Tujina

VIDEO: Medtem ko so v New Yorku še zmeraj zaviti v kape in šale, se v Los Angelesu sončijo

New York / Los Angeles, 30. 12. 2017 12.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko je območja na srednjem zahodu in severovzhodu ZDA zajel arktični mraz in temperature redko presežejo -10 stopinj Celzija, napovedujejo pa celo nov val arktičnega zraka, so na jugozahodu države temperature neobičajno visoke. Najvišjo temperaturo so namerili v soseski Los Angelesa Woodland Hills, kjer je bilo v petek 31,7 stopinje Celzija, s čimer so presegli rekord iz leta 1980.

Več videovsebin
  • Arktična zima na vzhodu ZDA
    01:13
    Arktična zima na vzhodu ZDA
  • Iz 24UR: V Veliki Britaniji zima kaže zobe
    01:37
    Iz 24UR: V Veliki Britaniji zima kaže zobe

Območja na srednjem zahodu in severovzhodu ZDA zaradi nizkih temperatur in arktičnega mraza zmrzujejo, na jugozahodu države pa so temperature neobičajno visoke za ta letni čas.

Najvišjo temperaturo so namerili v soseski Los Angelesa Woodland Hills, kjer je bilo v petek 31,7 stopinje Celzija, s čimer so presegli rekord iz leta 1980, ko so namerili 29,4 stopinje. Woodland Hills je bilo v petek najtoplejše območje v ZDA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nov temperaturni rekord so dosegli tudi na univerzi v Los Angelesu. Tam so namerili 29,4 stopinje Celzija, kar je 0,5 stopinje več kot leta 1956. Tudi v mestu Burbank, približno 19 kilometrov od središča Los Angelesa, je temperatura dosegla 29,4 stopinje Celzija. Tudi tam je prejšnji rekord iz leta 1963 znašal 28,9 stopinje, so zapisali na Twitterju.

Na severovzhodu ZDA oviti v kape in šale

Na srednjem zahodu in severovzhodu ZDA medtem dnevne temperature redko presežejo -10 stopinj Celzija. Meteorološka služba za to območje napoveduje tudi nov val arktičnega zraka, ki bo prišel s severozahoda Kanade. Na območju Velikega nižavja in srednjem zahodu ZDA je pričakovati temperature za od 15 do 20 stopinj nižje od običajnih, čez noč pa se bodo spustile do -20.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Znameniti spust kristalne krogle na newyorškem Times Squaru bodo tako množice spremljale na mrazu, saj napovedujejo -12 stopinj Celzija. V mestu bodo temperature pod lediščem vztrajale do 8. januarja.

Za Teksas in jugovzhod ZDA medtem napovedujejo sneg. Zaradi nizkih temperatur so deloma pomrznili tudi Niagarski slapovi v Kanadi.

Rekordno toplo vreme pa je medtem v ruski prestolnici Moskva, kjer so v petek namerili 3,7 stopinje Celzija, s čimer so presegli 42 let star rekord.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

batom@pinkponk.com
30. 12. 2017 20.41
+3
Res cudno... ce ne bi bilo vmes oar tavzent kilometrov... to podobno, kot a bi primerjal vreme v Nemciji in Siriji...
SLO-SURVIVAL
30. 12. 2017 14.26
+0
pa kaj nas briga amerika, povejte raje če po novem letu boljše bo....
doktor_muc
30. 12. 2017 15.03
+14
bo bo... novi davki... podrazitve...zvisanje starosti za penzije... polno sluzb za minimalca da delas cele dneve.... krasno bo
nikhrast
30. 12. 2017 16.11
+4
Nič ne bo boljše, še vedno nraz, sneg, potem veter, dež in poplave, pa vročina, gozdni požari, plazovi...