:08:52
Oblasti poročajo o najmanj 80 pogrešanih osebah. Nek vir s strani gasilcev pa je sporočil, da ni od "puba" v neposredni bližini nesreče ostalo nič, notri pa naj bi bilo okoli 50 oseb.
Več komentarjev