Tujina

Zgodba s srečnim koncem: italijanska mornarica pomagala pri rojstvu deklice Yambambi

Catania, 08. 09. 2014 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pogosto se zgodbe beguncev s severa Afrike, ki bežijo v Evropo, končajo tragično. A tokrat z morja v bližini Sicilije poročajo o srečni zgodbi: mornarica je na svet pomagala novorojenčici iz Gambije. Tako mama kot deklica sta že v bolnišnici in se počutita dobro.

Ladja Euro italijanske mornarice je imela konec tedna spet ogromno dela z reševanjem beguncev na prenatrpanih in starih ladjah s severa Afrike. Tokrat pa so namesto tragičnih zgodb o izčrpanih ali celo umrlih migrantih pisali zgodbo s srečnim koncem, poročajo italijanski mediji.

Nosečnici iz Gambije so namreč na krovu ladje pomagali pri porodu deklice, ki jo je mama poimenovala Yambambi Yete. Nosečnico so rešili z morja blizu Sicilije, deklici pa se je tako mudilo, da z ladjo niso uspeli priti do kopnega. Po porodu so mamo in novorojenko prepeljali v bolnišnico v pristaniškem mestu Reggio Calabria v Kalabriji, kjer so ju pregledali, obe pa se počutita dobro. Rojstvo Yambambi je sreča za njeno družino tudi zato, ker je bila rojena na italijanskem ozemlju, kar močno povečuje njihove možnosti, da bodo dobili dovoljenje za bivanje v Evropi.

Yambambi in njena mama sta bili sicer del skupine 600 migrantov, ki jih je rešila posadka ladje Euro. Med rešenimi je bilo tudi 24 mladoletnikov in ženska, ki je paraplegik. Po podatkih komisariata Združenih narodov za begunce je letos v Italijo pribežalo že več kot 100.000 beguncev, najmanj 2000 pa se jih je izgubilo na morju.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dannyer
08. 09. 2014 14.05
+9
naše eu skrajne fanatične pravice, ki bolj ščiti in favorizira druge kot pa domačo populacijo in ji s tem jemlje možnosti za obstanek so prav za prav škodljiva nevarna , in celo kazniva diskriminatorska .ter nam ne dajo enake možnost . mi pa moramo jim dati vse oni se pa ne asimilirajo in to svojo miselnost ki jim nikamor ne pelje počasi vsiljujejo nam skrajni levi pa to dopuščajo . to je najhujši vojni zločin v zgodovini človeštva ki pa očitno ne bo kaznovan upam da se motim in da bodo krivci kaznovani .med tem ko moramo mi delati po korakih oni pri nam delajo otroke in na s tem ogrožajo izpodrivajo mi pa plačujemo socialne . omejitve rodnosti bi morali imeti saj nas po OZNU nihče nima pravice etično izpodrivati . če si sposoben imej 1 otroka. če ne pa ne . med tem ko mi izumirajo drugi na naš račun se širijo in uspevajo . to ni sovražno ampak je resnica . kam gre ta svet .
dannyer
08. 09. 2014 13.51
+10
izgon brez debate . etični izpodriv je namreč kazniv in se enači z genocidom ,ki je legalen v eu . izgon saj so nevarni se ne asimilirajo , predstavljajo grožnjo strošek populacije,ki ima že tako ali tako dosti svoje probleme. če se bo ta skrajnost nadaljevala bo še malo več tujcev kot evropejcev v svoji domovini to pa je po oznu kaznivo kar pomeni, da domnevno sodstvo in eu ščitita genocid v euju . v begunskih taboriščih potem pa pretiski na to državo odkoder so prišli da bodo imeli mir in jih vrniti nazaj domov . ker to ni etično še malo pa moralno ogrožati svoje ljudi ter jim dajati nož v hrbet . demokratično tudi ni izkoriščanje naroda. .
redfox
08. 09. 2014 12.46
+3
In tako se širi jebola.
ho?emVšolo
08. 09. 2014 12.46
+4
Pod katero zastavo je rodila'