Tujina

Zaradi sumljive osebe izpraznili del frankfurtskega letališča

Frankfurt, 31. 08. 2016 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na frankfurtskem letališču so kot preventivni ukrep izpraznili del terminala 1. Potnica je namreč vstopila v varnostno območje, ne da bi opravila varnostni pregled. Izkazalo se je, da je šlo zgolj za nesporazum. Vse potnike so znova varnostno pregledali, nato pa terminal vnovič odprli.

Na frankfurtskem letališču so danes izpraznili del terminala 1. Šlo je za preventivni ukrep, potem ko je nekdo vstopil v varnostno območje, ne da bi opravil varnostni pregled, je sporočila uprava letališča.

Nemška tiskovna agencija dpa je sprva poročala, da naj bi šlo za moškega, domnevno potnika. Ni bilo znano, ali je varnostno območje zavestno zapustil predčasno ali je morda domneval, da sme že naprej. Pozneje pa je agencija Reuters poročala, da gre za žensko, ki so jo pridržali in zaslišali.

"Sodeč po informacijah, ki jih imamo do zdaj, vse kaže, da je šlo zgolj za nesporazum," je sporočila tiskovna predstavnica in ni želela povedati podrobnosti dokler preiskava ne bo zaključena. Po informacijah Reutersa je ženska, ki naj bi s seboj celo imela dva otroka, mislila, da je varnostni pregled že končan, zato je zapustila območje in izginila v množici.

Po navedbah očividcev so morali potniki zapustiti zgradbo. Stanje je bilo mirno, o paniki niso poročali. Vse potnike so znova varnostno pregledali, nato pa terminal vnovič odprli, saj niso našli sumljivih predmetov. Uprava letališča je potnikom priporočila, naj preverijo, ali ima njihovo letalo zaradi incidenta morda zamudo. Zaradi incidenta so morali prestaviti ali odpovedati okoli 100 letov.

Oba potniška terminala največjega nemškega letališča sta prosto prehodna, z zgradbami pa so med drugim povezani hoteli, dve železniški postaji in kongresna središča. Varnostno območje se začne šele znotraj terminalov za nadzornimi točkami za letalsko osebje. Pred njim so velike dvorane s trgovinami, okenci in lokali.

Policija varnostno območje nadzoruje z varnostnimi kamerami, gibanje pa nadzoruje tudi s trakovi za onemogočanje prehoda. Zaposleni v varnostnem območju potrebujejo potrdilo o varnostni preverjenosti, ki ga izda zvezna dežela Hessen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
01. 09. 2016 18.26
Že za njo je bilo težko, kaj še le za otroka, ... in potem zaradi paranoičnih ostaneš ožigosan, kar pomeni vedno težave na letališčih in podobno.
NiVseRes
31. 08. 2016 12.20
+1
Sigurno kaksen kitajc..oni so zblojeni ko kure...al mu je malica usla(podgana)
korintos23
31. 08. 2016 19.28
+1
Ali je pa eden fajn prdnil po frišnem luku, šalotki, pa so zavohali amoniak in mislili da je pulfer vmes?