Tujina
Oglas

Zakaj je Srečko Hormon zvezda jezikovnih počitnic?

Ljubljana, 26. 05. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Staršem je najpomembneje, da so njihovi otroci med počitnicami aktivni in da se jim veliko dogaja. Pri tem jim dajejo prav tudi študije, saj so v njih dokazali, da je telesna dejavnost izrednega pomena za otrokov telesni in čustveni razvoj, to pa je pogoj umskega razvoja. Med telesno aktivnostjo se tvori tudi hormon sreče, ki ustvarja stanje miru in zadovoljstva, v takem stanju pa se seveda laže učimo.

Naložba v znanje otrok se dobro obrestuje

Starši si želimo, da bi se naš otrok ob igri naučil tudi česa novega, kar bi mu prišlo prav kasneje v življenju. Znanje jezikov je zagotovo bogata popotnica, ki jo lahko damo svojemu otroku, saj poveča njegovo samozavest in izboljša možnosti za dijaško ali študentsko izmenjavo v tujini.

Preizkušeno od pamtiveka

Lingula - 1
Lingula - 1 FOTO: Lingula

Izkustveno ali doživljajsko učenje je najstarejša in najuspešnejša oblika učenja – gre za to, da skozi igro in doživetja – denimo odkrivanje skrivnosti gozda, gradnjo bivakov, iskanje ugaslega vulkana, nabiranje zelišč, ustvarjanje …, zajame celotno osebnost. Otroci prijeten občutek ob novih doživetjih povežejo s tujim jezikom, učenje pa je tako veliko bolj učinkovito. Vse to in še več otrokom omogočajo jezikovne počitnice na Golteh.

Novo okolje je novo vesolje

V novem okolju jezikovnih počitnic otroci pozabijo na zavore pri sporazumevanju v tujem jeziku, "vklopijo" domišljijo in se spontano vživijo v nov svet. Nič čudnega torej, da je zanimanje za jezikovne počitnice vse večje.

Kaj dela baker v receptu za hribovski kruh?

Lingula - 2
Lingula - 2 FOTO: Lingula

Na Lingulinih doživljajskih jezikovnih počitnicah na Golteh je uradni jezik angleščina – tako na pustolovskem odkrivanju vulkana kot na kulinaričnem ustvarjanju. Od jutranjega raztezanja, prek usvajanja veščin preživetja v naravi, spusta po zip linu do zabavnih večerov ob tabornem ognju in med prenočevanjem pod milim nebom. Popolni odklop z najbolj cool učitelji in pravim Angležem.

Zakaj dive plavajo samo pod vodo?

Lingula - 3
Lingula - 3 FOTO: Lingula

Tega ne boste nikoli izvedeli, razen če vas razsvetlijo vaši otroci. Na jezikovno-plavalnih počitnicah sredi Ljubljane prav tako govorimo izključno v tujih jezikih. Med jutranjim varstvom in ves dopoldan jezikamo v tujih jezikih v Linguli, popoldan pa preživimo v Atlantisu, kjer uživamo v vodnih in olimpijskih pustolovščinah. Dive dvignemo iz bazena po službi.

Lingulin oven zna »speči« presno čokolado ...

Lingula - 4
Lingula - 4 FOTO: Lingula
Na dopoldanskih jezikovnih tečajih učenje poteka tudi med odmori in brezplačnim jutranjim varstvom. Lingulini tečaji angleščine in nemščine so začinjeni s ščepcem kitajščine ali francoščine, da otroci mimogrede spoznajo še en jezik. Naj bo začetni, nadaljevalni ali osvežitveni tečaj, vašega otroka čaka obilo iger, zabave in smeha – tudi ob kuharskem ustvarjanju v tujih jezikih. 

Bolj motivirani otroci in zadovoljni starši

Jezikovne počitnice navdušijo otroka za učenje tujega jezika in mu dajo občutek, da se ne uči »samo za učitelja«, ampak za komunikacijo s prijatelji. Mnogi starši po poletnih počitnicah v Linguli povedo, da so otroci bolj motivirani za angleščino in tako ne nazadnje izboljšajo tudi svoje ocene.

Če otrok že dobro zna angleško ali nemško, ga v Linguli vabijo na brezplačen svetovalni pogovor, da vidijo, katera skupina je zanj najprimernejša.

Samo še do 1. 6. lahko izkoristite 50 EUR popusta ob prijavi na jezikovne počitnice na Golteh.

Sodelujte v Lingulini nagradni igri Osvoji skiro! in morda se bo na privlačnem skiroju v poletje odpeljal prav vaš otrok.

Lingula - 5
Lingula - 5 FOTO: Lingula

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni