Tujina

Zaradi pritiskov investitorjev odstopil Uberjev direktor

London, 21. 06. 2017 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izvršni direktor in soustanovitelj priljubljenega ponudnika prevozov Uber, Travis Kalanick, je odstopil s položaja, in sicer zaradi pritiskov Uberjevih investitorjev. Kalanick ostaja član upravnega odbora.

Vodilni položaj v Uberju na zahtevo investitorjev zapušča soustanovitelj in izvršni direktor Travis Kalanick. Kot poroča The New York Times, bo Kalanick kljub odstopu z vodilnega položaja ostal član Uberjevega upravnega odbora. Njegov odstop naj bi bil posledica temeljitega pregleda delovanja omenjenega podjetja, ki se je v preteklosti že spopadalo s škandali, vključno s pritožbami o spolnem nadlegovanju zaposlenih.

Uberjevi investitorji so zahtevali direktorjev odstop.
Uberjevi investitorji so zahtevali direktorjev odstop. FOTO: iStock

Časnik še poroča, da je pet največjih Uberjevih investitorjev včeraj podalo pisno izjavo, v kateri so zahtevali Kalanickov takojšen odstop, ta pa se je odzval: "Uber imam raje kot karkoli na svetu, zato sem v tem težkem trenutku v življenju pripravljen sprejeti odločitev investitorjev in se umakniti, da bo Uber lahko nemoteno deloval, brez vnovičnega vpletanja v nepotrebne spore."

Pretekli teden je Kalanick sicer za nedoločen čas odšel na dopust. To naj bi bilo povezano z oblikovanjem verzije "Uber 2.0" kot tudi z nepričakovano smrtjo njegove matere, ki je umrla v nesreči s čolnom.

Podjetje se je v zadnjem času že soočilo z odstopoma dveh vodilnih mož. Eric Alexander, nekdanji vodja Uber Asia-Pacific, je podjetje zapustil, potem ko je v last dobil zdravstvene dokumente ženske, ki naj bi jo leta 2014 posilil Uberjev voznik. Alexander naj bi papirje pokazal tudi Kalanicku, podpredsedniku Emilu Michaelu ter drugim.Tako je bil Alexander odpuščen na začetku tega meseca, Michael pa je Uber zapustil sam.

Z Uberja so sporočili še, da so po pregledu več kot 200 pritožb o nadlegovanju odpustili 20 sodelavcev.

Taksisti na Hrvaškem ogorčeni nad Uberjevim poslovanjem

Proti Uberju danes v Zagrebu protestira približno sto taksistov iz cele države. Izraziti želijo predvsem nezadovoljstvo nad Uberjevim poslovanjem, saj menijo, da Uber v državi ne more delovati, če se ne drži njene zakonodaje.

Ogorčeni so, saj Uber na Hrvaškem posluje že približno dve leti, kljub temu da je hrvaški minister za morje, promet in infrastrukturo Oleg Butković že lani povedal, da storitve na Hrvaškem ponuja ilegalno.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TistoPravo
29. 06. 2017 09.33
Vse bo v zelo bližnji prihodnosto upravljalo preko Uber sistema....če se že ne...vse lovke so speljane, da se nas upravlja na daljavo. Kar niso dosegli z bankam in denarjem, bodo z internetom in aplikacijami. Mi se ša sami odločimo, ali bomo v avtu sedeli za Uber in Ubru podobni firmi nekje v pisarni hotelu itd. nekje po svetu za narode nezdruženih v drugi tretji četrti peti ligi....ali pa bomo delali in živeli v prvi ligi za narod Združenih! Zdej pa sami ugotovite, kje ste.
ONniON
21. 06. 2017 20.08
+0
ne uporabljam ne uber ne pametni telefon
ferencz 1
21. 06. 2017 12.41
+5
ne lažte poptvjvci, vaših laži imamo vsak dan prek glave.
ferencz 1
21. 06. 2017 12.41
+6
he,he, klinc je odstopil zaradi investitirjev, pobegnu je ker so ga začeli kazensko preganjat po različnih državah, ker je uvedel spy programe za uber!
matej1111
21. 06. 2017 11.20
+6
Če pa bi jaz prišel z idejo, da bi naredil program kjer, bi na enak način npr.iskal vodovodarja pa, bi dobil brco v r*t. Pride program iz Amerike pa že lahko vsi delajo na črno in to celo legalno. Svašta.
Tdk Tdk
21. 06. 2017 11.09
+1
Gledam zadnjič prispevek o voznikih Gooptija ... me prav zanima koliko strank s slabimi izkušnjami bi bilo pripravljeno plačati 30 % več, pa da voznik ne bi bil preobremenjen?
Tdk Tdk
21. 06. 2017 11.02
+3
Edino kar šteje je, da je najceneje. Nič važno, da te posilijo, okradejo, ubijejo (namensko ali zaradi preutrujenosti), samo da je najceneje!
proofreader
21. 06. 2017 10.21
+7
Koprivnikar pa Uber hvali. Zanimivo.
crazymoto
21. 06. 2017 10.21
+12
Uber ni bil nikoli priljubljen poglejte si malo na netu kako izkoriščajo šoferje... delajo za džabe če niso zraven dolžni....