Slovenija
Oglas

Za znanje ni nikoli prepozno

Ljubljana, 11. 09. 2014 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Želite novo izobrazbo ali zgolj nadgraditi že obstoječo? Ko pomislimo na šolo, se spomnimo brezosebnih odnosov, kjer si le številka. Če bi radi oseben odnos, prilagodljivost pri predavanjih in ceni, ste našli šolo zase!

Šoli B&B in ICES izvajata programe za poklice, ki so iskani. Visoka strokovna šola za Varstvo okolja, višja strokovna šola ICES in višja strokovna šola B&B se nahajajo na lokacijah v Ljubljani na Letališki cesti in v Kranju. So lahko dostopne in z velikim parkirnim prostorom. Živimo v časih, kjer je nujno hitro prilagajanje. Poklici se spreminjajo, tudi dinamika zaposlovanja je povsem drugačna kot leta nazaj. Ravno zato je pomembno, da ostajamo v koraku s časom in se po potrebi tudi strokovno preusmerimo, če vidimo, da delovno okolje to terja od nas. Tudi za tiste, ki se v rani mladosti niso odločili za šolanje, ni nikoli prepozno.

Vsega tega se zavedajo tudi mnoge institucije, ki so prilagodljive in ponujajo izobrazbo tudi starejšim in že zaposlenim. Izobraževalni center energetskega sistema ICES je na tem področju naredil velik korak v prihodnost, saj se zavedajo, kakšni so poklici, ki so trenutno iskani. ICES je višja strokovna šola z 20-letno tradicijo, ki uspešno lovi korak s časom. Ponujajo vrsto usposabljanj in javno veljavna višješolska strokovna programa inženir elektroenergetike in inženir strojništva. Vsekakor dva poklica, ki bosta iskana tudi v prihodnje, zato ne izgubljajte časa in se že ta četrtek oglasite pri njih na informativnem dnevu!

Šoli B&B in ICES - 2
Šoli B&B in ICES - 2 FOTO:

In ne skrbite; v ICES in B&B vedo, kakšen šolski sistem potrebujejo tisti, ki se po dolgem času vračajo v šolske klopi, in tisti, ki se za izobraževanje odločajo kasneje.

Šola slovi po tem, da pozna svoje udeležence, ne zgolj po vpisni številki, kot smo navajeni, temveč tudi po imenu in obrazu. Prilagodljivi so glede plačila, v ceno šolanja so vključeni stroški gradiva, veliko je tudi e-gradiv, saj omogočajo tudi študij na daljavo. Večina tistih, ki se za šolanje odloči ob službi, se zaveda pomembnosti predavanj, vendar se zgodi, da zaradi službenih obveznosti prisotnost, želji navkljub, ni vedno mogoča. Ravno zato so pri ICES in B&B dovolj razumevajoči, saj so obiski predavanj zaželeni, niso pa obvezni. Največji plus pa je gotovo praktična naravnanost študija. Tudi predavatelji izhajajo iz prakse, kar da pridobljenemu znanju še dodano vrednost.

Šoli B&B in ICES - 1
Šoli B&B in ICES - 1 FOTO:


Pri B&B lahko izbirate med programi poslovni sekretar, logistično inženirstvo, ekonomist in varstvo okolja. Prav slednji je naravnan v prihodnost, saj se vam kot diplomiranemu okoljevarstveniku povečajo zaposlitvene možnosti na mnogih področjih. Z visoko šolo Varstvo okolja pridobite praktično znanje s področja energetike, ravnanja z odpadki, trajnostnega prometa, ekološkega turizma, kmetijstva, gozdarstva, prostorskega načrtovanja in komunalnih dejavnosti.

Šoli B&B in ICES - 3
Šoli B&B in ICES - 3 FOTO:


V referatu ICES in B&B vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja in če jih pokličete ali obiščete, se boste sami prepričali o osebnem pristopu, ki ga marsikateri šoli pri nas manjka.

Prvi korak je vedno najtežji; vendar, ko ga narediš na poti do znanja, veš, da gre za naložbo, ki ti je nihče ne more vzeti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.