Vladimir Putin napovedal vnovičen boj za predsedniški stolček

Ruski predsednik Vladimir Putin je na srečanju z delavci tovarne avtomobilov Gaz v ruskem Niznem Novgorodu javno naznanil, da bo 18. marca prihodnje leto znova kandidiral za predsednika. Putin v Rusiji trenutno uživa kar 80-odstotno podporo volivcev. Na oblasti že skoraj dve desetletji in bo po pričakovanjih brez težav dobil volitve, s čimer bo svojo vladavino podaljšal še vsaj do leta 2024.

Ruski predsednik Vladimir Putin je napovedal, da se bo na predsedniških volitvah prihodnje leto potegoval za nov šestletni mandat.

"Vložil bom kandidaturo za položaj predsednika Ruske federacije," je dejal na srečanju z delavci tovarne avtomobilov Gaz v Niznem Novgorodu. Dejal je, da boljšega mesta za naznanitev svoje kandidature ne bi mogel izbrati.

Le nekaj ur pred tem so ga o namenih povprašali v Moskvi, kjer je sicer nakazal, da se bo znova potegoval za mandat, več pa ni želel razkriti.

Ruske predsedniške volitve bodo 18. marca prihodnje leto.

Vladimir Putin

Vladimir Putin bo - v kolikor zmaga - na predsedniškem stolčku tako še vse do leta 2024. (Foto: AP)

Putin v Rusiji trenutno uživa kar 80-odstotno podporo volivcev, kljub gospodarskim težavam in napetostim z Zahodom v zadnjih letih, zato lahko računa na lahko zmago, poroča AP. Mnogi mu namreč pripisujejo zasluge za vzpostavitev stabilnosti v državi po turbulentnem obdobju, ki je sledilo razpadu Sovjetske zveze v začetku 90. letih prejšnjega stoletja.

65-letni Putin je na ruskem političnem parketu prisoten od leta 2000. Med letoma 2000 in 2008 je bil dva mandata predsednik države, nato je bil med letoma 2008 in 2012 predsednik vlade, leta 2012 pa je bil ponovno izvoljen za predsednika Ruske federacije.

Leta 2012 so v Rusiji nato spremenili ustavo, s čimer so predsedniški mandat podaljšali s štirih na šest let, naslednje volitve pa bodo tako 2018. Predsednik Ruske federacije lahko ima dva zaporedna mandata.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 252
 
nikhrast 07.12.2017 16:05:17
Se sprašujejte zakaj nobeden ne rine v Rusijo. Migranti ne rinejo tja, biznis tudi ne, bi investirali tam da bi vam potem Putinovi lopovi pobrali vse. Dobite kakšne izdelke v slovenskih marketih z "Made in Russia" gor?
Fifi 24 07.12.2017 21:28:12
? ti pa imaš podatke ja ahhaha ajde hitro nazaj WC čistit gospodarjem
Več komentarjev