Zaradi poročanja, da želi povečati jedrski arzenal, Trump mediju zagrozil z odvzemom licence 

Ameriška televizija je poročala, da si je menda ameriški predsednik Donald trump zaželel desetkratno povečanje količine jedrskega orožja. To ga je tako razjezilo, da je mediju zagrozil z odvzemom licence. Poročanje je sicer zanikal z besedami, da imajo ZDA dovolj jedrskega orožja. 

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Donald Trump

Donalda Trumpa so mediji znova razjezili. (Foto: AP)

Ameriški predsednik Donald Trump je zdaj jezen na ameriško televizijo NBC news, ki ga je z oddajo Pripravnik ponesla med zvezde. Zdaj je televizija objavila reportažo, da želi ameriški predsednik za desetkrat povečati ameriške zaloge jedrskega orožja. 
Trump je televiziji zagrozil z odvzemom licence, samo novico pa je označil za lažne novice (fake news) in čisto izmišljotino. 

Ista televizija je Trumpu dvignila pritisk tudi z zgodbo, da ga je zunanji minister Rex Tillerson označil za ''kretena''. To se je nato razvilo v debato o Trumpovem inteligenčnem kvocientu, češ naj se pomerita v testu, Trump pa je zatrdil, da ima zagotovo višji IQ kot njegov minister. 

S kritiko poročanja medijev se je Trump tudi tokrat najprej napotil na Twitter: ''Z vsemi lažnimi novicami NBC-ja in Networksa, kdaj je primerno preveriti njihove licence. Slabo za državo.'' 

Trump je nato zgodbo zanikal še pred novinarji v Beli hiši, ki so spremljali obisk kanadskega premierja Justina Trudeauja. Zgodbo o kopičenju jedrskega orožja je zanikal. zatrdil je, da je vseskozi govoril le o tem, da trenutno orožje ohranjajo v odličnem stanju. 

''Hočem, da je jedrsko orožje v odličnem stanju, kar tudi počnemo,'' je dejal. ''Ko poročajo, da želim 10-kratno količino tega, kar imamo zdaj, to je povsem nepotrebno, verjemite mi,'' je nadaljeval. 

NBC je navajal, da je Trump na zaupnem sestanku v Pentagonu julija naročil povečanje števila jedrskega orožja. K temu naj bi ga vzpodbudil graf, ki prikazuje zmanjševanje tega orožja od 60 let prejšnjega stoletja. Prisotne na sestanku, med temi naj bi bil tudi zunanji minister Rex Tillerson, naj bi želja močno presenetila, je NBC navajal besede treh uradnikov, ki so bili na sestanku. 

ZDA naj bi imele po podatkih zveze za nadzor orožja (Arms Control Association) 7100 kosov jedrskega orožja, Rusija še dvesto več. 

Trumpov komentar o odvzemu licence je naletel na ostre obsodbe novinarjev, čeprav je jasno, da bi le s težavo Trump sam dosegel odvzem. Zvezna komunikacijska komisija, ki nadzoruje ameriške medije, licence podeljuje lokalnim postajam, ne pa televizijskim mrežam. V mrežo NBC je vključenih okoli 30 postaj. 

Težko si je predstavljati, da bi v državi, ki tako zelo zagovarja svobodo govora, prišlo do česa takega, kot je, da bi predsednik mediju odvzel licenco. Še prejšnji teden je Trumpova tiskovna predstavnica zatrdila, da predsednik močno podpira svobodne medije. Udrihanje po medijih je sicer Trumpov priljubljen konjiček, saj seveda ni prvič, da bi se spravil na kakšno medijsko hišo. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 52
 
appollyon 13.10.2017 11:49:53
Kdo že tako vedno laže, pa prireja resnico?!? Aja levaki! Že videno, Trump se bo pač mogel privaditi, teh igric lažnjivih levakov.
Več komentarjev