VIDEO: V Turčiji letalo zdrsnilo s pristajalne steze in nevarno obviselo tik nad morjem

Turško potniško letalo je zdrsnilo s pristajalne steze letališča v Trabzonu in obviselo na blatnem klifu, le nekaj metrov nad morjem. Nesreča je povzročila paniko med 162 potniki na krovu, a začuda nihče od njih ni bil poškodovan. Vse so varno evakuirali.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Potniško letalo turškega prevoznika Pegasus Airlines, ki je priletelo iz Ankare, je v soboto zvečer med pristajanjem na letališču v turški provinci Trabzon zdrsnilo s steze in obviselo na klifu, s kolesi zakopano v blatu, le nekaj metrov nad Črnim morjem.

letalska nesreča pri Trabzonu

Nihče od 162 potnikov na krovu letala ni bil poškodovan. (Foto: AP)

Družbena omrežja so preplavile dramatične fotografije, s katerih je mogoče videti nevaren položaj letala tipa boeing 737-800 in dim, ki je prihajal iz pilotske kabine. Nesreča je povzročila paniko med potniki na krovu.

Čeprav so bile razmere precej nevarne, je guverner Jucel Javuz sporočil, da so vseh 162 potnikov in posadko evakuirali na varno in da nihče ni poškodovan.

Čez noč so zaprli letališče, vzpostavili krizni center za pomoč potnikom, prav tako so pregledali stezo, na katerih niso odkrili nobenih težav. "Sprejeli smo vse potrebne varnostne ukrepe, takoj ko bo mogoče, bomo znova odprli letališče," je dejal.

Vzrok za nesrečo še ni znan, preiskava je stekla. Ker je bilo letališče zaprto do 8. ure zjutraj po lokalnem času, so morali odpovedati nekaj poletov z letališča in nanj.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 72
alien8potnik 14.01.2018 22:23:27
ojej. samo, da se je dobro končalo.
Apostol1 15.01.2018 11:21:29
Tako je ,pločevina se bo že poravnala .človeških življenj se pa ne da vrniti ++++
Več komentarjev