Tujina

Zahodni obali Mehike grozi orkan Willa

Acapulco, 23. 10. 2018 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.S.
Komentarji
2

Zahodno obalo Mehike bo kmalu dosegel orkan četrte stopnje Willa, katerega vetrovi so se pospešili na čez 260 kilometrov na uro, kasneje pa malce unesli na okoli 240. Meteorologi sicer predvidevajo, da bo orkan ob prihodu na kopno oslabel, vseeno pa lahko povzroči katastrofalne posledice. Te naj bi najbolj čutili na otočju Islas Marias, kjer se nahajata naravni rezervat in velik zvezni zapor.

Meteorologi pričakujejo, da bo zahodno obalo Mehike nocoj ali zgodaj zjutraj v sredo po srednjeevropskem času dosegel orkan Willa, katerega vetrovi so se v ponedeljek pospešili na čez 260 kilometrov na uro, kasneje pa malce unesli na okoli 240 kilometrov na uro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Orkan, ki je na petstopenjski lestvici Saffir-Simpson trenutno orkan četrte stopnje, naj bi ob prihodu na kopno še malce oslabel, vendar ne preveč in po ocenah ameriškega Nacionalnega centra za orkane v Miamiju lahko povzroči katastrofalne posledice. Poleg močnih vetrov pričakujejo do 30 centimetrov dežja, ki bo povzročal hudournike in zemeljske plazove. Najbolj so ogrožene mehiške zvezne države Sinaloa, Nayarit in Jalisco, kjer so že v ponedeljek razglasili izredne razmere, zaprli šole ter sprožili evakuacije. Počitniško mesto Mazatlan je bilo do ponedeljka večer prazno.

Orkan bo po pričakovanjih najprej razdejal otočje Islas Marias, kjer sta naravni rezervat in tudi velik zvezni zapor.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na jugozahodu Mehike pa tropska nevihta Vicente prav tako grozi z velikimi poplavami, čeprav piha z vetrovi hitrosti le do 75 kilometrov na uro. Neurja in močan dež sta sicer septembra v Sinaloi in v Michoacanu zahtevala 15 življenj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marko Fers
23. 10. 2018 18.04
tam je 32 Mariborčanov in sng -balet
Marko Fers
23. 10. 2018 18.05