Tujina

Zgodbi Italijanov, ki sta za las ubežala viaduktu smrti

Genova, 16. 08. 2018 20.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dva dni po grozljivem zrušenju viadukta Morandi se po družbenih omrežjih in medijih pojavljajo srhljive zgodbe preživelih, ki jim je le za las uspelo ubežati tragediji na italijanskem viaduktu smrti. 29-letnega prodajalca so gasilci rešili po tem, ko se je njegov avtomobil ujel v razbitine viadukta in je visel več kot dvajset metrov nad tlemi.

Zaradi zrušenja viadukta Morandi v Genovi je umrlo vsaj 39 ljudi, vsaj pa 15 jih je bilo poškodovanih, poroča BBC, ki je zbral tudi nekaj zgodb preživelih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Reševalci imajo sicer le malo upanja, da bodo na prizorišču tragedije še našli kakšnega preživelega. V soboto bo v Italiji dan žalovanja, ko se bodo poklonili žrtvam tragedije, v regiji pa so razglasili 12-mesečno izredno stanje.

Medtem ko se na stotine reševalcev še vedno trudi, da bi našli preživele pod ruševinami viadukta v Genovi, se pojavljajo vprašanja, kako se je lahko takšna tragedija sploh zgodila v moderni industrijski državi.

Drzno reševanje

Po Twitterju je zaokrožil posnetek drznega reševanja 29-letnega prodajalca računalniških iger Gianluca Ardinija. Reševalci so ga rešili iz avtomobila, ki se je ujel v ruševine viadukta. Reševalci so ga po vrveh spustili iz njegovega avtomobila, saj je Ardini visel približno 20 metrov nad tlemi, poročajo lokalni mediji. Preživeli je zdaj v bolnišnični oskrbi s poškodovano ramo. Njegova noseča partnerka je prepričana, da mu je misel na rojstvo njegovega otroka dala moč, da je zdržal medtem ko so ga gasilci reševali. Njegov 35-letni sopotnik je med padcem iz avtomobila umrl.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Svojo zgodbo o čudežnem preživetju je delil tudi voznik Luciano Goccia. Voznik je bil v kabini svojega tovornjaka in se je v času zrušenja viadukta znašel točno pod njim. Takrat ga je udarec zaradi sile, ki jo je povzročilo strmoglavljenje mostu, pahnil stran in tako je čudežno preživel. Goccia pripoveduje: "Ravno sem bil v kabini svojega tovornjaka, točno pod mostom, ko me je udarec zaradi zrušenja viadukta odbil. Odprl sem vrata tovornjaka, da bi izstopil in takrat sem začutil pritisk. Ko sem se obrnil, me je vrglo v zrak, močno sem zadel ob zid. Prav sila, ki me je vrgla nazaj, mi je rešila življenje, saj so ruševine mostu popolnoma uničile tovornjak, v katerem sem le še pred nekaj sekundami sedel. Po čudežu sem preživel." Zaradi udarca ima povito roko, počuti se dobro, a kot pravi, ne premore poguma, da bi si ogledal ruševine in prizore po zrušenju viadukta. 

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ciymbalta
17. 08. 2018 09.00
-5
Eto sedaj bojo se oglasili ljudje ter govorili zgodbe
Burt
17. 08. 2018 08.28
+4
Bogi so investirajte v veterane v športu še kakšno milijardico
Ramzess
16. 08. 2018 21.48
-24
12 mesečno izredno stanje zaradi porušenega mostu, verjetno prvi zgodovini, in s kakšnim namenom?
Aijn Prenn
16. 08. 2018 22.06
+21
Tule zadaj je hudo zanimiva zgodba, da je do te zrušitve sploh prišlo. Ljudje, ki so se vozili po tem mostu pravijo, da je bil videti zgledno vzdrževan. To pomeni, da je podjetje, ki je bilo odgovorno za to delo, naredilo vse, da je bil most estetsko lep, niso pa naredili ničesar, da bi preprečili propadanje nosilne konstrukcije in armature, čeprav je bil denar za to delo zagotovo predviden in počrpan. To so pa tipične mafijske poslovne prakse. Morda to izredno stanje omogoča oblastem, da so bolj učinkovite pri iskanju odgovornih?
Zmaga Ukrajini ..
16. 08. 2018 22.32
+17
Ramzes, vlada razglasi "izredne razmere" zato, ker ji to omogoča, da ima na podlagi teh "izrednih razmer", bistveno "širša" pooblastila, kot bi jih imela sicer. V bistvu se sliši nekaj čudnega, ampak dejansko je to samo pravno-politični manever. Enako je "izredno stanje" razglasila tudi npr. Francija ob terorističnih napadih in jih ni preklicala skoraj celo leto (ali pa celo dlje, ne spomnim se točno). To je bila tudi podlaga temu, da so po mestih začeli patruljirati do zob oboroženi policisti. Predstavljam si, da je v primeru izrednih razmer v Italiji, le te bilo potrebno razglasiti zaradi ukrepov, ki jih namerava vlada izvesti - dodatna finančna sredstva za pomoč svojcem žrtev, nato prebivalcem pod zrušenim viaduktom, ki se morajo izseliti in jim je potrebno poiskati nadomestna stanovanja, čimprejšnjo rešitev avtocestnega obvoda, saj gre za pomembno in precej frekventno prometnico, odvzem koncesije italijanskemu "Darsu" in pričakovani dragi pravni zapleti okrog tega, itd. Skratka vlada z razglasitvijo izrednih razmer nemudoma dobi zelo široka pooblastila, ki jih drugače sicer nima, saj morajo iti vsi njeni ukrepi skozi celoten zakonodajni proces, kar pa je preveč zamudno in neučinkovito, sploh v takih katastrofalnih primerih.
Zmaga Ukrajini ..
16. 08. 2018 22.44
+6
KulleRabba,.... absolutno se strinjam. Mislim pa, da je približno tako skoraj povsod (izjema so kakšna Nemčija s pregovorno ultra-učinkovitostjo, Anglija, itd.). Ko so pri nas komaj dobro odprli predor Šentvid, so ga morali že zapreti, ker je začel odpadati omet. Zdaj pa si zamisli, da ne bi šlo samo za omet, temveč za kakšne bolj vitalne (statično pomembne) dele predora. Ali pa zgrajena pediatrična in ne vem še katera klinika, ki je takoj po odprtju imela težave z vodovodno napeljavo, nekje se je celo pojavila legionela (mimogrede, na Primorskem je nekdo celo umrl zaradi butaste napake, ker se je ugotovilo, da so ob odprtju klinike napačno zvezali smejalni plin in kisik). Skratka problem je nadzor in seveda odgovornost. Tega tudi pri nas močno primanjkuje. Dokler pa imajo tisti, ki skrbijo za državni denar in te stvari, v mislih samo to, da jih vse skupaj nič ne stane in če je zadeva malce dražja - tudi nič hudega, bo že nekako, toliko časa se ne bo nič spremenilo in toliko časa bomo poslušali neumnosti okrog zgrešenih projektov, odpadajočega ometa v novem predoru, nepravilno izvedeno vodovodno napeljavo v popolnoma novi kliniki, predraga maketa drugega tira itd. To še vedno spominja na tisti rek: "Ali veš kateri avto gre lahko 100 km na uro po makadamu?". Odgovor: "Službeni".