Življenje brutalno posiljene 23-letne študentke še vedno visi na nitki

23-letno žrtev brutalnega posilstva na avtobusu v New Delhiju so premestili v bolnišnico Mount Elizabeth v Singapur, kjer se ekipa zdravnikov bori za njeno življenje. Šesterica osumljencev medtem ostaja v priporu.

posilstvo

(Foto: Thinkstock)

"Krivce bo doletela pravična in primerna kazen," je svojcem 23-letne žrtve brutalnega posilstva v indijskem New Delhiju zagotovil premier Manmohan Singh.

Medtem pa se za življenje študentke bori ekipa specialistov v bolnišnici Mount Elizabeth v Singapurju, kamor so žrtev z letalom prepeljali iz New Delhija. Njeno življenje še vedno visi na nitki.

Kot je povedal zdravnik Kelvin Loh, je dekle na oddelku intenzivne nege, že pred prihodom v Singapur pa je prestala tri operacije in preživela zastoj srca. "Prva naloga zdravnikov je, da stabilizirajo njene življenjske funkcije," je dejal.

Dekle so v Singapur prepeljali po tem, ko je za letalski prevoz zeleno luč dala indijska vlada, ki bo tudi krila stroške njenega zdravljenja. V Singapur pa so dekle, ki je bilo posiljeno 16. decembra, pospremili nekateri najožji družinski člani.

"Poskrbeli bomo, da bo imela na voljo najboljše možno zdravljenje," je povedal notranji minister Sushilkumar Shinde. Izbrana bolnišnica Mount Elizabeth slovi kot ustanova, specializirana za presaditve in rekonstrukcijo organov.

Policija pa je obljubila objavo imen šesterice domnevnih posiljevalcev, ki so dekle posiljevali na avtobusu, pri tem naj bi uporabili tudi železno palico, na koncu pa so jo, komaj živo, vrgli iz vozečega avtobusa.

Protesti v Indiji - 9

Posilstvo je sprožilo proteste. (Foto: Reuters)

Dogodek je sprožil bes Indijcev, ki so se odpravili na ulice. Oblastem očitajo prepočasno ukrepanje in zatiskanje oči pred veliko količino nasilja, uperjenega proti ženskam. Uradne številke, ki naj bi bile močno olepšane, kažejo, da je bilo lani v od skupaj 256.329 nasilnih dejanjih kar 228.650 teh dejanj storjenih nad ženskami.

Skupinska posilstva so prej pravilo kor izjema, v prestolnici pa se je samo lani število posilstev povečalo za 17 odstotkov. Pod težo obtožb in jeze ljudi Singh zdaj obljublja prevetritev zakonodaje in precej strožje kazni za posiljevalce. Med drugim naj bi na spletu objavljali fotografije, imena in naslove posiljevalcev.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 32
Mawsyy 28.12.2012 12:53:17
kaj pa napadi s kislino, kdaj bojo uredili to?
Več komentarjev