Tujina
Oglas

Zaslužite s trgovanjem z valutnimi pari na svetovni borzi. Vzemite 50€ in se vključite.

Ljubljana, 31. 03. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Preizkusite se, brez tveganja, v trgovanju na svetovni borzi in zaslužite. FXLider, vsem bralcem 24ur, podarja 50€ za trgovanje na svetovni borzi, edini borzi na kateri lahko zaslužite tako takrat ko vrednosti valut rastejo, kot tudi takrat ko vrednosti padajo.

FXLider
FXLider FOTO:

Vzemite 50€ za trgovanje tukaj.

Valutni par EUR/USD se trenutno nahaja na najnižjem nivoju v zadnjih enajstih letih. Od velike finančne krize, ki je pretresla svetovni trg leta 2008 do danes, so imele ZDA in Evro območje različne pristope za reševanje problemov, v katere so njihove ekonomije zapadle. Medtem, ko so ZDA in Federalne Rezerve obrale zelo aktiven pristop, se je območje evra in Evropska Centralna Banka (ECB) oslanjala v večini na same države članice in njihovo iniciativo v reševanju krizne situacije. Danes, sedem let kasneje, so posledice takšnih odločitev več kot vidne. Medtem, ko si je ekonomija ZDA opomogla, nezaposlenost stabilizirala, takšen napredek v območju evra ni bil dosežen, prav nasprotno. Kriza je na nek način poglobljena, kar je pripeljalo do tega, da je ena od članic, Grčija, morebiti primorana zapustiti monetarno unijo. Dolar se je okrepil, medtem ko je evro značajno izgubil na vrednosti.

"Federalne Rezerve so skozi tri kroge programa monetarnega stimuliranja v obdobju od 2008 do 2014 izvedle nakup obveznic v vrednosti 4,5 milijard dolarjev. Bruto nacionalni dohodek ZDA, je v zadnjem četrtletju prejšnjega leta porasel za 2,2%, stopnja brezposelnosti je upadla na 5,5%, medtem ko je inflacija tekom januarja letošnjega leta dosegla 1,6%, dolar pa se trenutno nahaja na najvišjem nivoju v zadnjih enajstih letih in pol, v odnosu na košarico drugih valut", pravijo v FXLider-ju.

"ECB je v maju leta 2009 tudi sprejela obliko monetarnega popuščanja, ki je vključevalo nakup obveznic v višini 60 milijard evrov. Vendar pa se od junija leta 2010 več osredotoča na ustvarjanje fondov za pomoč državam, ki so bile najbolj prizadete s strani krize. Trenutna inflacija v območju evra je -0,6%, bruto nacionalni dohodek je uspel doseči rast v višini 0,3%, medtem ko je stopnja brepzoselnosti 11,2%. V januarju leta 2015 je ECB končno najavila program nakupa obveznic, ki se je začel 9. Marca in bo trajal do septembra leta 2016. Ta program vključuje nakup obveznic v vrednosti 1,2 triliona evrov, v obliki mesečnih nakupov v višini 60 milijard evrov", pravijo v FXLider-ju.

Razlika v monetarnih politikah Federalnih Rezerv in ECB-ja je osnovni razlog slabljenja evra v odnosu na dolar. Program monetarnega popuščanja, ki ga je sprejela ECB, je agresivnejši kot je ta trg pričakoval, kar naj bi še dodatno oslabilo evro in regionalno blago naredilo konkurenčnejše na tujih trgih. Po drugi strani obstajajo realna pričakovanja, da Federalne Rezerve povečajo referenčno obrestno mero še v letošnjem letu, kar skupaj jasno kaže na nadaljnje padanje evra v primerjavi z dolarjem.

Opozorilo o tveganju in odklanjanju odgovornosti

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finačnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za Vas. Izgube lahko presežejo vaše depozite in od Vas bi se lahko zahtevalo, da izvršite dodatna vplačila. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. FXLeader ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1