Tujina

Londonsko letališče znova odprto: kaj je potnikom povzročilo težave z dihanjem, še ni znano

London, 21. 10. 2016 19.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko se je na londonskem letališču sprožil požarni alarm, so policisti evakuirali okoli 500 ljudi. Reševalci so zaradi težav z dihanjem oskrbeli 26 ljudi, dva pa so morali odpeljati v bolnišnico. Policisti in gasilci so stavbo pregledali in prezračili, našli pa niso ničesar. Letališče so znova odprli.

Na londonskem letališču (London City Airport) se je ob 16.11 po lokalnem času sprožil požarni alarm, zato so ga evakuirali in zaprli.

"Policisti so na kraju dogodka, prav tako reševalci in gasilci. Vzrok za incident ni znan, smo pa letališče iz preventivnih razlogov evakuirali," so sporočili iz metropolitanske policije. Evakuirali so okoli 500 ljudi.

Tuji mediji poročajo, da gre za nekakšen "kemični incident", kar so potrdili tudi gasilci, saj je več potnikov tarnalo, da se slabo počutijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Reševalci so na Twitterju sporočili, da so zaradi težav z dihanjem oskrbeli 26 ljudi, dva pa so morali odpeljati v bolnišnico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pristojni na letališču so potnikom sporočili, naj pričakujejo dolge zamude. Letala, ki so v tistem času pristajala, so preusmerili, vse načrtovane lete pa so odpovedali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fotografije, ki so jih po družbenih omrežjih delili uporabniki, prikazujejo množico ljudi, ki se je zbrala pred letališčem.

"Letališče so evakuirali, ne morem na svoje letalo za Frankfurt. Očitno nekdo širi strupen plin, vsepovsod so reševalci," je ob fotografiji na Instagramu zapisal eden od njih.

"City Airport so evakuirali, potem ko so vsi začeli nenadzorovani kašljati," je na Twitterju zapisal drugi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Londonska gasilska brigada je pozneje sporočila, da so gasilci in policisti v zaščitni opremi dvakrat temeljito pregledali celotno zgradbo letališča, a niso našli ničesar. "Niso ugotovili povišanih vrednosti katere koli snovi, zgradbo pa so prezračili in razglasili za varno," so zapisali. Policija zadevo preiskuje naprej.

Omenjeno letališče se nahaja v vzhodnem delu britanske prestolnice in je najmanjše od šestih mednarodnih londonskih letališč.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VolkBrenin
21. 10. 2016 22.01
+7
Za kanadčanko ki se je pogajala za podpis cete z valonci je ostal neznosen smrad ...
Ramzess
21. 10. 2016 21.51
+2
Skratka, test je očitno uspel.
Ramzess
21. 10. 2016 21.48
+2
"Niso ugotovili povišanih vrednosti katere koli snovi" Resno, torej že imajo tako univerzalne naprave, da izmerijo vse znano in neznano.
ONniON
21. 10. 2016 21.19
+3
kar ostanite v londonu ni se treba vračati, zaprimo vrata in adijo micka !
SkokecPokec
21. 10. 2016 20.35
+3
Na 24 ur sem bral, da so izdelali ključavnico za bicikl, ki močno zasmrdi, če se jo kdo loti žagat. Mogoče so sprobali prav tako ključavnico kje prežagat.
brusilec
21. 10. 2016 20.30
+4
itaq... kkr je en napisal da je najbrž kdo spustil strupen plin,.. so se našli ljudje z težavami pri dihanju.. mogoče so pa bli chemtrailsi?
zombie_killer
21. 10. 2016 20.31
+3
SEJBOBOL
21. 10. 2016 21.04
+3
mrbit je pa tud res , počak da vzamejo vzorce od vsepovsot .....
brusilec
21. 10. 2016 22.47