Slovenija

FOTO in VIDEO: Cerar slavi, poslanci SDS pa funkcij v parlamentu ne želijo

Ljubljana, 13. 07. 2014 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
Vesna Lambergar/Neda Došenović/STA
Komentarji
2513

Stranka Mira Cerarja je dosegla rekordno zmago v zgodovini samostojne države. Predsednik stranke je zadovoljen. Pravi, da je odgovornost velika. V SDS pa so poudarili, da te volitve niso legitimne in pozvali k državljanski nepokorščini in protestu.

Novincu v volilni tekmi Miru Cerarju je uspel veliki met. Njegova stranka je dosegla rekordno zmago v zgodovini samostojne države, saj je dobila več podpore kot pokojni Janez Drnovšek leta 2000.

"Seveda smo zadovoljni. Takoj se moram lepo zahvaliti vsem, ki so volili za nas. To kaže, da so ljudje izbrali novo politiko. To je za nas velika obveza. Na nas je seveda sedaj, da upravičimo to zaupanje," je dejal Cerar. Poudaril je, da je odgovornost velika. "Sedaj je na nas, da se ne pustimo zapeljati koruptivnim skušnjavam," je še dodal. Slovenija potrebuje višjo politično kulturo, meni Cerar.

Povedal je, da že jutri začnejo s trdim delom. Ponovil je, da v koalicijo z SDS ne bodo šli, se bodo pa o morebitnih koalicijskih povezavah pogovarjali z ostalimi strankami, ki so se prebile v parlament.

Zagotovil je, da njegova stranka ni "instant" stranka. Povezave med svojo in zgodbo Zorana Jankovića in Gregorja Viranta ne vidi, pravi pa, da v ozadju njegove stranke ni botrov. Zagotovil je tudi, da so povezave s stranko LDS ni več ter da v njegovi vladi ne bo Katarine Kresal in Aleša Zalarja.

Volilni rezultat kaže, da ljudje vlagajo vanj veliko upanja, a Cerar je poudaril, da ni mesija. "Sem samo navaden človek, ki je dobil nekaj strokovnega znanja v svojem življenju in ki trdo dela," je povedal in dodal, da ima tudi "neko zavezo do te naše domovine, ki jo imam rad".

Cerarju je za zmago čestital tudi predsednik republike Borut Pahor. Sestala se bosta v sredo popoldan.

Jutri se bo Cerar sestal s svojo ožjo ekipo, da začnejo razvijati strategijo za pogajanja. S koalicijskimi partnerji želijo sestaviti čvrsto vlado. "Sporočilo volivcev je to, da želijo spremembo. Spremembo pa je mogoče doseči samo z neko čvrsto vlado in zato upam, da bodo tudi ostale stranke, kot so obljubljale v predvolilni kampanji, zavezane temu idealu in da bomo našli skupni jezik vsaj povsod tam, kjer je to za Slovenijo zelo vitalno," je povedal.

Miro Cerar reže torto
Miro Cerar reže torto FOTO: POP TV

Oster odziv SDS

V imenu SDS se je na rezultate vzporednih volitev odzval Zvone Černač, saj je predsednik stranke Janez Janša v zaporu. "Te volitve ne morejo biti legitimne. Vlada, ki bo sestavljena na podlagi takšnih volitev, ne bo legitimna. Tisti, ki bo vodil takšno vlado, ne bo legitimen. Bo le slovenski Lukašenko," je povedal Černač.

Černač je dodal še, da bo vlada, ki "do oblasti pride na nepošten način, prej ali slej padla". Takšne vlade v SDS ne priznavajo. Černač je napovedal, da poslanci SDS v parlamentu ne bodo prevzeli nobene funkcije, o sodelovanju na sejah pa se bodo odločili selektivno. "Pozivamo tudi na različne oblike mirne, vendar odločne državljanske nepokorščine in državljanskega protesta, dokler Slovenija ne bo postala država, utemeljena na pravičnosti kot temelju vladavine prava," je povedal Černač. Predstavniki stranke SDS so kmalu po izjavi Černača svoj štab zapustili.

Cerar odziv SDS jemlje kot čustven izraz, Veber opozarja na osiromašeno zakonodajo

Cerar je komentiral, da ne vidi nobenega razloga, zakaj bi nekdo legitimnost današnjih volitev izpodbijal. "Počakajmo, videli bomo, če so res bile na voliščih morda kakšne nepravilnosti, potem se lahko na to odzovemo. Če pa je vse potekalo v skladu s pravnimi postopki in na podlagi vseh pravil igre, ki smo jih vsi poznali od začetka kampanje do zdaj, pa tudi že prej, pa mislim, da gre tukaj za absolutno neutemeljene izjave in upam, da se bodo v SDS, ko se bodo vse zadeve umirile, nekoliko obrnili k bolj mehkim izjavam oziroma k treznim ocenam," pravi Cerar.

Takšen odziv stranke SDS razume tudi kot čustven izraz nekaterih predstavnikov stranke ob rezultatih.

Predsednik DZ Janko Veber pa je povedal, da bo z nesodelovanjem opozicije osiromašena tudi zakonodaja. Če poslanci SDS ne bodo sodelovali v delovnih telesih, bo to huda obremenitev za druge poslance. Izpostavil je, da se na delovnih telesih predlogi zakonov spreminjajo, na sejah DZ pa so možne le še minimalne spremembe, na odprte člene. "To je hud presedan. Izgubili bi tudi možnost oblikovanja zakonodaje, kar bi bila nezaupnica vsem tistim, ki so jim dali glasove," je dejal Veber.

Združena levica: V Sloveniji se končno prebuja ljudstvo

Veliko presenečenje je preboj Združene levice v parlament. Eden od predstavnikov stranke Luka Mesec je dejal, da je rezultat izjemen. "Zahvalil bi se vsem, ki so nas podpirali in ki so pripomogli k temu uspehu," je dejal Mesec v prvem odzivu. Doslej so precej odločno zavračali sodelovanje v koaliciji in pristajali le na opcijo, da bi bili konstruktivna opozicija. Si bodo po današnjem volilnem rezultatu premislili? Mesec je dejal, da so povedali, katere reforme so za njih ključne. "Če bi se lahko z obstoječimi strankami dogovorili o teh reformah, potem se lahko pogovarjamo o sodelovanju," je dodal.

"V Sloveniji se končno prebuja ljudstvo, prebuja se politična sila, ki bo prekinila z neoliberalnim konsenzom, ki je zajel vse ostale politične stranke, ki se bo odločno zoperstavila intersom kapitala in se postavila na stran dela. Združena levica je zato popolna novost v političnem prostoru, je po 23 letih kapitalističnega enoumja socialistična sila, ki se bo uprla razlaščanju srednjega sloja in najrevnejših, ki se bo povezala z vsemi ostalimi podobnimi gibanji v Evropi in po svetu, da si izborimo boljšo, demokratično in ekološko prihodnost," je še dejal.

Predsednica stranke je tudi Violeta Tomič, ki je dodala, da sami volivcev ne bodo razočarali. "Kar smo obljubili, to bomo zastopali ves čas," je dejala. Matjaž Hanžek pa je v odzivu dejal, da si je želel in da je pričakoval, da bo izvoljen. Sebe ne vidi v vlogi ministra. "Moja naloga je opozarjati na stvari, ki jih Združena levica zahteva. Če bo mandatar sprejel naše zahteve, smo pripravljeni iti v vlado," je še dodal.

Židan: Mi se borimo za ljudi, ne za banke

Po delnih neuradnih izidih je SD tokrat dosegla najslabši volilni rezultat. "Veseli smo vsakega mandata," je v odzivu dejal predsednik stranke SD Dejan Židan. Poudaril je, da je bil SD vedno steber stabilnosti in to da bodo to tudi v bodoče. "Mi se borimo za ljudi, ne za banke. Pred nami je težko garaško delo, ki pa ga bomo zmogli v korist države," je še dodal. V prihodnjem mandatu boste od SD slišali nekaj manj besed in dosti več dejanj, še pravi Židan.

Erjavec: Za nas je pomembno, da vsi upokojenci dobijo regres

DeSUS je dosegel najboljši rezultat v zgodovini stranke. Na vprašanje, ali bodo sodelovali v koaliciji, je Erjavec dejal, da je treba počakati na pogovore. "Za nas je pomembno, da vsi upokojenci dobijo regres. Nikoli se ne bomo strinjali s tem, da bi se pokojnine zniževale, ob tem pa milijone mečemo v banke," je poudaril prvak stranke. 

"Volivci so jasno povedali, koga želijo, da vodi vlado. Cerarju, ki ga čaka težka naloga, želim uspešna pogajanja. Če bo stranka DeSUS zraven, je odvisno od tega, kaj bomo zapisali v koalicijski pogodbi," je še dejal Erjavec.

Nekdanji minister za zdravje iz vrst stranke DeSUS Tomaž Gantar pravi, da so zagovorniki najšibkejših. "Mislim, da je izid rezultat neke konstantne politike, ki jo vodi DeSUS," je poudaril. Na ministrskem stolčku se več ne vidi. "Moja napaka je, da sem šel v vlado Alenke Bratušek, saj ni bila sposobna izpeljati ničesar," je poudaril. Upa, da bo stranka del te vlade. "Je pa to odvisno od vabila in programa, ki ga bo predstavil mandatar," je dodal Gantar.

NSi verjetno ostaja v opoziciji. 'Naš rezultat je prigaran s trdim delom'

Nova Slovenija je izboljšala rezultat s prejšnjih parlamentarnih volitev. Predsednica stranke Ljudmila Novak je dejala, da so zadovoljni. "Naš rezultat je prigaran s trdim delom," je dodala. O koaliciji s Cerarjem pa:"Glede na to, da sta naša programa precej različna, bomo premislili". Vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin pa pravi, da obstaja velika verjetnost, da stranka ostaja v opoziciji, čeprav so še vse možnosti odprte."Zmaga Cerarja je znak, da so ljudje želeli nekaj drugega," je ocenil.

Bratuškova je z rezultatom zadovoljna.
Bratuškova je z rezultatom zadovoljna. FOTO: Damjan Žibert

Bratuškova: To je za stranko uspeh

Alenka Bratušek je v volilni kampanji zelo zaostrila retoriko, nastopala je bolj agresivno, kot smo je bili prej vajeni. To se ji je vsaj delno obrestovalo, saj se je njena stranka vendarle prebila v parlament. "Mislim, da je to za stranko, ki je nastala pred enim mesecem uspeh. Še posebej, ker sem bila predsednica vlade, ki je sprejemala boleče ukrepe," je v odzivu dejala Bratuškova. Poudarila je, da je pred Cerarjem velika odgovornost. "On je zmagovalec in bo povedal, kako naprej," je še dodala o morebitni koaliciji.

Bratuškova je dejala, da bo državo v upravljanje pustila v veliko boljšem stanju, kot jo je dobila. Vsi ekonomski kazalci to nakazujejo, pravi Bratuškova, čeprav mogoče državljani tega še ne čutijo, dodaja. "Naslednja vlada bo morala po tej poti, ki smo jo začrtali," je prepričana.

Preberite še: Bomo imeli eno najmočnejših koalicij?

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2513)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?ira?ira
14. 07. 2014 21.14
-11
Če nebi bil Janša v zaporu-----nebi dobil Cerar 100%
POVEMRESNICO
15. 07. 2014 07.39
+9
tirolec
14. 07. 2014 20.05
+18
tile SDS-ovci se norčujejo iz vseh volivcev,ki so jih volili, za napovedano nepokorščino pa si ne zaslužijo nobenega plačila kot poslanci. Oni mislijo, da bi bile volitve legitimne, če bi zmagali....Ja malo morgen....,zato je poskrbljeno s protiutežnim Mirom Cerarjem......SDS je potegnil narod v bedo, ukinil regres upokojencem itd....
zvon-1
14. 07. 2014 16.10
+3
Ne bom komentiral ,sem na državljanski nepokorščini !
razocarani
14. 07. 2014 17.48
+9
vsaj mir bomo imeli ..upam da bodo tako vsi mirovali sovrastva namje res dovolj .te volitve so pokazale da vecini rrzavljanov presedajo groznje pokvarjenost sovrastvo ..kako so pokadile vse take stranke tako jankovic kucanov klan in seveda jansa ..saj sranka je samo stranka a kaj ko je njen lastnik firer tako sovrazen do vseh se do svojih volilcev ..zato so mu pokazali tudi oni ..in veno vec jih bo ..tezko je tako razocaranje a bolje kot da se naprei zivis pod takim pokroviteljstvom polnim zlobe in sovrastva..
tiandra4
14. 07. 2014 15.33
+23
tako podmuklih ljudi kot so člani sds ni. Sodelovali so na legitimnih volitvah, misleč dabodo s pomočjo cerkve dobili. Pa so popušili na celi črti. Sedaj pa jokajo kot petletni otrok, ki ni dobil lizike. Hvala bogu, da ne bi sodelovali v parlamentu, to je njihova edina dobra ideja do sedaj, pa še to, nikoli več jih nočemo videti. Seveda jim je treba pobrati plače, katere plačujemo davkoplačevalci, vse vreči na cesto, ker so tehnološki višek.
razocarani
14. 07. 2014 17.49
+10
taka jim je nagnjenost ..saj ni kaj dobrega pricakovati od tako sovraznih osebkov
daf3
14. 07. 2014 15.08
+7
jaz grem v parlament za pol njihove plače če bi šel še kdo bi pa lahko ustanovili nepovezani poslanci za pol plače če so bili lahko plagiatorji in ne plačniki smo pa lahko tudi navadni državljani
MindyMouse
14. 07. 2014 15.03
+9
"sds funkcij v parlamentu ne želi.." Ja zakaj pa so potem sploh kandidirali? Verjetno samo zato, da druge stranke ne bi dobile njihovih glasov..
razocarani
14. 07. 2014 17.52
+11
ker je to stranka zafrustriranih sovraznih slabonamernih osebkov .dolket bo jansa vodil to stranko z cernacem evico gorenakom in in nekaterimi zlobnezi bo stranka propadala ..to se je zgodilo tudi kucanu ,da jankovica ne omenim ..totalitarcev si vecina drzavljanov ne zeli vec ..
daf3
14. 07. 2014 14.56
+9
Tapravi predstavniki ljudstva ne bi smeli biti užaljeni ampak bi morali delati v prid ljudstvu in ne lastnem interesu saj ko napadaš z užaljenostjo si samo pogljabljaš prepad med volilci in napako so delali ko so stalno nabijali kdo je za kaj kriv najbolj so si sami saj če so vedeli kaj se pripravlja bi lahko to preprečili saj so zato inštitucije sedaj naj pa nehajo javkati in naj se ne samopomilujejo začnejo naj delati v dobro ljudstva in države.
razocarani
14. 07. 2014 17.53
+7
kako so spet nasankali svoje volilce katerih je vedno manj
srebrnibreg
14. 07. 2014 14.01
+7
Pogrešam komentarje...pa to....pa to......Pa tako pametni in inteligentni so bili....hahahaha...pa to.....
tiandra4
14. 07. 2014 15.52
+7
tuhtajo kako bi Slovenijo še bolj zajebali
razocarani
14. 07. 2014 17.54
+6
mark54
14. 07. 2014 13.52
+10
NOVE VOLITVE. Te niso legalne i ne legitimne. ker nisem zmagal jest ampak kar eden. Jas pa na dobu lepo uživam in me boli ona stvar kaj bo z vami. upam samo da bomo imeli mi kaj za jest. ko pa pridem ven pa itak grem z AVSTRALIJA al Argentina . mam tam neki malga rezerve.
IzmetFekalij
14. 07. 2014 12.58
+20
sds funkcij v parlamentu ne želi, tudi udeleževanje na sejah je vprašljivo...kaj pa plače, a se jim bodo tudi odpovedali?
snowfly007
14. 07. 2014 13.21
-6
Zakaj? Sej ti plačaš, naredu pa itak ne boš nč, tak da buh jim požegnej.
daf3
14. 07. 2014 14.58
+8
če ne bodo šli v parlament se pa jaz javim za pol manjšo plačo kot jo dobijo oni in še konstruktiven bom za vsako stvar bom glasoval pozitivno moj naslov je v uredništvu samo v vednost
prašekk
14. 07. 2014 12.45
+6
V poslanskih klopeh SDS ostajajo še naprej Marko Pogačnik, Branko Grims, Eva Irgl, Danijel Krivec, Anže Logar, Andrej Šircelj, Jože Tanko, Ljubo Žnidar, Tomaž Lisec, Zvonko Lah, Vinko Gorenak, Andrej Čuš, Marijan Pojbič in Franc Breznik. Očitno pa jih zapuščajo podpredsednika stranke Zvonko Černač in Alenka Jeraj pa Andrej Vizjak, Jožef Jerovšek, Dragutin Mate, Robert Hrovat, Sonja Ramšak............... Ne razumem , zakaj se mi stalno smeji :-)))
prašekk
14. 07. 2014 12.47
+10
Na prihodnjih volitvah pa bomo izločili še tiste, ki so zdaj slučajno ostali !!!! SDS odhaja s hitrimi koraki na smetišče zgodovine !!!!
snowfly007
14. 07. 2014 12.58
-11
Da te mal demantiram. Že 23 let z nami, pa še vsaj tolk bodo. Ker SDS se boš znebil samo s plebiscitom nad 20% njegovih volilcev.
razocarani
14. 07. 2014 17.59
+5
snow kako se motis .koliko bivsih volilcev sds a je razocaranih ..in nikoli vec za sds. tal sovrasva je bilo prevec jansa je sininim za sovrastvo ..no kucan in jankovic sta popusila sedaj bo se jansa .. na valiko zadovoljstvo vecine dobronamernih drzavljanov ..
fujjjjjj
14. 07. 2014 12.16
+11
SDS je doživel veliki poraz kljub sorazmerno veliki podpori ljudstva(ovc)Vsaki vodja ki ima v sebi kaj časti bi odstopil z položaja zaradi neuspeha.Veliki vodja pa obtožuje vse drugačemisleče za neuspeh....
snowfly007
14. 07. 2014 12.59
-5
Vsak, ki brani svojo pravico je lahko le časti vreden človek. Raje ovca kot pa ''normalen''.
Pošten Zvezdaš
14. 07. 2014 12.12
+9
Ha,ha,ha,.boga,boga boga,SDS,Poraženci,Ha,ha,ha,tudi sveče ni pomagalo,gremo na cesto bogi,bogi bogi janšolin gremo na cesto volitve niso ilegalni ha,ha,ha,
snowfly007
14. 07. 2014 13.00
-6
Okey, ne vem kaj si hotel povedat z zadnjimi besedami: ''volitve niso ilegalne''? Verjetno si se zatipkal, nč hudga pričakovano, funkcionalna pismenost na nuli.
Pošten Zvezdaš
14. 07. 2014 16.01
+5
pa res,zatipkal sam se,kasnej nise dalo popravit.
fujjjjjj
14. 07. 2014 12.03
+6
Preseneča me to da je karl(Desus) dobil toliko glasov.Očitno ga volilci niso še spregledali.Če malo pomislim ,je on bil v vseh vladah doslej,bil je v zavezništvu in z levimi in z desnimi.Sploh mu ni važno kakšen program imajo.Važno mu je le da je on na položaju in si lepo prepeva tisto pesem ....Denarce štejem.
snowfly007
14. 07. 2014 13.03
-1
Kdo pa misliš da je pr Cerarju? LDS, ki je pred leti izpadel iz parlamenta. Zdej se že vsi z ovcam kličemo levi in desni, sam kot prispodobo vas bom še enkrat omenil kot ovce. Volk je samo zamenjal kožuh in ovce ga sprejmete kot je eden izmed vaših.
mirsad miro muhar
14. 07. 2014 12.03
+4
51udeležba,ok ni bog ve koliko,samo Argentincev je bilo malo,najbrž je kriva nogometna euforija za svetovnega prvaka,kaj vi mislite
PredsednikPepe
14. 07. 2014 11.36
+7
Za jurišnike SDS bi bile volitve legitimne in poštene samo, če bi zmagali oni. So pa tako zabiti, da ne dojamejo, da če bi njihov predsednik zamrznil članstvo, in če ne bi histerično pljuvali vsevprek, bi bil rezultat volitev lahko drugačen. Seo ni ravno vzorno. pa strinjam, da naše sodstv
PredsednikPepe
14. 07. 2014 11.38
+11
Služba poslanca je plačana, in to ne slabo. Če se ne udeležuje sej, naj se ga obravnava enako, kot delavca, ki hodi v službo po svoji presoji, ne pa po svoji plačani dolžnosti.
23345
14. 07. 2014 12.09
+8
TOČNO TAKO JAZON007, ČE NE DELAJO, NAJ NE DOBIJO PLAČE. ŽE PO TEM SE VIDI DA SO MENTALNO NERAUNOVEŠENI TILE SDSOVCI
23345
14. 07. 2014 12.09
+4
snowfly007
14. 07. 2014 13.26
-2
Zakaj so neuravnovešeni? Delali bodo 0 (tako kot vse vlade), plačani bodo po učinku (tako kot vse vlade), bonus na pozitivno stanje, meni delujejo kar pametni tile SDS. Z veseljem bi biu zdele v parlamentu, boljših časov ne bo več.
Našvasan_zob
14. 07. 2014 11.32
+4
Zdele je pa treba gledat, če bo še vedno častna straža pred Dobom al je bil to samo predvolilni PR...
zvit kot presta
14. 07. 2014 11.35
+1
Je že dalj časa ni. Fond za tisto štipendijo je hitro pošel.
zvit kot presta
14. 07. 2014 11.32
-3
Danes zjutraj nisem zajtrkoval. Počasi se bomo morali navaditi živeti samo od levičarskih obljub. Upam, da zadeva ne bo predolgo trajala, ker mi hitro začne kruliti v želodcu. Pač nisem rad lačen, čeprav se nam obeta ravno to.
mark54
14. 07. 2014 13.47
+2
Pa se najej janševih in černačevih. so bolj sitodne !
felix58
14. 07. 2014 11.24
+3
in ta SDS, kateri se volitve niso izšle po njeni meri hočejo nove volitve.... ne bodo aktivni v parlamentu....pa saj vi ste vedno zoper vsem proti, ne vem kako na vas gleda evropa, tudi vaše evroposlance bi bilo smoterno odpoklicato, ker vas evropa ni vredna... pa za kake vrednote ste torej vi, vse po vaši meri, kaj pa mi navadni ljudje, ki smo se izrekli na volitvah
mark54
14. 07. 2014 11.17
+3
Jas se bojim da z zmagovalcem nebo nič novega v tej sloveniji. Da se bo samo nadaljevala neka agonija slov.naroda in da bo čas tekel in lopovčine zastarale. MC ni z eno besedo povedal kaj bo naredil da se lopovi ki so uničili slovensko gospodarstvo pozaprejo in da se poišče denar v davčnih oazah in še kje ter se s tem denarjem začne gospodarstvo vzpodbujati in da se postavmo na svoje noge 8gospodarsko ). to je najvažnejše. GOSPODARSTVO vzpodbujati in najti finančne vire. realno in produktivno ,naravnano v IZVOZ ! Vse drugo pol pride samo. Boljše plače, večje socialne zadeve, boljše šolstvo, tablice vsakemu dojenčku in take fore ki so jih eni brez veze obljubljali. To je podobno kot če bi lačnim v afriki poklanjali lizike . Drugo , vendar zelo pomembno : MORALNA KATARZA slovencev. To je tisto kar bomo morali sami s sabo razčistit. Bili smo skromni delavni pridni pošteni korektno gostoljubni prijazni in vse to . dokler nas eni argentinci niso pahnili v red najbolj osovraženih sosedov. nihče nas nebi imel za sosede. Moralno smo padli na evropsko dno. Začelo se je z IZBRISOM, nato s PRODAJO (in neupravičenim bogatenjem s tem) OROŽJA brato po ZELO VISOKIH ODERUŠKIH cenah. pa še pol so v žepe spravli . nato smo zaćeli preganjati opankarje, trenirkarje in nazadnje smo bili vsi pošteni slovenci pa ZOMBIJI. Nato so vrnili vse cerkvi ( tudi tisto kar ni njeno ) pa še nekaterim , nato so začeli lastniniti v smislu ustvarjanja SVOJE GOSPODARSKE ELITE in s tem so tudi želeli pridobiti gospodarsko moč. Politično so si zagotovili , gospodarske pa ne. Zato so hoteli državno premoženje pretopiti v svojo gospodarsko elito ki bi jih nato izdatno financirala. Seveda problem je nastal ko je zmankalo denarja iz tujine. Ko se ni dalo več dajati kreditov in tudi vračati kreditov ni bilo mogoče predvsem zaradi svetovne gospodarske krize. Nato se je vse sesulo kot hiša iz kart. ker ni bilo na trdih tleh ampak vse je viselo na meglenih kreditih. 3) še tretje kar bo morala nova oblast še razčistiti. In to hitro . to je TEŠ. 500 miljonov je nekje v zraku in si jih talajo ! gdo ? tisti ki so podpisali pogodbe po enormno visoki ceni. Tisti ki so in projekt in visoko ceno PODPIRALI ves čas ! in tu sta vsaj dve stranki z njihovimi akterji vklučeni ( pa še kakšna mogoče ) ČE TEGA NEBODO ORGANI PREGONA ODKRILI POL SE NAM SLABO PIŠE: Tu bo še veliko gnojnice se izlilo. Gdaj bo pa politična VOLJA da se ugrize v to jabolko pa nevem ! Se bojim da s to vlado še ne. Upam da bo gdaj zavladala stranka (koalicija) ki bi imela "jajca" in to začela resno PREISKOVATI !!! Take še ni na političnem prostoru. mogoče je zametek take stranke ali gibanja združena levica. samo so še premladi in prenaivni. GDAJ KASNEJE ? MOGOČE....
Našvasan_zob
14. 07. 2014 11.33
+1
Aja a ti dejansko pričakuješ spremembo? :)