Slovenija
Oglas

VZEMITE TEH 50 EVROV in zaslužite s trgovanjem z nafto na svetovni borzi!

Ljubljana, 19. 05. 2015 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Od sredine leta 2014, do danes je cena surove nafte padla iz preko 100 dolarjev po sodčku na 55 dolarjev invprašanje, ki se logično postavlja je,česo te ravni cene dno trenutnega ciklusa. V močnem padajočem trendu od junija preteklega leta do januarja letos je cena padla za okoli 59 %.

FXLider
FXLider FOTO:

FXLider vsem bralcem 24ur podarja 50 evrov za uspešen začetek trgovanja z nafto na svetovni borzi, edini borzi, na kateri lahko vlagatelji zaslužijo tako na rasti, kot na padcu cen.

Prevzmite 50 evrov za trgovanje TUKAJ.

Vendar se je od takrat karakter trga spremenil. Od konca januarja, se je cena nafte začela, z občasnimi oscilacijami,uravnoteževati. Odsotnost večje ogroženosti Bližnjevzhodnih zalog, z dobro pokritostjo globalnega povpraševanja, v naslednjih nekaj letih omejuje možnost bodoče intenzivne rasti cen. Zdaj je že vsem jasna namera Saudske Arabije, da ohrani tržni delež in, da se bo zmanjševanje proizvodnje prepustilo tistim proizvajalcem, katerih stroški proizvodnje so višji. Strategija ohranjanja tržnega deleža Saudske Arabije se je izkazala, da ni povezana samo na naftni trg, ampak tudi na globalni energetski trg. Z držanjem cene nafte relativno nizko, se upočasnjuje tudi prehod na obnovljive vire energije, katerih stroški so veliko višji, kar pa Saudijski Arabiji pušča več časa, da diverzificira svojo ekonomijo.

Kljub dejstvu, da ZDA še vedno proizvajajoveliko več nafte, kot je lahko porabijo, se je cena surove nafte popravila v primerjavi s ceno pred mesecem dni. Vendar obseg, v katerem se trenutno giblje ni problem, saj je na trgu jasno, da bo nagel padec ameriških naftnih vrtin v preteklih nekaj mesecih privedel do zmanjšanja proizvodnje. Zmanjšanje proivodnje sovpada s sezonskim povečanjem povpraševanja, kar bo verjetno privedlo tudi do zmanjšanja trenutno rekordno visokih zalog v ZDA.

’Gledano srednjeročno, je razmerje globalne ponudbe in povpraševanja ostalo stabilno, z ekonomskimi poročili, ki so naklonjeni padcu cene, vendar bi bilo zaradi stanja na ameriškem trgu preveč tvegano sedaj pričakovati padec cene, vsaj dokler se cena ne korigira pri 60 dolarjih po sodčku’ pravijo v FXLider-ju.

Prevzmite 50 evrov za trgovanje TUKAJ.

Trg je že doživel najnižje ravni cene,tako Brent kot WTI nafte,ampak še vedno obstajajo faktorji, kipozivajo k previdnosti. Poročila, ko je govora o ameriškem trgu nafte, ne podpirajo rasti cene, zaloge bencina so porasle za 26% vzadnjem letu dni inse trenutno gibljejo na okoli 82 milionov sodčkov, kar je rekordno visoka vrednost, Cushing (skladišče goriva v Oklahomi) pa koristi 80% svojih kapacitet. Cushing je hkrati tudi center dogovarjanja cene New Yorške borze blaga ( NYME) za WTI nafto.

’Pred nami je tudi sestanek OPEC-a predviden 5 junija, na katerem se bo razpravljalo o možnem zmanjšanju proizvodnih kvot. V kolikor bo proizvodnja zadržana na dosedanjem nivoju se bo težko pričakovalo značajnejši rast cene v bodoče’ pravijo v FXLider-ju.

Opozorilo o tveganju in odklanjanju odgovornosti

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finačnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za Vas. Izgube lahko presežejo vaše depozite in od Vas bi se lahko zahtevalo, da izvršite dodatna vplačila. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. FXLeader ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni