Tujina

VIDEO: V rušilnem potresu na meji med Iranom in Irakom umrlo 13 oseb, še 150 poškodovanih

Teheran / Bagdad, 12. 11. 2017 22.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Območje med Iranom in Irakom, približno 50 kilometrov od iranskega mesta Sarpol-e-Zahab, je stresel potres z magnitudo 7,3. Žarišče potresa je bilo na območju, kjer se stikata arabska in evrazijska tektonska plošča, tresenje tal pa so čutili tudi v Turčiji in Združenih arabskih emiratih. Po prvih poročilih je umlo 13 ljudi, še najmanj 150 je poškodovanih.

Območje med Iranom in Irakom, kakih 50 kilometrov od iranskega mesta Sarpol-e-Zahab, je stresel potres z magnitudo 7,3. Iraške in iranske uradne oblasti poročajo o 13 žrtvah.

Kot na spletni strani poroča Evropsko-mediteranski seizmološki center (EMSC), so tresenje tal občutili tudi v Iranu, Iraku, Turčiji in Združenih arabskih emiratih. Žarišče potresa naj bi bilo v oddaljenem gorskem območju, ki se nahaja kakih 200 kilometrov severovzhodno od Bagdada ter okoli 400 kilometrov zahodno od Teherana. Tla so se zatresla na območju, kjer se stikata arabska in evrazijska tektonska plošča.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na iraški strani, v provinci Sulaimaniyah, naj bi našteli šest žrtev potresa in okoli 150 poškodovanih.

V mestu Darbandikhan v iraškem Kurdistanu so zabeležili štiri žrtve potresa, je povedal župan mesta Nasseh Moulla Hassan. Še dve žrtvi potresa naj bi bile v mestu Kalar, ki je okoli 70 kilometrov oddaljeno od Darbandikhana.

Tla so se za okoli 20 sekund tresla v iraškem glavnem mestu Bagdad, v drugih iraških provincah pa za dalj časa.

V provinci Sulaimaniyah, ki se nahaja v iraškem Kurdistanu, je prebivalstvo iz strahu ob potresu zapustilo svoje domove, potres naj bi povzročil manjšo škodo na stavbah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Iranu pa so potres čutili v številnih mestih v zahodnem delu države.

Iranski državni mediji poročajo o sedmih smrtnih žrtvah. "Po zadnjih podatkih je šest ljudi umrlo v mestu Qasr-e Shirin in ena oseba v mestu Azgaleh," je povedal guverner province Kermanshah Houshang Bazvand. Okoli 25 oseb naj bi bilo poškodovanih na iranski strani meje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potres so čutili tudi na jugovzhodu Turčije. Prebivalci mesta Diyarbakir iz strahu so prav tako zapustili svoja domovanja.

Zadnji močnejši potres je leta 2003 stresel jugovzhodno iransko provinco Kerman, v njem pa je umrlo vsaj 31.000 ljudi, potres pa je v mesto Bam zravnal z zemljo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.