Tujina

Zaradi požara na radarju zaprli ves zračni promet nad Chicagom in okolico

Chicago, 26. 09. 2014 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriške letalske oblasti so zaradi požara na radarskem objektu pri Chicagu zaprle večji del zračnega prostora na tistem območju in ustavile vse polete na obeh chicaških letališčih. V kleti radarskega prostora so našli moškega, ki si je sam prizadejal rane, a je preživel.

Letala na letališču Midway.
Letala na letališču Midway. FOTO: Reuters

Danes so na chicaških letališčih O'Hare in Midway ustavili ves letalski promet. Razlog je požar na zgradbi z radarji, ki skrbijo za nadzor poletov, hkrati pa so v kleti tega poslopja našli moškega, ki se je ranil sam. Zvezne letalske oblasti (FAA) so sporočile, da so zaprle zračni promet nad celotnim Midwestom (Srednjim zahodom).

Na obeh letališčih je bilo skupaj 830 poletov, hkrati pa so odpovedali še skoraj sto poletov, ker je zaprt omenjeni zračni prostor. 40 letal je bilo časovno zamaknjenih. Po več urah so zaporo odpravili. 

Moškega z rano, ki pa ni bila strelna, so v kleti poslopja z radarji našli gasilci. Ni še znano, ali je povezan z izbruhom požara. Odpeljali so ga v bolnišnico, preiskovalci pa menijo, da je skušal storiti samomor. Hkrati so iz objekta evakuiranih med 15 in 30 zaposlenih. Enega so morali zaradi vdihavanja strupenega dima oskrbeti zdravniki.

Ogenj so sicer gasilci hitro pogasili, policija pa je kasneje dejala, da je videti, kot, da bi bil namerno podtaknjen. Predstavnik policija v Aurori je dejal, da ne gre za teroristično dejanje, temveč naj bi ogenj podtaknil pogodbeni sodelavec.

Vse skupaj se je dogajalo v radarskem objektu Aurora, ki pokriva večji del Midwesta. FAA je sporočil, da je bil nadzor nad vsemi letali, ki so bili v času, ko je zagorelo v Aurori, že v zraku, prevzeli sosednji centri za kontrolo zračnih poletov.

Spodaj si lahko ogledate, kako je bil videti zaprt zračni prostor nad delom Midwesta. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skydrol7
27. 09. 2014 14.46
a-ha ,pa spet zanimiva novica......