Tujina

VIDEO: Požar na železniški postaji v Nottinghamu povzročil potniški kaos

Nottingham, 12. 01. 2018 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ti.Š./A.I.
Komentarji
0

Železniško postajo v Nottinghamu je zajel obsežen požar. Ognjeni zublji so bili vidni daleč naokrog, dim se je širil po vsem mestu. Stavbo postaje so evakuirali, železniški in cestni promet v okolici je bil začasno ustavljen. S požarom, menda je bil podtaknjen, se je 12 ur borilo najmanj deset gasilskih ekip.

Železniško postajo v središču Nottinghama je zjutraj ob 6.30 po lokalnem času zajel obsežen požar. Z ognjem se je kar 12 ur borilo deset gasilskih ekip oziroma približno 60 gasilcev, so sporočili iz družbe East Midlands Trains, na srečo ni bil nihče poškodovan.

Nottingham Post poroča, da je šlo najverjetneje za požig. Za pomoč pri zbiranju preiskavi so zaprosili tudi ljudi in jih prosili, naj sporočijo, če so videli karkoli sumljivega oziroma nenavadnega. 

Škode še niso ocenili, bo pa najverjetneje velika.

Ognjeni zublji so bili dlje časa vidni daleč naokoli, gost črn dim, ki je sprva napolnil le preddverje postaje, se je hitro širil. Stavbo postaje so izpraznili, železniški in cestni promet v okolici je bil v celoti ustavljen. Prekinjen je bil ves potniški in tovorni promet z Londonom, Liverpoolom, Leicestrom in Norwichem.

Po poročanju gasilcev se je ogenj na glavnih peronih zelo razplamtel in razširil tudi na streho postaje, poroča BBC.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bryn Coleman iz nottinghamske gasilske službe je dejal, da so bile razmere na kraju dogodka izredno slabe, ognjeni zublji so švigali vse naokrog. 

BBC poroča, da naj bi zagorelo v enem od stranišč, a preiskovalne ekipe te informacije še niso potrdile. 

Sarah McMullan, ki je bila med požarom v bližini, je dejala, da je videla, kako se je kadilo celo iz stranišča na bližnjem parkirišču za avtomobile.

"Ko vidiš dim in policijo na prizorišču, ne razmišljaš veliko," je povedala McMullanova. "Videti, kako hitro se požar lahko razširi, je bilo precej zastrašujoče. Dim in plamene je bilo mogoče opaziti tudi izza bližnjih streh," je dejala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

49-letni Remigius Llione se je v času požara pripeljal na bližnje parkirišče. "Ko sem parkiral, sem zaslišal gasilske sirene. Dim je bil tako gost, da pred sabo nisi videl ničesar," pripoveduje Llione.

Zaradi požara je bilo več ulic popolnoma zaprtih, motnje v cestnem prometu pa so bile tudi drugod po mestnem središču.

Nottinghamska policija je vse udeležence v prometu tako prosila, da se – če se le da – izognejo temu območju.

Postajo so sicer pred kratkim obnovili, prenova pa je – vključno z gradnjo novega mostu za tramvaje – stala 50 milijonov funtov (več kot 56 milijonov evrov).

Med 7. in 10. uro zjutraj sicer prispe na omenjeno postajo okrog 4600 potnikov. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.