Slovenija
Oglas

Zaposlitev po zaključku študija? Brez težav!

Ljubljana, 01. 10. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

IBS Mednarodna poslovna šola je pred šestimi leti opravila raziskavo o možnostih zaposlovanja in prišla do ugotovitve, da povezovanje gospodarskih družb preko nacionalnih meja pomeni tudi naraščanje zaposlitvenih priložnosti za študente, ki poleg poslovnih znanj razvijajo tudi sposobnosti komuniciranja v tujih jezikih in poznavanje trajnostnega razvoja.

IBS - 1
IBS - 1 FOTO: IBS

Na podlagi izsledkov raziskave so pripravili učni načrt študijskega programa Mednarodno poslovanje in danes se lahko pohvalijo z bleščečimi rezultati: večina njihovih diplomantov je namreč redno zaposlenih v večjih ali manjših (pogosto tudi lastnih) organizacijah, študirajoči pa brez težav dobijo ustrezno delo preko študentskega servisa. Večina tistih, ki so uspešno zaključili izobraževanje na IBS Mednarodni poslovni šoli v Ljubljani, je zaposlenih na področju organizacije mednarodnih dogodkov, marketinga, raziskovanja tujih trgov, veliko jih celo vodi podjetja ali posamezne oddelke znotraj njih.

IBS - 2
IBS - 2 FOTO: IBS

Zgodb o uspehu po zaključenem študijo na IBS Mednarodni poslovni šoli v Ljubljani ne primanjkuje in številni diplomanti se lahko danes pohvalijo z izredno zanimivimi karierami, ki se na krilih v Sloveniji pridobljenega znanja strmo vzpenjajo. Pred nekaj leti je denimo pri njih uspešno diplomirala indonezijska študentka, se nato preselila v ZDA, tam so ji priznali diplomo IBS in takoj je dobila službo, primerno njeni izobrazbi. Prav tako iz Azije prihaja tudi gospod, ki so mu po pridobljeni diplomi na IBS zaupali vodenje uspešne restavracije. 

IBS - 3
IBS - 3 FOTO: IBS

V sodobnem, kapitalistično naravnanem vsakdanu je še kako pomembno, da med študijem pridobimo znanje, ki ga po diplomi imamo kje uporabiti. Glede na vse bolj globalno naravnano družbo strokovno znanje in splošna razgledanost nista več dovolj. Imeti je potrebno tudi ustrezne komunikacijske sposobnosti in biti v svojem nastopu suveren ne le v svojem, temveč tudi v svetovnih jezikih. Prav zato dobro preverite, kakšne študijske smeri vam ponujajo posamezne izobraževalne ustanove. Le od kakovostnega in sodobnega študija si namreč lahko obetate tudi hitro zaposlitev ter uspešno kariero.

IBS - 5
IBS - 5 FOTO: IBS
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3