Janša in Janković na vrhu, precej bolj zadaj pa Virant in Pahor

Volivci bi deset dni pred volitvami največ glasov namenili stranki SDS. Okoli pet odstotkov manj bi dobila Lista Zorana Jankovića, dobrih oziroma slabih deset odstotkov pa bi dobili Virantova in Pahorjeva stranka.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Janković, Janša in Pahor

Janković, Janša in Pahor (Foto: Damjan Žibert)

Glede na zadnjo javnomnenjsko raziskavo Vox populi, ki jo za POP TV in časopis Dnevnik opravlja Ninamedia, bo na volitvah prihodnji teden zmagala stranka SDS. Za njo bi glasovalo 29 odstotkov volivcev, na drugem mestu pa je Lista Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija, ki bi jo podprlo 23,7 odstotka volivcev. Na tretjem mestu je Državljanska lista Gregorja Viranta, ki bi dobila skoraj 11 odstotkov glasov, slabih 10 odstotkov pa bi dobili trenutno vladajoči Socialni demokrati.

Po zadnjih podatkih bi štiriodstotni prag za vstop v parlament presegli tudi stranki DeSUS in SLS. Prva bi dobila 6,4 odstotka, druga pa 5,2 odstotka. Malo pod pragom je še NSi, ki naj bi dobila 3,8 odstotka, 2,9 odstotka bi jih dobila stranka SNS Zmaga Jelinčiča, SMS Zeleni pa bi dobili 1,7 odstotka glasov.

Janez Janša, Gregor Virant in Borut Pahor

Janša, Virant in Pahor (Foto: Damjan Žibert)

Nad enoodstotnim pragom, ki strankam zagotavlja denarna sredstva kljub neuvrstitvi v parlament, pa so še Stranka za trajnostni razvoj (TRS), Zares, LDS in Demokratična stranka dela (DSD). Manj glasov bi dobili še Zeleni Slovenije (0,8 odstotka), Stranka enakih priložnosti (0,4), Gibanje za Slovenijo (0,3 odstotka), po 0,1 odstotka podpore pa bi dobile Naprej Slovenija, Akacije in Stranka slovenskega napredka.

Glede na izide raziskave, ki smo jih objavili v nedeljo, je SDS izgubila 1,9 odstotka, Lista Zorana Jankovića je pridobila 4 odstotke, Državljansko listo Gregorja Viranta bi podprlo skoraj 3 odstotke manj volivcev, podobno pa tudi socialne demokrate. Podpora stranki DeSUS se ni spremenila, dober odstotek pa je izgubila NSi. SNS je pridobila 0,7 odstotka, TRS pa je toliko izgubila.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 445
 
nahrbtnik 28.11.2011 18:31:25
mene pa zanimajo osebni računi! a je ljudem sploh jasno ,kaj to pomen?
Več komentarjev