Tujina

'Zavezništvo med Rusijo, Sirijo, Irakom in Iranom mora uspeti, ker bo sicer uničena celotna regija'

Damask, 04. 10. 2015 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Sirski opozicijski uporniki, za katere Zahod trdi, da so zmerni, opozarjajo, da želi Rusija z napadi pomagati režimu sirskega predsednika Bašarja al Asada.

Bašar al Asad - 7
Bašar al Asad - 7 FOTO: Reuters

Ruska vojaška letala so danes izvedla novo serijo zračnih napadov na območju osrednje Sirije. Ruska vojska je sporočila, da je v zadnjih 24 urah napadla deset položajev skrajne sunitske skupine Islamska država. Po navedbah nevladnih opazovalcev pa je bilo v novem valu ruskih napadov ubitih pet civilistov.

Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva so njihova letala tipov SU-24M, SU-34 in SU-25 v zadnjih 24 urah izvedla 20 napadov na deset položajev džihadistov. Pri tem naj bi šlo za infrastrukturo Islamske države. Ob tem so na ministrstvu dodali, da širijo svojo operacijo v Siriji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ministrstvo je dodalo, da so letala vzletela iz letalskega oporišča Hmeimim v provinci Latakija, ki leži ob Sredozemskem morju.

Po ruskih navedbah naj bi letala napadla tabor za urjenje džihadistov v provinci Idlib, prav tako pa naj bi uničila skrivališča teroristov in delavnico za izdelavo improviziranih eksplozivnih naprav. V drugih napadih pa so letala zadela še osem položajev Islamske države na območju Džisr al Šugur v provinci Idlib.

Lokalni koordinacijski odbori, skupina, ki poroča o nasilju v Siriji, je medtem danes sporočila, da so ruska letala napadla območja mesta Talbiseh ter vasi Girnata in Om Šaršuh severno od province Homs v osrednji Siriji. Pri tem je bil ubit en civilist, več jih je bilo ranjenih. Gre za najnovejše napade Rusije na teh območjih. Sirski uporniki, ki uživajo podporo Zahoda, sicer vztrajno trdijo, da v tej regiji ni Islamske države ali drugih džihadistov.

Še štirje civilisti pa so bili ubiti v ruskih napadih na območju Aheirbata na vzhodnih obronkih province Hama, ki je v rokah Islamske države.

Nevladni Sirski observatorij za človekove pravice pa je medtem poročal o zračnih napadih v Homsu in Hami, ki naj bi jih izvedle ruske sile.

Rusija, ki je v sredo začela zračne napade v Siriji, vztrajno zanika poročila, da so med žrtvami napadov njenih letal civilisti. Moskva poleg tega vztraja, da je glavna tarča napadov Islamska država in da je njena ofenziva precej oslabila džihadiste.

A sirski opozicijski uporniki, za katere Zahod trdi, da so zmerni, medtem opozarjajo, da želi Rusija z napadi pomagati režimu sirskega predsednika Bašarja al Asada.

Ravno Asad je danes opozoril, da je uspešnost ruskega vojaškega posredovanja pomembna za celotni Bližnji vzhod. "Zavezništvo med Rusijo, Sirijo, Irakom in Iranom mora uspeti, ker bo sicer uničena celotna regija," je dejal Asad v intervjuju, ki ga je predvajala iranska državna televizija.

Omenjene štiri države so sicer nedavno ustanovile skupni center za izmenjavo informacij, ki bo služil skupnemu boju proti Islamski državi.

"Možnosti za uspeh te koalicije so velike," je dodal Asad.

A nad ruskimi potezami niso navdušeni v Turčiji. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je namreč danes ruske zračne napade označil za nesprejemljive. Ob tem je opozoril, da Rusija dela "veliko napako".

Erdogan je dodal, da je glede na dobre odnose Turčije in Rusije ravnanje slednje v Siriji zaskrbljujoče in bo Moskvo v regijo osamilo.

Rusija in Turčija glede Sirije že dalj časa stojita na nasprotnih bregovih, saj Moskva podpira Asada, Ankara pa njegov odhod vidi kot edino rešitev konflikta.

Tudi druge države v regiji nasprotujejo posredovanju Rusije. Analitiki po poročanju britanskega časnika The Guardian ocenjujejo, da bosta Savdska Arabija in Katar skupaj s Turčijo sedaj verjetno okrepila vojaško pomoč raznim skupinam, ki se v Siriji borijo proti Asadu. Te države ne skrivajo, da si želijo odstranitve Asada, boj proti njemu pa vidijo kot del širših regijskih konfliktov s srditim nasprotnikom Iranom za prevlado v regiji.

Britanski premier David Cameron je medtem ruskega predsednika Vladimirja Putina danes pozval, naj spremeni ravnanje v Siriji in uvidi, da mora Asad oditi.

Poleg tega je Cameron opozoril na podatke britanskih obveščevalcev, da je Islamska država tarča le enega od 20 ruskih napadov. Po njegovih besedah Rusija večinoma napada nasprotnike Asadovega režima.

"Podpirajo klavca Asada, kar je velika napaka zanje in za svet," je poudaril Cameron in Rusijo pozval, naj sodeluje pri napadih na Islamsko državo in prizna, da je za varnost v regiji potrebna zamenjava Asada.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (811)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

majstr4
05. 10. 2015 18.14
+0
Mislim da tu počasi prihaja do problema Islamizacije evrope. O tem nihče še ne govori kar je sicer ok, ampak o tem se bo govorilo, to se bo videlo in to po mojem mnenju ne bo več čas miru ampak bo čas vojne in bog nam pomagaj! In bog nas obvaruj! Kar se dogaja sedaj tam bomo po mojem mnenju na žalost kasirali posledice prav na naši zemlji :/
majstr4
05. 10. 2015 18.15
-1
Vsako nasilje se zregulira in to ve vsak! In ni mi jasno kaj se sploh še slepimo ?!
majstr4
05. 10. 2015 18.17
-2
Kdo bo navijal za Ruse ko nas bojo le-ti mobilizirali????
majstr4
05. 10. 2015 18.17
-1
majstr4
05. 10. 2015 18.17
-1
Ali bo na tem portalu morda nekoliko drugačno vzdušje?
majstr4
05. 10. 2015 18.19
-1
To bi se morda bilo potrebno vprašati ampak kaj ko noben idi.t balkanski ni sposoben planirati življenje več kot 1 leto vnaprej
dreko123
05. 10. 2015 09.27
+12
Naj mi nekdo razloži kaj je Assad naredil Turičiji, Ameriki, Savdski arabiji??? - Jim predstavlja neposrednjo grožnjo je že kdaj koga napadel? - Zakaj ga pravi Sirci podpirajo in zakaj ga hoče "zahod" na vsak način odstraniti? - Zakaj ne bi odstranili raje komplet vlado zda, ali diktatorske islamske extremiste in diktatorsko družino Savdijcev - v Savdski Arabiji? so vsi po spisku večji klavci, diktatorji in nevarnost za svetovni mir, kršenje pravic itd... - Assad in Sirija je prava indija koromandija in demokratičen vzgled za recimo savdsko arabijo... naj nekdo pojasni to! - A predstavlja Asad neposredno grožnjo ameriki in od kdaj? - razen da se ga hočejo znebiti ker noče prodati in podrediti Sirije imperjalistom in njihovem planu da uničijo in podredijo še eno bogato državo ki nobenem nič noče!
dreko123
05. 10. 2015 09.34
+12
Zgodba z Gadafijem se ponavlja... perspektivna bogata država kjer bi živel marsikateri evropejec... tako dobro je imel pošlihtano za svoje državljane... še eu bi se lahko zgledovala po načinu vladanja gadafija in libijskega sistema... ampak so ga ožigosali za diktatorja... ga ubili in uničili zelo bogato in perspektivno državo... sedaj je tam anarhija leglo teroristov in seveda izropana država... kjer je zlato in ostalo bogastvo romalo na zahod... - med tem ko diktatorji v savdski arabiji sekajo roke obglavljajo na dnevni ravni vse ki samo črhnejo kaj proti režimu... da o njihovem extremnem islamu ne bi govoril da ženske in drugi nimajo nobenih pravic so kot živina in lastnina... ampak oni lahko počnejo kar jim srce poželi saj so zavezniki hinavske zda... zanimivo kako se nam pred očmi dogajajo take politične svinjarije in msm - mediji še kar molčijo in poročajo naprej pripravljene propagandne laži in zavajanja... kaj ni nobenega ambicioznega in pravega novinarja več, da bi se malo zavzel in začel pisati resnico in dejstva ter odprl oči ovcam!
ficfiric 1
05. 10. 2015 11.04
+1
Lublančan
05. 10. 2015 13.53
+0
Ma saj je jasno, ameri bodo poskušal eliminirat vse ruske zaveznike po planetu, nato pride Rusija na vrsto. In na čigavi strani bo takrat slovenska vojska?
sannja5
05. 10. 2015 08.38
+0
NATO napada, definitivno, že leta vse te islamske države. Agresor je vedno bolj obsojanja vreden, moramo se pa zavedat, da so tudi Rusi imperialisti in da jih tudi njih žene neki motiv. So manjše zlo, čeprav je tudi Putin dal odstraniti z uboji vse nasprotnike, samo mi smo v Natu in v primeru vojne smo njihovi sovražniki. Nas bodo pregazili kot muhe ne glede na naše simpatije do njih.
Kolani
05. 10. 2015 08.47
+1
Pregazili bodo tistega, ki bo na napačni strani.
Kolani
05. 10. 2015 08.48
+5
Naši politiki bodo verjetno na strani NATO-a, jaz bom na strani Rusije. In samo en razlog je za to. Ne prenesem več teh laži, ki nam jih dnevno servirajo. Vsak za sebe ve na katero strans e bo postavil.
antiXfashizmXeuXgso
05. 10. 2015 08.57
+1
Nič nisem sovražnik Rusov, mi niso nič žalega storili............. Bom sam definiral svojega sovražnika....
antiXfashizmXeuXgso
05. 10. 2015 08.58
-1
kim llsung
05. 10. 2015 06.37
+22
Ko Amerika bombardira bolnice,vrtce,šole,civilste...komaj kaksen clanek izdavijo novinarji...ko Rusija čisti odstranjue smeti pa večina sveta piše o nekem barbarstvu...tukaj se lepo vidi manipulacija z mediji in kako bi nam radi mozgane oprali...FSA,IS...so dnevi šteti!!
Našvasan_zob
05. 10. 2015 01.03
+8
V časih ko so na pohodu raznorazne teroristične celice z vseh vetrov, se ni za zayhebavat s selektivnim podpiranjem posameznih celic ampak je treba z legitimno oblastjo neizprostno opravit z vso to sodrgo teroristično !...
Našvasan_zob
05. 10. 2015 01.04
+6
Putin + Assad + Iran ... za prihodnost brez terorizma...
jankomat
05. 10. 2015 00.01
+19
kak blefer je tale anglež-lagali so pri iraku,po prvi vojni se zlagali arabcem,zaradi njih smo izgubili trst in sedaj vsem tem hinavcem,ni všeč ,da rusi pomagajo siriji.zahod enkrat zagovarja demokratično izvoljene predsednike,drugič pa upornike .sesuki so irak,libijo,kaos delajo v afganistanu in potem se čudijo,kako si rusi dovolijo pomagat uradni siriji!!!!putin-ne se jim pustit!!!!tu se zahod igra nekaj zelo grdega!!
Našvasan_zob
05. 10. 2015 00.50
+11
EXACTLY... Blaferji in lažnjivci !!! Vsi te zahodnjaški politkanti so klobasali kako je ISIS problem.. sedaj, ko pa je Putin udaril po VSEH TERORISTIČNIH CELICAH v Siriji pa kar naenkrat ni več problem ISIS ampak ASAD... Kako žalostno, da rabimo enega PUTINA da nam pokaže kakšni psihopatski lažnjivci in bleferji so naši demoNkratični politkanti ! AVE PUTIN .. dan začnem z RUSKO HIMNO!
nemojte
04. 10. 2015 23.59
+1
nemojte
05. 10. 2015 00.16
-1
nemojte
05. 10. 2015 00.19
+0
oh pozdravljem, nimam potrebe po takšnih spremembah, ti pa svojega ne menjavaj, vsakih par ur
nemojte
05. 10. 2015 00.21
+0
Menjavati svojo identiteto, pomeni veliko nesreče, s samim seboj
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.54
-4
sedaj pa spat, pa zjutr delat , da bota lahko od socjale pol vidva zvela (nemojte+sodobni) bb butlni
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.58
-5
ce italjanu nakazem 1eur ne bos imel ti za pleničke :)
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.59
-2
SEJBOBOL
05. 10. 2015 00.00
-2
sodobni pejd z nemojte naprej v debato zdej sta sama pa bota si lohk pluse v nedoglet dajala :)
SEJBOBOL
05. 10. 2015 00.33
-1
spet te boli vidim , oboje znam-vem velik bol k ti ....
SEJBOBOL
05. 10. 2015 00.40
-1
hahha , kako mi rata vsaka , vem kaj lovis , sam tega ne dobis hahahahaha oh otrok bozji kdaj te bo srecala pamet :)
SEJBOBOL
05. 10. 2015 00.40
+0
SEJBOBOL
05. 10. 2015 00.46
+0
SEJBOBOL
05. 10. 2015 00.49
+0
SEJBOBOL
05. 10. 2015 00.50
+0
bodo drugi vedl , osel ne premore tega znanja te popolnoma razumem ...
SEJBOBOL
05. 10. 2015 00.54
+0
a tud tega ne razume osel , jojmene druzga jezika pa ne znam si pa res posebnez , bo jutr kdo prevedu sam za tebe jst res ne znam sy
SEJBOBOL
05. 10. 2015 00.59
+0
men se je tud smejalo prej , sedaj sm zaskrbljen , od kje neandertalci nazaj :)
SEJBOBOL
05. 10. 2015 01.04
+0
neee ni mi potrebno sam 1eur jim vec od vprasanega pokazes pa razumejo , kot ti :)
SEJBOBOL
05. 10. 2015 01.05
+0
o temi sva ze v spodnji debati , ni mi vec do ponavljanja ... spomni se "roka"
SEJBOBOL
05. 10. 2015 01.06
+0
eh tazga osla k sm tokrat srecu pa še NE tud po 3x in vec na led ... :)
SEJBOBOL
05. 10. 2015 01.07
+0
SEJBOBOL
05. 10. 2015 01.13
+0
si pa res pol pismen , kar delam je to da kupujem XX stvari poglej in razberi iz stavka mal viši. A so se ti misi naselile v tvojem podstresju :)
SEJBOBOL
05. 10. 2015 01.14
+0
Vse je bols k nedokoncana MALA ŠOLA , a te je mama pozabla vpisat naprej?
nemojte
04. 10. 2015 23.48
+1
Vojake, ko so jih, z ulice pobrali, pa jih, z mamili filajo, pošiljajo nad druge narode. Če bi bili normalni, pa nebi tistih angležev, sestrelili. bljak
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.51
+0
ne dajej si sam sebi plusov , pocak da ti narod oceni komentar butelček.
nemojte
04. 10. 2015 23.52
+1
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.55
+2
nemojte
04. 10. 2015 23.42
-1
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.47
-1
nemojte
04. 10. 2015 23.37
+2
Američani so podrli tiste dvojčke, naredili, Al kaido, ISIS.........
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.41
-1
DonDonDan
04. 10. 2015 23.35
+2
Nisem rdečkar, vendar se mi tole bombardiranje Rusov v Siriji zdi kar zanimivo in pozitivno. Bojo pokazal, kaj se da z avioni vse na hitro narediti. Tukaj so 100x bolj "produktivni" od Amerosov.
DonDonDan
04. 10. 2015 23.37
-3
Našvasan_zob
04. 10. 2015 23.33
+11
Že odkar se je začelo tole Sirijsko sranje, govorim da je cilj odstranitev Asada in nikakršen ISIS:. Mar res mislite da je ISIS povsem po naključju prišel v Sirijo le par mesecev po tistem spodletelem podtikanju dokazov, da je bojne strupe uporabil ASSAD ????' Zahod je vseskozi lagal in še vedno laže glede ISIS.. Glavni cilj jim je in vedno BO odstranitev ASSADA.... Gnoj od politike...
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.31
-1
Nightyfly 04.10.2015 22:27:50 0 tečnež 04.10.2015 22:16:32 0 1 1 nightyfly.....kitajcem se sesuva gospodarstvo,mal beri,keri kerga za ajca drži.****************************glejte ,,, cca 22 let nazaj sem se pogovarjal z enim italij .industrialcem , ki je potoval in iskal priloznost za kseft tudi tam doli .Rekel mi je - dragi prijatelj , bos videl , da bodo ti ljudje pocasi prisli sem gor -in to samo z metlami in nas vrgli v morje . Metaforika res , toda ze zdaj se vidi , da se nic ne hecajo . Narod ,ki ima 5000 letno zgodovino in kulturo ,se mu verjetno ni treba bati za bodocnost . So pridni ,pa tudi neizprosni . Poznam lokale , ki jih posedujejo .Ti ljudje delajo 16 ur na dan . Delajo in delajo . En dan se bo to poznalo .Zdaj se pa vprasajte ,kaj pocno Slovenci in -kako . Nightyfly 04.10.2015 22:30:18 -1 Da ne ozabim .... pojdite vsaj do Firenc -Prato ,in si poglejte kj je tam doli . Ste bil kaj v tujini , razen po kavbojke ....pojdite recimo v Marseille .........pa kaj napisite ob morebitnem povratku
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.32
+0
Brez podlage naklada !! butel bo vedno butelj , nadaljevanje spodaj !
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.38
+0
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.44
+0
me ni strah , napram tebi mam premal prstov na roki , da bi razliko prestel ...
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.48
+0
tri vrstice visi mas odgovor , a te boli :)
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.53
+0
vidim da ne razumes , sej pravim premal jih mam res je , samo pet jim mam na 1x roki sy :)
Našvasan_zob
04. 10. 2015 23.29
+5
Britanski obveščevalci ... HAHHAHAHAH A so v Iraku že najdl orožje za množično uničevanje??? LAŽ NA LAŽ ZAHODA.... Sramota...
Nightyfly
04. 10. 2015 23.28
+3
PikoloDaimao 04.10.2015 23:17:39 kardinal@ Tudi šah vsebuje ogromno hazardiranja, zavajanja, laži, samo takim se pri šahu reče velemojstri...pri pokru pa kvartopirci*************************************tu vam ne morem dati prav . Zame je sah meditacija ,kontrola lastne misli .Ko misel in kreativnost popeljes v sirino . Sah ni zelja po zmagi . Kaj je poker , veste pa vi .Jaz kart ne igram . Niti na splosno ne hazardiram . No , zdaj sem vam ze odgovoril ,kaksna je razlika med sahom in kartami ,oz. se bolje -pokrom . Govorim zase .
Nightyfly
04. 10. 2015 23.29
+0
DržavniSekretar
04. 10. 2015 23.35
+2
AlternativeFacts
04. 10. 2015 23.38
No samo prilepil sem pisanje kardinala...tudi pri pokru ne moreš ravno lagati a ne, lahko pa zavajaš in hazardiraš, tako kot pri šahu...Tudi verjamem, da vi ne igrate šaha samo zato, da premikate figurice in kar se tiče širine, tako pri šahu, kot pri pokru potrebujete ogromno kontrole nad seboj in morate imeti široko obzorje da predvidite čim več možnih situacij...pozabite kavbojske filme.
Nightyfly
04. 10. 2015 23.10
+1
SEJBOBOL 04.10.2015 22:45:18 Night , pa se to ce ne ves , Italjan se proda za 1EUR***************no, ce ste vi videl Talijana ,ki se je (a vam ?) prodal za 1 € - ne vem . Sam sem spoznal cudovite ljudi , seveda je bilo tudi nekaj nevrednih , toda v glavnem imam pozitivno izkusnjo s to prelepo dezelo , polno kulture , sposobnih in prijaznih ljudi . Kaj Slovenci nismo taki ?
Nightyfly
04. 10. 2015 23.21
+0
SEJBOBOL 04.10.2015 22:45:18 Night , pa se to ce ne ves , Italjan se proda za 1EUR**************************** kaj pravite , kam bi pa zdaj Nemce vtaknil - med katero grupo humanoidov , ki so v dobrih 25 letih ´´zakuhali ´´ 2 vojni svetovnega ranga , fardirbali desetine milionov ljudi , zdaj pa ze spet dvigujejo glavo - pa ne mislim samo ponarejen VW ,,,,,, Frau Merkel si upa dolociti sankcije porednim Rusom . Da so pa pomagali , ali kar postavili nazi vlado v Ukrajini to nikogar ne moti .Koliko casa bodo ljudje te EU to se gledali ? Bo postala Evropa ,Evropa dveh , treh , stirih hitrosti , kjer se bo dolocene narode se bolj izmozgalo za bodoci veliki 4. reich ?
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.22
+0
hahaha , delam velik z njimi , ponudi jim 1eur vec in dobis posu , tuki pa padete vsi !!! Niso vsi isti ma jih je pa 70% takih , ne nakladaj buč... , vsaj meni ne.
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.23
+0
Pejd sosedu govor o italjanih meni ni potrebno ...
nemojte
04. 10. 2015 23.23
+3
nemojte
04. 10. 2015 23.27
+2
Italijani so baje podkupovali talibane, da jih pri miru pustijo
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.28
-2
ne obracaj sedaj tvojih izjav , dobil sm te le da blebetas tu neki kar ne drzi in predvidevam da to delas povsot ...
nemojte
04. 10. 2015 23.33
+1
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.36
+0
drzi drzi , nakladajo brez podlage in to si prvi TI sodobni
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.37
+0
nemojte škoda je k te je sploh rodila ...
pe?navodo
04. 10. 2015 22.50
-1
RUSI IGRAJO ŠAH !! Ne pokra kot amerikanci. Zato zgubit ne morejo na bližnjem vzhodu. Vprašanje je samo v številu odvrženih bomb, nič posebnega.
Nightyfly
04. 10. 2015 22.54
+3
Tako je ....sah je kraljevska igra , igra inteligentnih ljudi .
pe?navodo
04. 10. 2015 22.55
+0
AlternativeFacts
04. 10. 2015 23.01
+1
fanta, tudi poker zahteva inteligenco....štetje in predvidevanje....
SEJBOBOL
04. 10. 2015 23.05
+2
antiXfashizmXeuXgso
04. 10. 2015 23.06
+2
Že že ampak šahist ničesar ne prepušča sreči, naklučju,....
mokocoko
04. 10. 2015 23.06
+1
sam pri šahu vidiš možnosti...več možnosti...pri pokru pa...
KardinalFrancRodeVKristusu
04. 10. 2015 23.13
+3
Poker je igra hazardiranja, zavajanja, blefiranja, laži....
AlternativeFacts
04. 10. 2015 23.15
+0
kako da ne...pri šahu predvidevaš naslednjo potezo, oziroma poteze, pri pokru predvidevaš možne rezultate....zelo podobna stvar v kateri zmaga vedno tisti, kateri je zmožen sproducirati večje število kombinacij....skratka intelekt in samo intelekt....sreča je za tiste, ki so bolj pri dnu pa naj bo to šah, ali poker....
AlternativeFacts
04. 10. 2015 23.17
-1
kardinal@ Tudi šah vsebuje ogromno hazardiranja, zavajanja, laži, samo takim se pri šahu reče velemojstri...pri pokru pa kvartopirci
AlternativeFacts
04. 10. 2015 23.18
+0
sodobni@ Reklama ti je referenca? oh mati solzna.... hahahaha
pe?navodo
04. 10. 2015 23.29
+2
HAHA, zanimivi odgovori , sploh tista da je pri pokru VEČ DENARJA, zato amerikanci tam igrajo poker. In da je več BLEFIRANJA. Da nasprotniku vsiliš da misli to kar tebi odgovarja. Ja to bi blo kar dober opis ameriške politike.
kepar11
04. 10. 2015 22.48
+1
Cisto vse se gre zaradi petrodolarja, hvala bogu za Rusijo in Kitajsko. Americani vejo, da z izgubo petrodolarja popusijo po celi crti. Tako kot so to naredili centralno banko v Iraku in Libiji, mislijo da bojo lahko prisli do Irana. Upam da dozivim dan, ko se dolarju iztece cas.
pe?navodo
04. 10. 2015 22.51
Takrat pade tudi evro in vse to je načrtovano v kratkem.
Multipratik
04. 10. 2015 22.35
+0
V Siriji imata energetsko-gospodarske interese tako Amerika, kot Rusija. Ne pozabimo, zakaj je tudi Ukrajina napol v vojni. Rusija išče poti za svoj plin, Amerika bi pa Evropo, energetsko odvisno od njih. Vse ostalo je lari fari, oz. kdo enim, ali drugim pomaga na tej poti, ali jih pa ovira...
Profesormarck
04. 10. 2015 22.37
+3
pe?navodo
04. 10. 2015 22.40
+5
Ukrajina je v vojni zato ker je amerika hotela da se Rusi umaknejo iz bližnjega vzhoda iz Irana in Sirije. In plan je bil da naredijo vojno Rusiji z Ukrajino. Vendar plan ameriškim prostozidarjem NI uspel. Zdaj je pa Rusija prenesla bojišče na bližnji vzhod. In nevtralizirala amerikance v Ukrajini. Tako so Američani sami padli v jamo kamor so hoteli da padejo Rusi. Zdaj se pa Rusi več ne bodo umaknili. In pričakujem obračun sil na bližnjem vzhodu .
SEJBOBOL
04. 10. 2015 22.40
+0
pe?navodo
04. 10. 2015 22.42
+2
Ukrajino so Rusi nevtralizirali , oborožili svoje Ruse, znotraj samega ostanka ukrajine je pa beda in frakcije. Tako da je ukrajina preteklost
SEJBOBOL
04. 10. 2015 22.43
+1
Ukrajina je sedaj Ukrajina vprasanje pa kolko casa bo mir
IQ007
04. 10. 2015 22.47
+2
pe?navodo
04. 10. 2015 22.48
+3
Ni važn . Amerikancev tam več ne bo. Rusi v ukrajini so dobro oboroženi in usposobljeni in imajo pomoč prostovolcev. Tako da Ruske vojske ne potrebujejo. Rusi so vojno z amerikanci premestili na bojišča kjer je svetovno NAJPOMEBNEJŠE. In takoj postali glavni igralci. Bomo pa videli kako se bodo odzvali amerikanci. najprej so poslali v boj malo Francoze da malo preletijo IS in zdaj angleže.
SEJBOBOL
04. 10. 2015 22.49
+2
Tud slovenija ni vec Slovenija ce tko gledas :)
nemojte
04. 10. 2015 22.50
+1