Tujina

VIDEO: Smola pa taka: družini se je avtomobil pokvaril in zagorel ravno v ogradi z levi

London, 20. 04. 2014 18.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vožnja po britanskem safari parku bi se lahko za mamico z dvema otrokoma končala precej tragično. Njihov avtomobil se je namreč pokvaril ravno v ogradi z levi. Avtomobil je začel goreti in družina je bila v hudi dilemi: ostati v avtomobilu ali se soočiti z morebitnim napadom velikih mačk.

Izlet britanske družine v safari park Longleat v mestu Wiltshire bi se lahko spremenil v tragedijo. Helen Clements in njen 9-letni sin George ter 12-letna hči Charlie so bili s svojim avtomobilom le nekaj metrov oddaljeni od levov, ko se je njihov avtomobil pregrel in nato tudi zagorel.

Levi so imeli po pripovedovanju prič oči vseskozi uprte v goreči avtomobil.
Levi so imeli po pripovedovanju prič oči vseskozi uprte v goreči avtomobil. FOTO:

''Lahko bi se to zgodilo v delu, kjer prebivajo flamingi ali pa kamele, ampak ne, to se je moralo zgoditi v ogradi z levi,'' je za britanske medije komentirala Clementsova. Ko se je avtomobil ustavil, so prihiteli oskrbniki v parku in rešili trojico tik preden so avtomobil pogoltnili ognjeni zublji. V nesreči niso bili ranjeni niti ljudje niti živali, so zatrdili v parku.

Voznica je opisala, da je sprva mislila, da gre samo za paro, nato je ugotovila, da je dim. Kaj kmalu je videla prve iskre. Odprli so vrata, a iz avtomobila niso upali, saj levi niso bili daleč. S paničnim hupanjem je na njihovo nesrečo opozorila varnostnike in oskrbnike, ki so jim z varne razdalje kričali, naj nikar ne zapustijo vozila. Vsekakor je bila dilema velika, je dejala Clementsova.

Uslužbenci parka so sicer rabili le nekaj minut, da so se pripeljali do avtomobila in spravili trojico na varno.

Park so nato zaprli in leve spravili na varno. Eden izmed drugih obiskovalcev, ki je opazoval dogajanje, je povedal, da so levi sicer ostali na varni razdalji, a vseskozi nadzirali dim in ogenj.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
21. 04. 2014 11.23
+1
Mimogrede, živali se bojijo ognja, zato ne bi prišle blizu.
Ramzess
21. 04. 2014 11.21
+1
Samo, z lastnimi avti po safariju, ... ko bi safari moral imeti za to namenski avtopark.
Ramzess
21. 04. 2014 11.19
No ja, v avtu itak ni pametno ostati, ... kdo bi potem odgovarjal za tragedijo. Ven pa umik, tudi hkrati stran od živali, ki ne napadajo kar tako, zaradi lepega, ali dolgčasa, ... po soočenju z živalmi se vidi koliko ljudje vedo o dotičnih živalih.
Karletto
20. 04. 2014 20.56
-8
jaz jim bi zaklenil centralno pred nosom in se smejal
Ata_Smrk
20. 04. 2014 19.23
+7
Pa saj tam veliko avtov drugih, kaj zdaj. Ziher bi jih vsak vzel noter! Kurcšlus in avto se vze. Se zgodi ne...
vicki
20. 04. 2014 21.07
+0