Volitve

Dan po volitvah: Šarec še ni rekel zadnje besede, Pahor bo nadaljeval s povezovalno politiko. Volivci pa so spet ostali doma

Ljubljana, 13. 11. 2017 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Medtem ko so v taboru Boruta Pahorja zadovoljni z zmago na predsedniških volitvah, podporniki Marjana Šarca pa menijo, da si je nabral dober politični kapital, pa pred celotno politiko ostaja uganka volilne (ne)udeležbe. Pahorju je za zmago čestital tudi ruski predsednik Putin.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zmagala je politika Boruta Pahorja, so komentirali v njegovem štabu
    02:57
    Iz 24UR: Zmagala je politika Boruta Pahorja, so komentirali v njegovem štabu
  • Iz 24UR: Neveljavne glasovnice
    02:36
    Iz 24UR: Neveljavne glasovnice
  • Iz 24UR: Kako bo Šarec vnovčil politični kapital?
    03:51
    Iz 24UR: Kako bo Šarec vnovčil politični kapital?
  • Iz 24UR: Pahor se bo oglašal pogosteje
    04:53
    Iz 24UR: Pahor se bo oglašal pogosteje
  • Iz SVETA: Šarec vesel takšnega rezultata
    01:55
    Iz SVETA: Šarec vesel takšnega rezultata
  • Iz SVETA: Analiza glasovanja na predsedniških volitvah
    01:00
    Iz SVETA: Analiza glasovanja na predsedniških volitvah
  • Iz SVETA: Šarec Pahorja premagal v 18 volilnih okrajih
    01:39
    Iz SVETA: Šarec Pahorja premagal v 18 volilnih okrajih
  • Iz SVETA: Reportaža iz Pahorjevega štaba
    03:22
    Iz SVETA: Reportaža iz Pahorjevega štaba
Borut Pahor - 2
Borut Pahor - 2 FOTO: Miro Majcen
Dan po volitvah predsednika republike, na katerih je aktualni predsednik Borut Pahor osvojil nov petletni mandat, bodo rezultatom prišteli še glasovnice, ki so prispele po pošti iz Slovenije. Pričakovati je tudi nove čestitke zmagovalcu ter analize rezultatov in razlogov za nizko volilno udeležbo.

Volivci so namreč včeraj v drugem krogu šestih predsedniških volitev v zgodovini države Pahorja znova izvolili na to funkcijo. Delni neuradni izidi nedeljskega glasovanja kažejo, da je za aktualnega predsednika republike Pahorja glasovalo 373.877 oziroma 52,94 odstotka volivcev, za kamniškega župana Marjana Šarca pa 332.366 oziroma 47,06 odstotka volivcev.

Na volišča je prišlo 41,74 odstotka volilnih upravičencev, kar je najnižja udeležba v zgodovini samostojne države.

Pahor je po ponovni izvolitvi napovedal, da bo predsednik vseh, a se bo po kritikah v kampanji potrudil, da bo njegov glas bolj slišan. Najpomembnejše sporočilo teh volitev pa je po njegovem mnenju, da zmagujejo tiste politične sile, ki povezujejo.

Šarec pravi, da je z rezultatom volitev zelo zadovoljen, saj je ta pokazal, da si ljudje želijo neke praktične politike. Pahorju se je zahvalil za razburljivo tekmo in mu zaželel uspešen mandat. Svoj govor je zaključil z besedami: "Se vidimo v novih podvigih!" Na novinarsko vprašanje, ali to pomeni parlamentarne volitve, je odvrnil: "Mogoče pa res."

Izidi nedeljskih volitev sicer še niso dokončni, saj jim bodo danes prišteli še glasovnice, prispele po pošti iz Slovenije. Na ta način so lahko glasovali volivci v bolnišnicah, domovih za starejše in zaporih. Čez teden dni bodo dodali še glasove, ki bodo prispeli po pošti iz tujine. Vse te glasovnice sicer razmerja med kandidatoma ne morejo več spremeniti. Uradni izid volitev bo predvidoma znan 28. novembra.

Nov petletni mandat bo novoizvoljeni predsednik Pahor nastopil 23. decembra, dan prej pa bo zaprisegel pred državnim zborom.

Šarec še ni rekel zadnje

"Marjan Šarec je zmagal že v prvem krogu, saj je premagal vse parlamentarne stranke", je po razglasitvi izida predsedniških volitev poudarila Šarčeva podpornica Mateja Kumer. Prepričana je, da Šarec še ni rekel zadnje besede.

Kumerjeva je Šarca označila za človeka s širino in s hrbtenico, ki bo "pokazal še marsikaj na političnem področju". O konkretnih korakih se ni opredeljevala, je pa poudarila, da Lista Marjana Šarca predstavlja "svež veter". "Mislim, da je čas za novo generacijo, ki razmišlja drugače, deluje izven okvirjev in včasih stvari pogleda z drugega zornega kota," je pojasnila.

Na vprašanje, kje je Šarcu zmanjkalo šest odstotkov, ki bi mu zagotovili zmago na predsedniških volitvah, je odvrnila, da pri mladih. Sama je ravno generacija kamniškega župana in kot občinska svetnica v občini Šoštanj tudi dejavna v politiki. Tako Kumrova upa, da bodo tudi sami kot predstavniki politike lahko mladim vzor.

Da ne vidi razloga za vprašanje, ali oz. koliko odstotkov je zmanjkalo, pa je dejal Šarčev podpornik Rudi Spruk. Kampanja je bila izpeljana dobro, informacije s terena so pozitivne, je pojasnil.

Cilj je bil dober rezultat in tega je Šarec dosegel, ne glede na to, da ni zmagal. Sploh ob tem, da se je zgodba začela praktično iz anonimnosti na ravni državne politike, je dejal Spruk.

Nadaljnje politično udejstvovanje njegove ekipe danes po njegovih besedah še ni prioriteta. Če se bo tako odločil, pa bo tudi Spruk z njim z veseljem sodeloval, je pojasnil.

Pri volilni kampanji na družbenih omrežjih je pomagal tudi strokovnjak s tega področja Matej Špehar. Kot je povedal po razglasitvi izidov, je bilo kar težko igrati proti t. i. "kralju Instagrama", ki si je družbena omrežja res že prisvojil. Zato so se odločili, da so šli vselej v nasprotni smeri od starega in zdaj tudi že novega predsednika republike Boruta Pahorja. Tako denimo na družbenih omrežjih skorajda ni bilo Šarčevih "selfijev".

Omrežje Instagram so sicer v kampanji po njegovih besedah imeli "bolj za zraven", osredotočili so se zlasti na Facebook. So pa v manj kot pol leta dobili pol toliko privržencev, kot jih ima Pahor, pa si jih slednji pridobiva že kar nekaj let, je še povedal Špehar.

Pahor bo nadaljeval povezovalno politiko

Podporniki Boruta Pahorja ne skrivajo zadovoljstva nad zmago in si želijo nadaljevanja Pahorjeve povezovalne politike.

Evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon pa je kampanjo označila za pošteno, saj da ni bilo pretirano nizkih udarcev. Izpostavila je nizko volilno udeležbo, ki je po njenem mnenju razlog za razmislek.

Fajonova si lahko, kot je dejala, v luči izzivov na področju zunanje politike ob Pahorjevi zmagi oddahne. Na tem področju namreč po njenem mnenju potrebujemo izkušenega politika, kar Pahor nedvomno je. Strinja se, da je EU na kritičnem razpotju, negotova je prihodnost. "Potrebovali bomo zelo jasno Slovenijo, s strateško držo, odločno zunanjo politiko in podobo države tudi na mednarodnem parketu, da bomo znali uveljavljati svoj glas," je pojasnila in ocenila, da je Pahorjeva zmaga zmaga moderne politike, ki bo zagovarjala povezovanje in sodelovanje. To je namreč na evropskem parketu danes še posebej pomembno, je dodala.

Pahor je v razdeljenosti slovenske družbe po njenem mnenju pokazal novo pot v sodelovanju, povezovanju in strpnosti. Po besedah Fajonove morajo politiki stremeti k temu, da je Slovenija varna, svobodna in strpna država in da smo kot taki močni v povezani Evropi.

Tudi sama podobno kot Pahor ocenjuje, da si mora Slovenija prizadevati, da pristane v skupini bolj razvitih evropskih držav, če se bo morala o tem v prihodnje odločati. "Za nas je ključnega pomeni močna in enotna Evropa," je prepričana Fajonova.

Poslanec in podpredsednik stranke DeSUS, ki je podprla Pahorja v volilni tekmi, Tomaž Gantar ocenjuje, da je bila kampanja na videz lažja, kot je bila v resnici. Po njegovem mnenju je bilo veliko zahtevnih razgovorov in dogovorov predvsem v zakulisju, kar da je obremenjevalo kampanjo. "Tako da so bili ljudje v veliki meri razdeljeni," je dejal, a izpostavil zadovoljstvo nad rezultatom. Slednji je po njegovem mnenju bolj pomemben, kot je morda videti v prvem trenutku.

V kampanji je bilo veliko govora tudi o izrekanju predsednika države, saj je Pahorju protikandidat očital, da bi se lahko večkrat oglasil pri perečih vprašanjih. Kot je dejal Gantar, je težko najti pravo mero pri tem, torej "da se ne oglašaš za vsako stvar in da se ne oglašaš tam, kjer v resnici ne moreš vplivati". V kampanji je bila funkcija predsednika republike po Gantarjevem mnenju velikokrat preveč poudarjena kot tista, ki ima lahko izredno velik vpliv.

Čeprav ima predsednik v skladu z zakonom relativno malo konkretnih pooblastil pri stvareh, o katerih je bilo govora v kampanji, pa Gantar ne želi podcenjevati njegove vloge. Po njegovih ocenah ima predsednikova beseda veliko težo in prepričan je, da bo Pahor znal izbrati tiste trenutke, ko se bo treba oglasiti ali vsaj usmeriti razpravo v pravo smer.

Pahorju številne čestitke

Medtem Borut Pahor po zmagi tudi danes prejema čestitke iz tujine. Med drugim sta mu za ponovno izvolitev na položaj čestitala ruski predsednik Vladimir Putin in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ruski predsednik je Pahorju v drugem mandatu na predsedniškem položaju zaželel zdravja in uspehov. "Rad bi potrdil pripravljenost za nadaljevanje najinega konstruktivnega dialoga in skupnega dela v prid razvoju prijateljskih rusko-slovenskih odnosov in obojestranskega koristnega sodelovanja na različnih področjih. Prepričan sem, da je to v interesu obeh držav in da prispeva k zagotavljanju varnosti in stabilnosti na evropski celini,'' je Putin, kot so sporočili iz kabineta predsednika republike, zapisal v čestitki. 

Potem ko so Pahorju ob ponovni izvolitvi čestitke že izrekli škofje, mu je danes čestital tudi mufti Islamske skupnosti v Sloveniji Nedžad Grabus. Kot je zapisal, je njegov pristop k politiki vključujoč, saj povezuje ljudi različnih političnih in družbenih pogledov.

Pahorju je ob zmagi na nedeljskih predsedniških volitvah v pismu čestital tudi predsednik Evropske komisije Juncker, je danes na opoldanski novinarski konferenci v Bruslju sporočil tiskovni predstavnik komisije Alexander Winterstein.

Vso srečo pri nadaljnjem opravljanju dela mu je v pismu zaželel tudi predsednik Evropskega sveta Donald Tusk, ki se v "zahtevnem sodobnem času zanaša predvsem na Pahorjeve izkušnje in odločno strmenje k stabilni in varni regiji v soseščini''. Kot je še zapisal v čestitki, verjame, da bo Slovenija tudi po Pahorjevi zaslugi še naprej prispevala k razvoju EU, so sporočili iz Evropskega sveta.

"To je dober dan za socialno demokracijo," pa je v svoji čestitki novemu-staremu slovenskemu predsedniku zapisal odhajajoči avstrijski kancler Christian Kern. Poudaril je, da je Pahorjeva zmaga velik uspeh.

Predsednik Italijanske republike Sergio Mattarella je predsedniku Pahorju ob ponovni izvolitvi čestital v imenu Italijanske republike in v osebnem imenu, ob tem pa izrekel veselje in najboljše želje za delo v drugem mandatu. V čestitki je predsednik Mattarella zapisal, da je volilna podpora nagrada predsedniku Pahorju za njegovo neomajno zavezanost k evropski integraciji, so sporočili iz kabineta predsednika republike. 

Pahorju je čestital tudi njegov češki kolega Miloš Zeman in ob tem zapisal želje, da bi se odlični odnosi med državama nadaljevali tudi v prihodnje.

Pahorju je čestital tudi predsednik Republike Bolgarije Rumen Radev ter mu zaželel uspešno delo. Predsednik Radev je na koncu pogovora predsednika Pahorja povabil na uradni obisk v Republiko Bolgarijo. 

Pahorju so za zmago na volitvah že v nedeljo čestitali številni politiki, zlasti iz sosednjih držav.

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je v čestitki izrazila prepričanje, da bosta s Pahorjem nadaljevala krepitev odnosov med državama, ki sta pomembni partnerici v EU, zvezi Nato in Jugovzhodni Evropi. Kot so v nedeljo še sporočili iz urada hrvaške predsednice, je poudarila, da se lahko samo s sodelovanjem in pogovori rešijo odprta vprašanja v odnosih med državama.

Pahorju je na Twitterju čestitala tudi nekdanja predsednica hrvaške vlade Jadranka Kosor.

Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen pa je na Twitterju zapisal, da se veseli nadaljnjega sodelovanja s Pahorjem.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug v čestitki zapisal, da bo Srbija ostala prijateljska in zanesljiva partnerica Slovenije. "Upam, da bodo naše dobre politične odnose spremljale še boljše gospodarske povezave in sodelovanje na vseh drugih področjih v dobro državljanov obeh držav," so sporočili iz Vučićevega urada.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (595)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krtofl
13. 11. 2017 20.28
+2
kaj zdaj....koledar je pripravljen.....
walter2
13. 11. 2017 19.51
+3
Dober občutek je,ko veš da so določene politične elite in njihovi prepoznavni veljaki ter posamezni mediji med katerimi izstopa POP ostali dolgih nosov in še dolgo ne bodo prebavili zmage Pahorja kljub zelo agresivni kampaniji proti njemu!
TistoPravo
13. 11. 2017 19.23
-3
Šarec je samo figura, ki onemogoča vse ostale možne kandidate...ni zastonj biu del radia Ga-Ga..pri Sašotu se ne družijo naključno, in ne imitirajo naključne..resnica je kruta, ampak desnica je medijsko umetno zasenčena....sedaj, ko so ugotovili...da te tud negativne novice utrjujejo in omogočijo golasove na volitvah....enostavno več ne pišejo in medijsko izspostavljajo opcije, ki jim niso v interesu...tko so naredil z Zmagotom, to sedaj počnejo z Janezom....za Ivana pa ni blo druge opcije več, kot bam...ko enkrat država doživi tako stanje tudi v politiki, si lahko vsak misli kakšna je prihodnost v naši sicer prelepi deželici...je ni! Zato vsi mladi in pametni, najdite so lepši predvsem bolj pošten prostor pod soncem na tem planetu...škoda vas je za to enoumje in politično zatiranje...predvsem pa zatiranje vaše prihodnosti v poštenem, gospodarnem in z veliko rojenimi zvezdavimi in sitimi otroci našega domačega naroda in kulture..potomci, katerim boste v ponosom ...kjer ste jim omogočili začetek življenja, in za svet ki ste ga ustvarili za njih. To situacijo pa jim bo spet zelo zelo težko razložiti, in vam kot staršem spet ne bodo verjeli in vas sodili...in to povsem upravičeno, sploh z pametjo in dostopnostjo informacij v tem času. Za usodo svojih otrok ste neposredno odgovorni, zato imate noge roke ušesa usta in možgane...da se umaknete v boljši svet, tukaj pa naj ostanejo tisti ki to nepravičje in zlagan sistem demokracije omogočajo, ter nasproti tisti ki se v utapljajo v miselnosti "nič se ne da narediti". Ko se nič ne da narediti, se pokaže hrbet...dovolj je, Slovenija! Adijo domač narod
srebrnibreg
13. 11. 2017 19.26
+7
Zaman si se trudil in ponarejal pluse pri komentarjih v njegovo korist in minuse v korist Pahorja. Sedaj pa že po Šarcu tolčeš, ker te je strah pred njim za naslednje volitve.
johanca123
13. 11. 2017 19.19
-4
dan po volitvah še vbedno smrdi po komunajzarjih
CtrlDelete
13. 11. 2017 19.19
+0
srebrnibreg
13. 11. 2017 19.21
+3
To ti iz hlač smrdi od strahu, da bo Šarec naslednje leto kandidiral na državnozborskih volitvah.
CtrlDelete
13. 11. 2017 19.17
+1
Če ne bi bilo NOB-a, ne bi bilo ne Pahorja, ne Janše...pa verjetno tudi mene ne. Nemci so nam leta 1941 želeli vzeti indetiteto, medtem so nam leta 1991 veliki ljubitelji samostojnosti začeli krasti iz žepov. In kdo je na položaju od leta 1991? Poglejte v Parlament in jih boste našli. Tudi Pahor...s svojimi strici iz ozadja. Čestitke.
CtrlDelete
13. 11. 2017 19.18
-3
Komendator
13. 11. 2017 20.19
+1
Na oblasti so bivši komunisti, bivši komunist Janša pa je tudi podaril podjetja bivšim komunistom Bavčarju, Šrotu, Zidarju....
23345
14. 11. 2017 08.39
+1
cTRLdELETE,dam ti prav, Pahor in kompanija se že 27 let pita iz našega denarja. Ja dam ti tudi prav , da če ne bi bilo NOB, mi ne bi obstajali, prav tako ne opevani osamosvojitelji, kar se pa tiče bivših komunistor Berija 2, pravi komunist , se nikoli ne prelevi v desnega kriminalca, NIKOLI. To pa so storili omenjeni v tvojem zapisu
23345
14. 11. 2017 08.40
+1
srebrnibreg
13. 11. 2017 19.14
+5
Nekateri se na veliko hvalijo češ, da spadajo v skupino nad 50% katera ne gre na volitve zaradi slabih kandidatov. Sprašujem se zakaj ta velika večina po njihovem pametnih in vse vednežev kaj in kako bi moralo biti med sabo ne najde vsaj enega sposobnega kateri bi njihovo teorijo spremenil v dejanje?
CyberWorm90
13. 11. 2017 19.51
-1
ne znamo wsi tko dobr lagat pa krast : ))) če si poslušu cmerobabo kaj je goworu pred wolitwami : ))) etika morala pa blablabla : ))) to je rezerwirano za profesionalne lažnjiwce pa lopowe kot je jankowič : ))))
srebrnibreg
13. 11. 2017 19.59
+2
kočevc na fantaziraj in se ne izgovarjaj. Jaz vam pišem, da naj naredite v dejanju to kar zagovarjate v teoriji in pusti kaj delajo drugi. Enkrat govoriš tako, ko te pa postavim pred dejstvo in rsnico pa že iščeš sto namišljenih izgovorov za svoje nesposobnosti. Samo veliko lapanje vas je drugo pa nič.
CyberWorm90
13. 11. 2017 20.11
-1
CyberWorm90
13. 11. 2017 20.12
-2
pol pa še posiljujete folk da naj gremo na wolitwe wolit waše lopowe : )))) drugih pa ni na listku : ))))
srebrnibreg
13. 11. 2017 20.24
+3
Pusti ti nas. Pišem o vas veliki večini kateri vse veste kaj in kako bi moralo biti pa kljub temu med sabo niste sposobni vsaj enega imeti, da bi to udejanjil kar govorite.
CyberWorm90
13. 11. 2017 20.28
-1
boljš nič k minus : ))) bodte weseli da jankowiču ni ratalo sestaut koalicije : ))) od kučkota čudežni deček : ))) pomojm bi še bakrene žlebe dol pošraufal iz parlamenta : )))) če že na molu krade k sraka : )))
CyberWorm90
13. 11. 2017 20.32
-1
wčas je boljš da nič ne delaš k pa da delaš škodo : ))))
srebrnibreg
13. 11. 2017 20.34
+3
Pa kako škodo, če boste izvolili enega svojih kateri vse veste kaj in kako bio moralo biti? Torej priznavaš, da ste še slabši od nas?
CyberWorm90
13. 11. 2017 20.40
-1
itaq wi podpirate lopowe mi pa ne podpiramo walda da smo slabši od was odwisno iz kere perpecije to gledaš : ))) če gledaš iz perspektiwe jankowiča smo slabši : )))
srebrnibreg
13. 11. 2017 21.28
+3
Pa daj bluzač pusti ti nas pri miru kaj mi počnemo. Jaz pišem o vas veliki večini kateri samo gobcate in se na druge izgovarjate sami pa med to večino niste sposobni najti enega kateri bi vaše filozofiranje obrnil v dejanje.
Kaktus111
13. 11. 2017 18.40
+1
Najbolj država je tista država kjer navaden državljan ne ve kdo je predsednik države ali predsednik vlade !!!!!!!!
CyberWorm90
13. 11. 2017 18.46
+0
zdej wsaj nemorjo rečt da je politika obraz wolilceu : ))) 60% folka nubenga ne mara : )))
ulca
13. 11. 2017 18.24
-4
Predsednik Pahor zna in zmore,
Verbena
13. 11. 2017 18.11
+1
Volitve so postopek , kjer določeni ljudje oddajo svoj GLAS ...ta GLAS predstavlja pravico do udeležbe v političnem dogajanju , kajti s svojim GLASOM ljudje prenesejo svoje pravice na druge osebe , stranke , na politiko , ki se s tem ukvarja poklicno !!! ...npr. leta 1992 je svoj glas oddalo 86% volilnih upravičencev , še moj je bil vmes !!! ....leta 2000 je ta procent padel pod 70 ...kolikšen je v zadnjem času se pa tako ve ...zakaj se zmanjšuje volilna udeležba ??? ... bo kar držalo po pregledanih procentih volilnih udeležb , da je ljudstvo spoznalo , da njihov GLAS ne pomeni nič , da z njim ne moremo več vplivati na politiko , ki se vsako leto obnaša vse bolj sama sebi zadostna !!! ...navsezadnje vidim volitve kot nakup ene oblekce ...nikakor ne snamen kar prve iz obešalnika , plačam in grem ... vedno pogledam kroj , kvaliteto blaga , način čiščenja ...jo še probam in če se pokrije vse skupaj , plačam in grem ...po kaj naj grem na volišče , če vem kakšen je način dela politika , stranke ....naj volim proti svojemu prepričanju , naj dam GLAS nekomu kar tako ??? ...to smatram za skrajno neodgovorno dejanje ... bo mogla politika pokazati le malo več , ne samo besedičenje , delo , kjer se dela , da se čimmanj naredi !!! ... navsezadnje pa ...kot sem že omenila ...vse naše politične stranke so kot veje , ki izraščajo iz istega debla ...bo mogla udarit kakšna močna strela , da bi mal razklala vse skupaj in da bi se ti ljudje , ki se poklicno ukvarjajo s politiko že končno zavedali , kaj pomeni LEVICA in kaj pomeni DESNICA ...ter se temu primerno tudi ravnali , če se že sami deklarirajo z eno ali drugo usmeritvijo !!! ....
Principat
13. 11. 2017 18.18
+8
volitve in tvoj glas so potrdilo , da če tvoj predstavnik zagazi , si ti enako kriv ker si mu zaupal,, spomniti se pahorjevih besed ,, " vi ste krivi , ker ste tako glasovali " basta ( to je skrajšana oblika o nat egu državljanov )
ArkaMast
13. 11. 2017 18.08
+3
Ko se bo SDS otresel Janše, in ko bo RKC priznala svoj del krivde, torej zavajanje v 2WW pa bo morda tudi kateri od njih izvoljen. Prej pa NE. ... Janez ima problem z kredibilnosti, RKC pa z spolnimi škandali, pufi, nemoralo ...
CyberWorm90
13. 11. 2017 18.17
+1
to je isto k bi reku wčas w sowjetski zwezi : )) k se bojo rešli stalina bo pol boljš : ))) podobna fora je pr sds : ))) eden in edini ljubljeni wodja drugi tito itd : )))
PS2Xministri
13. 11. 2017 18.05
-3
Prvi večji projekt Pahorja ki ga bo posvetil najnižjem sloju.....oprati 2 miljarde dolarjev.
krtofl
13. 11. 2017 18.09
-2
NajboljsiBoguniverzuma
13. 11. 2017 18.03
-3
Heh kosmati je navajen lezti v neko odprtino...on bi glasoval tudi za p.e.dra, če bi mu senilneži tako ukazali!!
krtofl
13. 11. 2017 18.08
+0
krtofl
13. 11. 2017 18.08
+0
Uporabnik113089
13. 11. 2017 17.58
+2
Zanimiva analiza o predsednikih držav. Slovenija: Borut Pahor - komunist. Bolgarija: general Rumen Radev - komunist. Črna gora: Filip Vujanović - komunist. Albanija. Illir Meta - komunist. Belorusija: Alexander Lukashenko - komunist. Češka: Milos Zeman - komunist. Slovaška: Andrej Kiska - kljub tem da je bil njegov oče dolgoletni visoki partijski funkcionar, ga komunisti niso hoteli včlaniti v svoje vrste. Tudi pri predsednikih vlad v omenjenih državah velja enak vzorec... Toliko o "uspešni tranziciji" v postkomunističnih državah.
krtofl
13. 11. 2017 18.03
+2
vertex
13. 11. 2017 18.05
-2
....Slovenija.Ivan Jansa - komunist ( dopolnjujem seznam)
Uporabnik113089
13. 11. 2017 18.10
+1
Pisal sem o aktualnih predsednikih držav in vlad. Ker vem da je funkcionalna nepismenost - vajina stalnica, vajinih navedb tudi ne bom komentiral...
etul
13. 11. 2017 18.11
+0
Mene pa nekaj zanima ko gledam Trumpa in njegovo konstantno nošenje rdeče kravate, pa tudi v času volitev so bile dežele kjer so republikanci zmagali obarvane v rdečo, zdaj pa ne vem a je on tud komunist?Aja pa še Putina obožuje
vertex
13. 11. 2017 18.14
+0
a zdaj si uzaljen ker je tvoj vodja komunist,zakaj si tak
Uporabnik113089
13. 11. 2017 18.17
+0
etul. Po barvi kravate določaš politično pripadnost posameznika!? Ko gre za komentiranje političnih tem, je zate še korintos23 - prehuda referenca....
Uporabnik113089
13. 11. 2017 18.20
-1
vertex. Imaš spomin zlate ribice. Že 29 krat sem ti napisal da je moj vodja doktor tehničnih znanosti in magister ekonomije....
vertex
13. 11. 2017 18.23
+2
skladnost,ja vodja v službi mogoče,tvoj politični vodja pa je jansa,do sedaj si popljuval vse razen njega in njegove stranke,tudi zlata ribica že to ve
Kaktus111
13. 11. 2017 18.24
+1
Skladnost::))))) Torej kje narod vidi bolje zase ????????????
etul
13. 11. 2017 18.29
+0
skladnost jaz sem tebe za mnenje vprašal pa zgleda da ne gre,drugače pa saj Korintos ni tak slab sam mal luknjičave podatke ma
Verbena
13. 11. 2017 18.38
ZDA imajo v svoji zastavi izpostavljeni rdečo in modro barvo in že od nekdaj velja , da je rdeča nek simbol republikancem , modra pa demokratom ....nosi pa Trump tako rdečo kot tudi modro kravato !!!
CyberWorm90
13. 11. 2017 18.54
pa še ameriška zwezna držawa washington ma rdečo zwezdo w zastawi pa držawa kalifornija : ))) janšot je že poslau protestno noto da majo totalitarne simbole hahahha
srebrnibreg
13. 11. 2017 19.16
stonickni- tvoj idol kateri se tako zelo grebe za položaj predsednika vlade goreči komunist kateri je ponosno nosil rdečo zvezdo na glavi in ponosno pod trobojnico korakal na pohodih v Jajce.
York
13. 11. 2017 17.55
+6
V kolikor bi za predsedniške volitve veljala enaka pravila kakor za referentum, bi bil Pahor naslednji mesec na borzi. Ni dosegel niti minimalnega kvoruma, ki zahteva, da 20% volilnih upravičencev glasuje za. Bedna zmaga, naj si jo nekam zatakne. Slovenci so preživeli I. in II. SV, preživeli bomo tudi mi še teh pet let s politično klovneso.
Verbena
13. 11. 2017 18.13
+2
...seveda in potem se še pričakuje , da podpiram to našo politiko , ki je uničila ljudem neposredno demokracijo ..
Kaktus111
13. 11. 2017 18.28
-2
Kdor ni šel na volitve se strinja z večino , ki je šla ........ Kaj zdaj jokaš ?
York
14. 11. 2017 21.22
Moj glasje je dobil Marjan Šarec. In nič ne jokam, samo navajam dejstva.
korintos23
13. 11. 2017 17.54
-2
Pahor je premagal dva restanta, ta tretji pa ga ni hotel podpreti!
CyberWorm90
13. 11. 2017 17.58
+3
glawno da je zgubu spomin k so ga wprašali kje je 1.5 miljarde : ))))
korintos23
13. 11. 2017 17.32
+3
Prav želel bi da Serpentinšek ustanovi stranko in gre na državnozborske volitve, da vidimo od kod bodo strokovnjaki k njemu prihajali!
srebrnibreg
13. 11. 2017 17.34
+5
Hehe kori- pa se mi je izšla matematika. Sicer se bo komaj naslednje leto v popolnosti.
prašek
13. 11. 2017 17.35
+1
Serpentinšek nima možnosti ! Trstenjakovci ne smejo volit dveh in se bodo odločili za preizkušenega doktor Ivana !
prašek
13. 11. 2017 17.37
+3
srebrni ..... Pozdravljen. Nekako ne verjamem da se ti bo ta matematika izšla. Ampak kmalu bova videla !
srebrnibreg
13. 11. 2017 17.37
+2
prašek pozdrav- Serpentinška bo izvolila levica, ker se s Trstenjakovci ne druži.
prašek
13. 11. 2017 17.38
+2
srebrnibreg
13. 11. 2017 17.39
+5
Šarec zagovarja NOB to je pa strup za sds sekto. Sedaj so ga volili zato, da se rešijo Šarca naslednje leto.
korintos23
13. 11. 2017 17.42
+1
Sprememb ne bo, strici iz ozadja so še močni, bomo pa videli kako bo.
CyberWorm90
13. 11. 2017 17.44
+0
boli was : ))) k bojo odplačali pufe pa drugi tir boste wi že mel zastonj biwanje w žari na žalah : )))
korintos23
13. 11. 2017 17.52
+4
Cyber, toti drugi tir bi dve mladinski brigadi za časa Juge zgradile v enem letu!
CyberWorm90
13. 11. 2017 17.57
+2
kitajci pa w pol leta pa za pol manj dnarja : ))) pa jh je pahi zawrnu : ))) wprašanje za miljon dolarjeu zakaj? : )))
krtofl
13. 11. 2017 18.05
+4
za maglev vlak rabimo še eno nuklearko...
etul
13. 11. 2017 17.28
+1
Ej praško živijo, vidiš pa je prišel tudi tisti dan ko sva midva k sva politično raznorodna, istega kandidata volila in je model zmagal,je pa zanimivo brat komentarje tistih ki niso bili zanj ali pa so lepo abstinirali volitve,sedaj pa jokcajo kar naj doma ostajajo bomo mi za njih in nas tudi naslednjič izvolili.
prašek
13. 11. 2017 17.29
+0
he, he etul, vse se lahko zgodi ! Ampak : zmagala sva !☺
prašek
13. 11. 2017 17.32
+3
In seveda, lep pozdrav ! Le kako sem mogel bit tako nevljuden. Sramujem se ☺
korintos23
13. 11. 2017 17.27
-1
Volivci niso imeli potrebe po spremembah, dva ali trije na portalu pa jih rabijo!
prašek
13. 11. 2017 17.30
-1
Kaj ti bojo spremembe, če imaš pravega na vrhu !
korintos23
13. 11. 2017 17.25
+3
100 nickni se pa še dobro drži, na Trstenjakovi jih polovica ima vročino!
prašek
13. 11. 2017 17.27
+2
heello
13. 11. 2017 17.30
+2
korintos23
13. 11. 2017 17.31
+1
zdrava.pamet
13. 11. 2017 17.17
-5
me zanima tudi zakaj nočejo prodati NLB...kljub visokim sankcijam....a pomeni to, da še bodo kar kradli....
prašek
13. 11. 2017 17.20
+2
Po tvojem IQ sklepam, da si tudi ti iz Kočevja !
korintos23
13. 11. 2017 17.22
+3
Zakaj je pa niso prodale ostale vlade pred Cerarjevo?
zdrava.pamet
13. 11. 2017 17.23
+1
eh prašek ubožček, tebi pa res ni nič jasno