Tujina

FOTO: Trump: Skorumpirani Kaine v žepu velikih bank

Miami, 24. 07. 2016 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Clintonova in Kaine sta skupaj nastopila na političnem zborovanju v Miamiju. Bila sta evforična in sta se obojestransko hvalila na vsa usta. Oglasil se je tudi Trump, ki je natresel nekaj "dejstev o "skorumpiranem" Kainu in "pokvarjeni" Hillary.

Predsedniška kandidatka demokratske stranke Hillary Clinton je v soboto v Miamiju volivcem predstavila svojega podpredsedniškega kandidata senatorja iz Virginije Tima Kaina, ki je okrog 5000 zbranim na prireditvi v dvorani Mednarodne univerze Floride spregovoril tudi v španščini.

Clintonova je za nekdanjega župana Richmonda in guvernerja Virginije Kaina dejala, da je vse to, kar Donald Trump in Mike Pence nista.

Spomnila je na njegovo misijonarsko delo v Hondurasu in dejstvo, da po študiju prava na Harvardu ni šel služit denarja, ampak je delal kot odvetnik revnih in manjšin, ki so se borili za dostopna stanovanja. "Trump je takrat manjšinam jemal pravico do stanovanja," je dejala Clintonova, ki je pravkar končano republikansko konvencijo v Clevelandu opredelila kot prikaz strahu, jeze in sovraštva.

Demokrati so se trudili, da izpeljejo drugačno predstavitev podpredsedniškega kandidata, kot je bila tista v New Yorku pred več kot tednom dni, ko je republikanski predsedniški kandidat Trump največ govoril, guvernerja Indiane Penca pa komajda pustil do besede.

Demokrata sta na odru stala skupaj z dvignjenimi rokami in se obojestransko hvalila na vsa usta. Clintonova je dejala, da ima Kaine za svojim nasmeškom jekleno hrbtenico, kar je dokazal s tem, da doslej še ni izgubil volitev. "Moj rezultat je osem proti nič in tega ne mislim spreminjati," je dejal Kaine.

Clintonovi se je zahvalil za zaupanje, njegova soproga nekdanja sodnica in sedaj ministrica za šolstvo Virginije Anne Holton si je brisala solze, Kaine pa je spomnil, da njun sin Nat v ponedeljek odhaja na služenje vojaškega roka pri marincih v Evropi, da potrdi ameriško zavezo do Nata. S tem je zbodel Trumpa, ki ameriško pomoč zaveznikom ponuja s povečanjem sredstev v skupni proračun.

Trump naj bi za seboj pustil sled prelomljenih obljub in uničenih življenj in Kaine zagotavlja, da mu ne bodo dovolili, da to stori sedaj še z Ameriko, ker mu bo to preprečila Clintonova.

Izbrala ga je, ker je bel moški iz južnjaške države, ki gre lahko letos tako k demokratom kot republikancem. Izbrala ga je, ker je pozitiven, ker je timski igralec in ima pomembnega zaveznika v predsedniku Baracku Obami. Publiki ga je sicer prodajala kot "progresivnega demokrata", kar je koda za levičarja, vendar je levica z njim najmanj zadovoljna.

Protesti

Dokaz za to je bil izbruh protestnikov, ki so opozarjali na objavo skoraj 20.000 kosov elektronske pošte na spletni strani WikiLeaksa. V tej pošti se vidi, kako so nekateri voditelji stranke žaljivi do senatorja Bernarda Sandersa. Protestnike so odstranili, Trumpovih objav na Twitterju pa niso mogli.

Kaj je Trump povedal o skorumpiranem Kainu?

Newyorški milijarder je sporočil, da se je Sanders zaman boril, ker je Clintonova izbrala kandidata, ki podpira sporazum o prosti trgovini na območju Tihega oceana (TPP). Kaina je zato označil za ubijalca delovnih mest, ob tem pa ga je po svoji stari navadi prekrstil v skorumpiranega Kaina. Clintonovo že dlje časa imenuje pokvarjena Hillary.

Opozoril je na dejstvo, da je Kaine kot guverner Virginije prejel okrog 160.000 dolarjev vredna darila, kar sicer ni v nasprotju z državnim zakonom. Zatrdil je tudi, da je Kaine v žepu velikih bank.

Clintonova in sedaj tudi Kaine sta si glede TPP premislila in želita spremembe, prav tako zagovarjata reforme, ki niso všeč velikim bankam. Obtožbe o skorumpiranem Kainu pa se po mnenju analitikov človeka, ki je šel med misijonarje in se po pravni diplomi na Harvardu namesto služenja denarja odločil za pomoč revnim, ne bodo prijele.

Sanders je po krajši zamudi podprl Clintonovo in strankarska platforma za naslednja štiri leta je sprejeta, vendar pa to ne pomeni, da tudi v Philadelphii na konvenciji, kjer bosta Clintonova in Kaine uradno potrjena, ne bo živahno.

Sandersovi podporniki so želeli, da stranka odpravi sistem superdelegatov, to je strankarskih veljakov, ki lahko oddajo glas za predsedniškega kandidata mimo volje volivcev. Ti so se že na začetku večinsko opredelili za Clintonovo.

Stranka želi to obrambo pred pojavom podobnega kandidata, kot je Trump, ohraniti, v času konvencije pa lahko pride do novega glasovanja o tem, ko se bodo sprejemala pravila igre.

Na konvenciji bodo platformo in pravila potrjevali že v ponedeljek in lahko pride do nečesa podobnega, kot se je zgodilo v Clevelandu, kjer so konservativni delegati želeli svoje glasove oddati komu drugemu kot Trumpu ne glede na volilne izide po državah.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (133)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Al83
24. 07. 2016 21.57
+1
Komaj čakam, da se začnejo debate in jo poje za malico.
periot22
24. 07. 2016 21.21
+3
ZDA so itak najbolj pokvarjena država na svetu!!!!!!!!!!!!
vozl123
25. 07. 2016 11.54
.jest
24. 07. 2016 16.25
+6
Fotografije pa kot, da bi nastale v Polju.
silly
24. 07. 2016 15.53
+8
ste pa že dosadni s tem tipom
DonDonDan
24. 07. 2016 15.38
-4
Najbolj pa me skrbi izjava Trumpa, ki je rekel, da ZDA ne bojo več tako "politično korektne". To enostavno pomeni, da bojo ZDA postala takšna, kakršna jih že sedaj slika lažnjiva levakarska propaganda. To pomeni, da ZDA ne bojo več "dobrohotna ali pokroviteljska" do demokratičnih držav, ker so že vse države itak "formalno demokratična", dejansko pa še vedno "režimska" taka kot pred desetletji.
DonDonDan
24. 07. 2016 15.43
+0
To pomeni v končni posledici le to, da bo ameriška vlada izključno zadovoljevala interese ZDA in njenih državljanov, čeprav na škodo vseh ostalih. Po načelu kdor je močnejši pobere vse !!! V končni posledici smo lahko vsi ostali tudi "hrana" za Američane. Pa kaj !!! A mi prašiče in govedo in piščance kaj vprašamo, če se strinjajo, da jih pobijemo in pojemo ?!
ivan.z Doba
24. 07. 2016 15.46
+7
DonDonDan
24. 07. 2016 15.52
-5
Zdej boš vidu, kako je to, če se gre to kolkor tolk zares !!!!
ariazus .
24. 07. 2016 16.51
-5
Folk a se vi zavedate,kaj je komunizem? Je uvajanje lazi prisilno v glave ljudi,ki morajo kimati, sicer strel ali Goli otok. Ne zelite si tega,ce pa, se odselite v Rusijo ali S Korejo...
Kollerik
24. 07. 2016 21.40
važno da sedaj dviguje rilec fašizem, pa nacizem, klerofašizem... sami "vaši", tako da si lahko kar pomirjen.... :))
Kollerik
24. 07. 2016 21.42
čizma se bo ob prvi priliki ulezel globoko v zadnjico svojega novega, močnega gospodarja, ki ga tako dolgo čaka, ga tako pogreša...in iz nje se je že pripravil na grožnje svojim sonarodnjakom. Tipično za prodane skrajne desničarje.
DonDonDan
24. 07. 2016 15.34
-9
Le kaj bi na vse to skupaj porekel najboljši predsednik ZDA vseh časov, Ronald Reagan ? Skupaj s Thacherko sta sesula vzhodni blok na zelo genialen način. Pod trapastim "Bilijem Cigaro" pa se je Rusija in ruski režim spet nekoliko postavil na noge, al pa vsaj na kolena. Zdej pa z okupacijo delov Ukrajine in provociranjem baltskim državam in ostalim sosedam zopet stremi k neki novi okupaciji sosednjih držav. Takega predsednika kot je bil Ronie, da žal ne bo več !!!!
Kollerik
24. 07. 2016 21.43
-1
Je kaj temno tam notri? Tudi zrak ni najbolj frišen, a ne....
gongash
24. 07. 2016 15.09
+18
ne vem če se hilary zaveda , ampak glede na to da so jo že razkrinkali kot lažnjivko in ko se na vseh slikah na široko smeja, nekako ne deluje kot pravi smeh , temveč kot , da se posmehuje ljudem.
BUONcaffee
24. 07. 2016 13.58
+6
Trump je dokazal, da zna ljubiti Slovenko in da ga narodnost ne zanima. Melanija je dokazala, da je boginja.
49mf5k0d
24. 07. 2016 14.52
-4
on bi enako `ljubil´ Mehičanko, če bi bila enako pohlevna, pohlepna, lepa in t.n. ...
ivan.z Doba
24. 07. 2016 15.46
-2
.jest
24. 07. 2016 16.28
+5
Tudi belček Janez je zamenjal svojo z novo lepo, pohlevno..
DonDonDan
24. 07. 2016 19.48
-2
Pa tut tvojo, če jo imaš in je kolkor tolk u redu, bi opedenal, da bi nate kar mal pozabla !!!
Kollerik
24. 07. 2016 21.44
-1
melani je dokazala, da je poceni plagiatorka, ki spravlja v sramoto svojo matično domovino, ti pa si ravnokar dokazal, da nimaš pojma
borut_p
24. 07. 2016 13.53
+6
Obe izbiri sta slabi - Clintonova v primežu kapitala in naivni Trump ki ne bo mogel spraviti nic cez kongres glede na to da ga se republikanska stranka ne podpira v celoti. Torej gledano is z oci laika - zmaga Clintonove in se vecja depresija revnega prebivalstva
razerznak
24. 07. 2016 14.31
+5
Samo cruzev del ga javno ne podpira , seveda da bodo republikanci skupaj delali, pol se onega vrhovnega sodnika trump doloci vecina kongresa je republikancev 51% pa smo na pravi poti
gongash
24. 07. 2016 15.10
+1
mislim da je bolj trump v ionteresu kapitala, republikanci in bushi se vsi pritlehno skrivajo za njim. vojna v iraku ni imela nobenega smisla razen ogormnega profita bushevih podjetij na račun življenj in nadaljnjega zadolževanja amerike. balon bo počil slej ali prej.
borut_p
24. 07. 2016 15.38
Se vedno ni nujno da bo kongres republikanski ceprav je predsednik republikanec. Zakaj bi cruzevi sledili trumpu tudi ne vem ce se na kongresu ne morejo skupaj sedet. Da je pa Trump smer v katero mora svet it pa tudi ne verjamem saj je njegovo bistvo (vsaj kar prodaja) ustavitev migracije mehikancev kar jim poganja gospodarstvo. Torej efekt bo kvecejmi inflacija pa se kaj zraven. Zato pa ga senat ne bo podpiral saj so njegove ideje prevec radikalne. Ce se bo predsednik pa bo bolj kot ne lutka - torej isto kot Clintonova - torej nic dobrega
razerznak
24. 07. 2016 17.18
AlternativeFacts
24. 07. 2016 13.51
+3
Jonathan Chait: "Republican voters are short some IQ points:"..Ponavadi bi rekel, da je enako pri demokratih, ampak pri teh volitvah je tole najbolj točna ocena stanja volilnih taborov.....Se še kdo spominja odlične komedije iz leta 2006, z naslovom "Idiocracy", kjer so z izotoničnim napitkom zalivali polja itd? No v to smer se spreminjjo ZDA.....samo da tokrat se svet ne smeji več.....
deltex
24. 07. 2016 14.28
-1
CestniKolesar370Wattov
24. 07. 2016 14.47
+1
ivan.z Doba
24. 07. 2016 13.48
-1
Za Američane bo najbolj zanimivo soočenje obeh kandidatov. Tu bo Trump "blestel". Predvsem na področjih notranje in zunanje politike, kjer ga bo Clintonova pohodila. No, Američani nimajo ravno neke pametne izbire.
ivan.z Doba
24. 07. 2016 13.54
+0
Senator Mark Begich je zavrnil sodelovanje s Trumpom, kjer naj bi delal na teh dveh področjih, Trump bi pa skrbel za "dobrobit" Američanov.
ivan.z Doba
24. 07. 2016 15.32
+1
BURGA
24. 07. 2016 13.46
+4
Bodoče prve dame ZDA sicer ne poznam osebno, poznam pa dobro njenega očeta Vikija Knavsa, saj sva oba rojena v Radečah, pa še v partiji sva bila oba. Komunizem prihaja v ZDA. Nobena stvar ni tako slaba, da nebi bila vsaj za nekaj dobra.
Našvasan_zob
24. 07. 2016 13.20
+4
Demokracija z glasovi super delegatov.. HA HA HA HA
bahattee
24. 07. 2016 13.18
+1
Trkajo zadnji časi človeštva.
samuray1
24. 07. 2016 13.17
+0
Že to kako se je usedla pove vse o malomeščanskem hudiču.Sprašujem se koga le bo ona spolno zadovoljevala v beli hiši zla
ivan.z Doba
24. 07. 2016 15.48
+1
BlokiranZaradi24urFašizma
24. 07. 2016 13.13
+12
A bo tudi Trump dobil Nobelovo nagrado za mir ko zmaga? Ali je to privilegij ki ga ne more bit deležen belopolti predsednik?! Če se pobota s Putinom bi si za razliko od Obame, tako nagrado zaslužil.
GlavniModerator
24. 07. 2016 13.19
+10
za nobelovo nagrado moras pobit vsaj ene 100k ljudi, bomo vidl ce bo zmozn. Zadnje case so vse nagrade, sporti zgubil pomen. Euro bo hitr pozabljen, OI v braziliji, zelijo lastni drzavljani sabotirat, ker je strosek brez primere. Oskarje talajo politicno korektnim, in pa ljudem, ki so v pravih kvotah. Talenta se ne ceni vec, samo se denar v prav vseh porah druzbe. Mlajse generacije spreminjajo v robote, ki gledajo samo se v ekran(ne da smo mi kej boljsi ampak vsaj priblizno se se trudmo gledat kam drugam). S trumpom je upanje da bodo sle stvari na boljs, s clintonovo zagotovo ne, dinastija clinton je isto s**** kot bush dinastija. V glavnem dajem se max 10 let taki druzbi, potem pa radikalne spremembe na vseh nivojih...
BlokiranZaradi24urFašizma
24. 07. 2016 13.23
+4
izbrisaniodpotv
24. 07. 2016 12.56
+6
keri ksihti hahahah mene bi blo sram tud pjan človk ni tok nasmejan
Porocilo
24. 07. 2016 13.12
+5
AlternativeFacts
24. 07. 2016 12.52
+3
Smešna sta oba, tako Trump kot Clintonova.....Narod pa neumen, ker nikdar ne podpre kandidatov, ki dejansko nimajo prtljage..Le kdo je leta 1998 izjavil, da so republikanci najbolj neumni volivci, kdo je glasoval proti zvišanju minimalne plače, kdo je nasprotoval "Employee Free Choice Act ", ki bi delavcem dal vsaj nekaj pravic itd.....Kdorkoli od teh dveh kandidatov bo izvoljen, bo ameriški narod fasal en or'nk organ v ta zadnjo......
BlokiranZaradi24urFašizma
24. 07. 2016 12.55
+12
Musliman Obama ki je generiral Al Kaido in ISIS, če bi imel še en mandat pa bi ta Nobelov nagrajenec za mir generiral še ww3, ti je pa všeč?
izbrisaniodpotv
24. 07. 2016 12.58
+15
trump je velik poslovnež clintova pa se mi s temi frisi prov gabi
AlternativeFacts
24. 07. 2016 13.01
-3
CestniKolesar370Wattov
24. 07. 2016 13.14
+6
Lebowski... Tisto o 1998 pač ni res in nikoli ni bilo. Padel si na meme sliko. A ti se iz meme slik učiš o politiki? Bog pomagaj ha ha. Poglej še kaj je rekel Abraham Lincoln leta 1840: "Ne verjemi vsega kar piše na internetu".
platon26
24. 07. 2016 13.14
+5
Al Kaida je nastala v 80 letih tako da ne vem kje ti spet informacije Bildy??? Res si zakladnica znanja!
BlokiranZaradi24urFašizma
24. 07. 2016 13.17
+3
Potem bom pa popravil: Ki je financiral, izučil, oborožil. financiral, zaščitil in razbohotil Al Kaido in ISIS. Netil islamski terorizem da bi destabiliziral Azijo, Afriko in Evropsko Unijo.
AlternativeFacts
24. 07. 2016 14.23
Friedman@ Ti se kar tolaži. Imaš net pa se zamisli, kako nekaj nikoli ni obstajalo, ljudje pa pišejo da so videli......"The Birth of the Stupid Party" kot zanimivo branje, da ne boš kdaj rekel, da si ljudje zmišljujejo o intelektualni širini republikancev.....Tale GBShit je tipični osebek, ki je opisan v tistem članku......
CestniKolesar370Wattov
24. 07. 2016 14.44
+0
"Le kdo je leta 1998 izjavil, da so republikanci najbolj neumni volivci" -> To je meme in nič drugega, Trump kakopak tega nikoli ni rekel. Ampak kdor politiki sledi prek meme slik, mu itak ni pomoči. The birth of the stupid party... Ti resno misliš, da bom bral Huffpo? Ha ha ha. Kaj naj še preberem? Hansa Cristiana Andersena?
AlternativeFacts
24. 07. 2016 15.22
Normalno da ne boš bral nekaj, v čemer se prepoznaš...Dejstva so dejstva, pa če so napisana v Cicibanu....
CestniKolesar370Wattov
24. 07. 2016 15.36
-1
Huffpo ne odprem v življenju, žal, ni šans. Če se pa ti prepoznaš v člankih kvazi feministk in neumnih ljudi, potem pa kar.
ivan.z Doba
24. 07. 2016 15.49
+1
Kollerik
24. 07. 2016 21.46
TRUMPP
24. 07. 2016 12.47
+10
Trumpa za presidenta Slovenije,....da malo razhajka to rdeče rakavo leglo....!
BURGA
24. 07. 2016 13.21
+0
Misliš stranko SDS, tam je večina vodilnih bivših odstavljenih komunistov.
GlavniModerator
24. 07. 2016 12.39
+7
ni treba nobenih narekovajev v naslovu, to so sama dejstva...