Volitve

FOTO in VIDEO: 'Politika mora začeti dosegati takšne uspehe kot slovenski športniki'

Ljubljana, 20. 10. 2017 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 13 min
Avtor
D.O./U.Z./N.Š.
Komentarji
298

Na še zadnjem velikem soočenju smo še bolje spoznali predsedniške kandidate. V studio so prišli tudi njihovi najbližji in razkrili, katere so tiste lastnosti, ki jih premorejo kandidati, ki so tako pomembne, da bi lahko volivce prepričale, da jim zaupajo svoj glas. Kandidati so še zadnjič nagovorili volivce.

Več videovsebin
  • SOOČENJE: Predstavitev Boruta Pahorja
    01:05
    SOOČENJE: Predstavitev Boruta Pahorja
  • SOOČENJE: Predstavitev Marjana Šarca
    01:05
    SOOČENJE: Predstavitev Marjana Šarca
  • SOOČENJE: Predstavitev Borisa Popoviča
    01:06
    SOOČENJE: Predstavitev Borisa Popoviča
  • SOOČENJE: Predstavitev Ljudmile Novak
    01:06
    SOOČENJE: Predstavitev Ljudmile Novak
  • SOOČENJE: Predstavitev Maje Makovec Brenčič
    01:04
    SOOČENJE: Predstavitev Maje Makovec Brenčič
  • SOOČENJE: Predstavitev Romane Tomc
    01:07
    SOOČENJE: Predstavitev Romane Tomc
  • SOOČENJE: Predstavitev Angelce Likovič
    01:05
    SOOČENJE: Predstavitev Angelce Likovič
  • SOOČENJE: Kateri od kandidatov je po prvem delu soočenja najbolj prepričal gledalce?
    01:04
    SOOČENJE: Kateri od kandidatov je po prvem delu soočenja najbolj prepričal gledalce?
  • SOOČENJE: Kaj pripada predsedniku?
    04:18
    SOOČENJE: Kaj pripada predsedniku?
  • SOOČENJE: Kaj kandidati menijo o arbitraži?
    06:48
    SOOČENJE: Kaj kandidati menijo o arbitraži?
  • SOOČENJE: Je Borut Pahor degradiral funkcijo predsednika?
    09:49
    SOOČENJE: Je Borut Pahor degradiral funkcijo predsednika?
  • 'Time lapse': kako smo postavili studio za soočenje?
    02:06
    'Time lapse': kako smo postavili studio za soočenje?
  • SOOČENJE: Pot do predsedniške palače
    02:33
    SOOČENJE: Pot do predsedniške palače
  • SOOČENJE: Kako bi rešili propadajoče zdravstvo?
    14:13
    SOOČENJE: Kako bi rešili propadajoče zdravstvo?
  • SOOČENJE: Je plača predsednika dovolj visoka?
    05:25
    SOOČENJE: Je plača predsednika dovolj visoka?

Na POP TV je nocoj potekalo zadnje soočenje predsedniških kandidatov pred nedeljskimi volitvami, ki ga je vodila Darja Zgonc. Sedem kandidatk in kandidatov – Boruta Pahorja, Marjana Šarca, Romano Tomc, Majo Makovec Brenčič, Ljudmilo Novak, Angelco Likovič in Borisa Popoviča – je postavila v neposredno okolje predsedniške vloge, znotraj katere so lahko najbolje pokazali, kako so sposobni delovati v opravljanju državniške dolžnosti.

Bolj osebno s kandidati

Pahorju so sošolci že na maturantskem izletu priredili predsedniški sprejem, nekaj desetletij pozneje je postal kar tri vrste predsednik – parlamenta, vlade in države. Te funkcije se nikoli ni naveličal, pravi, saj mu je vloga pisana na kožo. "Če ne bi bil predsednik, bi bil ... predsednik," se je pošalil.

Ena velikih ljubezni v Šarčevem življenju so avtobusi, tudi popravljati jih zna. Obvlada pa tudi imitatorstvo. Kaj mu bolj koristi? "Vse sorte je treba znati," odgovarja. Včasih ga je kdo "počastil" zaradi njegovih veščin, danes pa tega ni več, ker "gre takoj za korupcijo", pravi.

Tomčeva ljubi razgibano življenje, razpetost med Brusljem in Ljubljano in s tem povezani kovčki so postala njena rutina. Raje kot v Bruslju pa je v Ljubljani.

Novakova poleg političnega odra rada stopi tudi na gledališki oder, za igre sama piše besedila. Znajde se povsod, raje pa živi realno življenje kot igralskega, pravi.

Popovič je avtomobilski navdušenec, pred 20 leti je bil bil vrhunski dirkač in državni prvak v rallyju. Za volan dirkalnih avtomobilov se ne usede več, zdaj uživa kot trener. Tudi v politiki je adrenalin, če hočeš kaj spremeniti in nisi ležeren, pravi.

Makovec Brenčičeva je prestala težko življenjsko preizkušnjo. Bolečino ob izgubi moža je prelila v delo in šport. Kondicija ji pride zelo prav, saj so soočenja naporna, pravi. Zelo rada boksa, najboljši je njen levi direkt. 

Likovičeva rada poudarja svojo delavnost in aktivnost. Ima ogromno energije. Precej je jemlje od Boga, pravi, rada pa tudi meša beton. Že drugi teden ga bo spet, je napovedala.

Sedem predsedniških kandidatov še zadnjič na velikem soočenju.
Sedem predsedniških kandidatov še zadnjič na velikem soočenju. FOTO: POP TV

'Nekateri se lahko slikajo na balkonu, ampak treba je tudi v praksi kaj narediti'

Pahor se je znova zagovarjal pred očitki, da se ne oglaša ob pomembnih temah. Sam meni, da se oglasi, ko je to potrebno. Naštel je število svojih izjav in nastopov.

Tomčeva meni, da je res degradiral funkcijo predsednika in da se preredko oglasi. Pomembno je sporočilo, ki ga dajete in ne število nastopov, mu je dejala. Šteje pa ga za svojega največjega tekmeca.

Šarec je povedal, da nikakor ni "Kučanov človek" in da se ne pusti nikomur voditi. Čas je za novo generacijo, je spet poudaril. "Nekateri se lahko slikajo na balkonu, ampak treba je pa tudi v praksi kaj narediti," je dejal. Na vprašanje, ali ima Makovec Brenčičeva dovolj hrbtenice za predsednico, je komično odgovoril, da glede na to, da stoji pokonci, jo verjetno ima.

Kaj dela predsednik?
Kaj dela predsednik? FOTO: 24ur.com

Arbitraža: rešitev ali veleizdaja? Kako naprej?

Ta teden smo končno dobili zemljevide o novi meje s Hrvaško, kot jo določa arbitražna razsodba. Mnenja kandidatov smo v tej kampanji že večkrat slišali - od tega, da je to za Slovenijo najboljša možna rešitev do tega, da gre za veleizdajo.

A načeloma se je politika glede podpore arbitraži poenotila. Razen nekaj delov kopenske meje, kjer je še treba poiskati soglasno rešitev, je za Slovenijo vse zaprto in jasno. Rok za implementacijo arbitraže je 29. december, Slovenija je pripravljena, glede na dosedanja stališča Hrvaške pa je težko pričakovati, da bodo Hrvati kar pristali na uveljavitev nečesa, kar zanje, kot vztrajajo, sploh ni zavezujoče … Kaj potem? Kaj po 29. decembru, če bodo Hrvati še naprej vztrajali pri svojem?

Kaj bi storili predsedniški kandidati?

Predsedniško soočenje je nekaj posebnega, zanj smo namreč zgradili poseben studio. Nad 600 kvadratnih metrov velikim studiem, opremljenim z najnovejšo virtualno tehnologijo, bdi osem kamer. Med drugim smo v njem združili realnost in virtualno resničnost. Vanj smo pripeljali tudi predsedniško letalo.

Novakova bi si prizadevala za uglašeno notranjo politiko. Ocenjuje namreč, da predsednik vlade in zunanji minister nista bila dovolj uglašena. Izboljšati pa bi po njenem morali tudi diplomatske odnose in poskrbeti, da je mednarodna skupnost na naši strani.

Makovec Brenčičeva meni, da je vse jasno, sodbo je treba izvesti."Slovenija in Hrvaška morata najti skupno pot".

Popovič meni, da se 29. decembra ne bo zgodilo nič. Za začetek bi umaknil žico. Prav tako je po njegovem treba nujno rešiti situacijo Slovencev na hrvaški strani.

Likovičeva  ocenjuje, da je arbitražni sporazum katastrofa. "Treba je še enkrat v pogovore s Hrvati in mednarodno skupnostjo."

Šarec meni, da bi morala Slovenija Hrvaški dati še nekaj časa. Če bodo akterji usklajeni in bo mednarodna skupnost na naši strani, bo tudi Hrvaška spoznala, da je čas za implementacijo, je ocenil.

Pahor se ne strinja, da je bila dobra ideja, da je predsednik vlade začasno odložil dialog. "Prvi sestanek ne bo prinesel rešitev, ker bodo pričakovanja prevelika." Nato pa bo po njegovem tudi Hrvaška počasi spremenila stališče.

Tomčeva meni, da je čas na strani Slovenije, ki pa ne sme biti naivna. "Enostranska implementacija ni rešitev," meni Tomčeva, ki se ji trenutne poteze slovenske vlade ne zdijo pravilne.

O predsedniški funkciji ...

Kaj predsedniku pripada?
Kaj predsedniku pripada? FOTO: 24ur.com

Na vprašanje, ali je skromen predsednik, je Pahor dejal, da je. Da njegova partnerica ni prejemala nadomestila, da so se stroški urada znižali, na obiske je potoval s komercialnimi leti, s falconom je letel le dvakrat.

Popovič meni, da je Pahor malo zapravil, a tudi malo prinesel. Celo v Trstu Pahorja in Mira Cerarja nihče ne pozna, meni. Če bo predsednik on, "bodo ljudje vedeli, kdo je predsednik Slovenije".

Makovec Brenčičeva je ocenila, da je plača predsednika države dovolj visoka. "Predsednik je častna vloga, ki jo je treba gledati široko," je ocenila.

Novakova je opozorila, da je predsednik kje v tujini bolj cenjen, glede Falcona se je vprašala, če je sploh varen, ker se kvari.

Tudi Romana Tomc in Marjan Šarec sta se strinjala, da predsednik ne potrebuje večjega razkošja. Likovičeva pa se je obregnila ob staro Pahorjevo izjavo, da s svojo plačo težko živi. Likovičeva pravi, da bi velik del svoje plače namenila revnim družinam.

V spodnji fotogaleriji si poglejte, kako so kandidati prišli v studio Viba film v ljubljanskih Stegnah.

O zlih komentarjih na svoj račun

Tomčeva pravi, da se je treba na žaljive komentarje v tem poklicu navaditi. Sama ima trdo kožo, boli pa jo, ko to berejo njeni otroci in družina.

Šarec pravi, da je dobro, da se o njem piše, pa tudi, če slabo. Likovičeva se strinja: "Če nič ne pišejo in govorijo o tebi, potem te ni." 

Novakova pravi, da žaljivih stvari ne bere, ker to več pove o piscih kot o njej. Makovec Brenčičeva pa: "Sem samo človek, te stvari se me seveda dotaknejo." Pahor pravi, da ga Janša in Kučan nista užalila, saj ima vsak pravico do svojega mnenja, se pa z njima ne strinja.

O težavah v zdravstvu ...

Likovičeva bi v klinične centre najprej poslala policiste in kriminaliste, saj je tam "korupcije na tone". Le tako bo zdravstvo delalo hitro in učinkovito. Potrebujemo celovito reformo zdravstva, pravi Makovec Brenčičeva, ki se tudi pripravlja, denar je potreben, treba je tudi polniti zdravstveno blagajno, to bomo zmogli, če bomo pospeševali gospodarsko rast. Pomembno pa je, da imamo trden, javni zdravstveni sistem in ga hkrati dopolnjujemo s koncesijami, kajti "prvi je pacient". Novakova je povedala, da reforma, ki se pripravlja, ni dobra in da z njo delamo korak nazaj. Ni pomembno javno in zasebno, v ospredju mora biti bolnik, pravi. Vrste morajo biti kratke, bolniki pa morajo imeti izbiro, kje se bodo zdravili.

Šarec pravi, da potrebujemo javno zdravstvo, ki bo urejeno, koncesije pa naj bodo samo tam, kjer so nujno potrebne, bi bilo pa denarja dovolj, če ta "ne bi poniknil v neznano, kot vedno". Na tem mestu je spet omenil, da potrebujemo učinkovito KPK, za kar bi se kot predsednik zavzel. "Treba je lobijem pristriči peruti, da ne bomo vse plačevali dvakrat dražje prek posrednikov!" je dejal. Tudi lobijem se da pristriči peruti, če je le volja za to, odgovarja Tomčeva, a poudarja: denarja ne bo nikoli dovolj, zato moramo s tem, ki ga imamo, skrbno ravnati. Najprej je treba temeljito prevetriti zdravstveni sistem in pospraviti vso korupcijo. "Ve se za imena, treba jih je samo poklicati za odgovornost, to pa je tisto, kar v Sloveniji manjka," trdi Tomčeva. Konkretno o imenih pa ni želela govoriti.

Makovec Brenčičeva je Tomčevo povabila, da pride na vlado, da končno naredijo red, za kar se je trudila že vrsta ministrov iz drugih vlad. "Žal se nismo lotili zdravstvenega sistema, zdaj, ko se ga lotevamo, je spet vse narobe. Želimo spremembe ali ne?" Problem bomo rešili, ko bomo uporabili zdravo kmečko pamet, pravi Popovič, ki zagovarja kombinacijo javnega in zasebnega. Kako bo to delovalo? Ko bomo imeli cenik operacij, bomo točno vedeli, koliko kaj stane in ljudje se ne bodo hodili zdraviti v tujino, meni. Pahor je poudaril, da je on edini predsednik vlade, ki je – ko je ugotovil, da minister za zdravje ni dovolj politično močen, da bi s sindikati, zdravstvenim osebjem in poslanci dosegel dogovor – prevzel neposredno vajeti pogajanj v svoje roke. Žal predloga nista dobila ustrezne podpore. "Če sem se kot predsednik o kateri politiki izrekel javno, sem se največkrat o zdravstvu, ker vem, da je zdravstveni sistem v večji nevarnosti kot bančni." Likovičeva je povedala, da je v ozadju še vedno "veliko stricev iz ozadja". Tudi Novakova pravi, da bi imeli kriminalisti na področju zdravstva veliko dela.

Česa predsednik ne dela
Česa predsednik ne dela FOTO: 24ur.com

Kaj o kandidatih pravijo najbližji?

V studio so prišli tudi tisti, ki so predsedniškim kandidatom najbližji.

Dolgoletna prijateljica Maje Makovec Brenčič Damjana Vidic je dejala, da je bila Makovec Brenčičeva v soočenjih dovolj osredotočena. Volivcem bi jo priporočila, ker je za kandidatko težka življenjska preizkušnja, pa je obdržava svojo energijo. Prav tako sprejema mnenja, je odprta. Pa tudi odločna.

Andrej Škrinjar, partner Romane Tomc, je dejal, da bi bil kot prvi partner Tomčevi opora. V Sloveniji pa bi si želel na obisku videti Donalda Trumpa in soprogo Melanio. Za Tomčevo je dejal, da je topla in ljubeča oseba.

Marjan Šarec je s seboj pripeljal taščo Vido Iskra. Ker da je "prava teta iz ozadja", kot se je pošalil in dodal, da družini neomajno stoji ob strani. Tašča je povedala, da bo "družini še naprej stala ob strani", da pa se njena vloga, če bo zet predsednik, ne bo veliko spremenila. Dejala je, da je bilo v kampanji na Šarca zlitih ogromno negativnih stvari, a ga doma takšnega, kot so ga slikali mediji, ne poznajo. "Ima čuteče srce," je dejala.

Tanja Pečar, partnerica Boruta Pahorja, je dejala, da napadi na partnerja predstavljajo samo nek nov izziv. Med vlogo prve dame in svojo kariero učinkovito krmari, je dejala. S Pahorjem življenji usklajujeta že 30 let. Za Pahorja je dejala, da je zanesljiv, pripravljen poslušati: "Vrata k njemu so vedno odprta."

Andrej Likovič, mož Angelce Likovič, je dejal, da bosta kmalu praznovala 50 let skupnega življenja. Skupaj bi bila s soprogo kot prvi par ustvarjalna. Dejal je, da svojo soprogo občuduje, ker je pogumna, ker pove, kaj misli – jasno in odločno ter razmišlja o prihodnosti.

Rozala Arko, hči Ljudmile Novak, je bila zadovoljna z nastopom svoje mame. "Vedno smo ji stali ob strani," je dejala in tako bo tudi, če bo mama predsednica. Arkova je dejala, da Novakova v ljudeh vidi le pozitivno, zasebno pa ima tudi dober smisel za humor.

Eva Popovič, žena Borisa Popoviča, je dejala, da bi moža najraje imela doma. Če bi bila prva dama pa bi želela, da bi si Slovenci zapomnili, da so bili v njunem času spet ponosni na Slovenijo. Za soproga je dejala, da je vizionar.

Je Slovenija uspešna država?

Na vprašanje, ali je Slovenija uspešna država, je Novakova dejala, da žal Slovenci ne zaupajo v ustanove svoje države in v politiko. "To moramo izboljšati in izkoristiti potenciale države." Opozorila je, da nas ogroža demografija, potrebujemo tudi reforme. Novakova je obljubila, da bo delala za sanje volivcev.

Tomčeva je dejala, da je Sloveniji renome v tujini v zadnjih letih žal nekoliko padel. "Vseeno ne smemo biti v prihodnost zazrti s strahom." Opozorila je na uspešne podjetnike, ki pa jim morajo politiki zagotoviti poslovno in siceršnje okolje, kjer lahko ustvarjajo.

Makovec Brenčičeva je dejala, da si Slovenci žal pogosto sami včasih ne povemo, kako uspešni smo na nekaterih področjih. "Slovenija znova postaja uspešna," je dejala.

Šarec pa je o prepoznavnosti dejal, da mora tudi politika začeti dosegati takšne uspehe kot športniki, po katerih je Slovenija prepoznavna.

Angelca Likovič je dejala, da mora biti predsednik zgled, opozorila je na razlike v plačah. "Denarja je pri nas dovolj, prav ga je treba razdeliti."

Boris Popovič meni, da je Slovenija država zamujenih priložnosti. Dejal je, da če bodo ljudje volili njega, bo "dva milijona zadovoljnih ljudi".

Borut Pahor je dejal, da lahko Slovenija kot majhna država v mednarodni skupnosti prodre le, če ima z veliko idejo. Med svojim delom je izpostavil proces Brdo.

Je Slovenija varna država?

Slovenija je varna država, stvari se premikajo naprej, pravi Pahor, treba je pa temu nameniti ustrezno pozornost. Tomčeva pravi, da Slovenija ni najbolj varna država, treba bo več delati na tem vprašanju. Novakova pravi, da ob miru ne čutimo potrebe, da bi vlagali v varnost, zato je treba bolj poskrbeti za našo vojsko, zavzemala si bo za boljšo opremljenost vojske, je dejala. Šarec je opozoril tudi na kibernetsko varnost in nujno helikoptersko medicinsko pomoč, čemur bi on posvetil več pozornosti. Makovec Brenčičeva pravi, da varnost in mir za zdaj še odlikujeta Slovenijo in nas razlikujeta od drugih po svetu. Likovičeva je opozorila, da premalo denarja namenjamo vojski in policiji, saj nas oni varujejo. Včasih je bila Slovenija bolj varna, saj se nismo zaklepali, pravi. Ukrep prepovedi nošenja nikaba in burk v javnosti bi – tako kot v Avstriji – sprejela tudi pri nas. Šarec se strinja, da se prišleki morajo ravnati po naših zakonih in spoštovati našo kulturo. Verskih simbolov v javnosti ne bi dovolil. Tudi Pahor bi podprl avstrijsko prepoved. Popovič pravi, da je Slovenija ena najbolj varnih držav na svetu in da takšne prepovedi ne potrebujemo. Makovec Brenčičeva je dejala, da to ni enostavno vprašanje, Novakova opominja, da je v naši kulturi obraz odkrit, a spoštuje druge vere. Tudi Tomčeva bi prepoved podprla.

Zakaj naj volimo vas?

Likovič: Ker si želim, da imamo čez 20 let v sloveniji slovenske otroke, mame in očete. Odločajte se za življenje in ne za smrt.

Popovič: Želim si učinkovite in uspešne države, ne zbirokratizirane, kakršna je. Ko bomo spremenili vrh politike, bomo to dosegli. Potrebujemo ljudi, ki so že dokazali, da znajo.

Makovec Brenčič: Želim biti predsednica, ki Sloveniji dviguje samozavest. Veliko znamo, pa tega ne povemo naglas.

Novak: Postavljajmo si visoke cilje in se trudimo, da jih dosežemo. Kar govorim, tudi delam. Trudila se bom, da se bomo temu idealu, ki si ga želimo, čim bolj približali.

Tomc: Mar mi je za vse ljudi in za slovenske interese. Če si ljudje želijo združevalno osebo, ki ni tiho ob pomembnih vprašanjih, bodo volili zame.

Šarec: Ne obljubljam nemogočega in ne maram blefa, ponujam trdo delo in pokončnega človeka.

Pahor: Pred petimi leti sem obljubil, da bomo skupaj dosegli nemogoče in smo. V naslednjih petih letih bomo postavili nove mejnike.

KOMENTARJI (298)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User1063544
22. 10. 2017 15.56
+1
Sem bil na volišču, knjiga volilcev pa žalostno 95% nepodpisana.. Torej je udeležba na psu, ravno to je voda na mlin političnim sprancem ki slepo sledijo svojim liderom in bodo spet kasirali glasove za prodane duše ki se že ves mesec trudijo z samopromocijo. .LJUDJE BOŽJI spravite se na volišča in zapeljite našo državo nazaj na pravo pot...
žlikrofi
22. 10. 2017 18.58
+0
na pravi poti smo že sam tebe rojen bo moral pa rode pregledat če si ok
ROSINANT
22. 10. 2017 15.11
+1
Vedno so bile in bojo javne hiše. Tam pa delajo .....
helter skelter
22. 10. 2017 13.12
-2
Nekaj me zanima, kaj kamniškemu ljubitelju Hitlera Šarcu, res ni potrebno plačevati davkov, glede na to, da vsi vedo, da je na nastopih dobival denar na roke, medtem ko inšpektorji kaznujejo branjevke, če ne izdajo računa za prodano solato..... Ali pa ima Serpentinšek samo podobno ugodnost prvorazrednega državljana, kot njegov strankarski kolega Zoki, kateremu je država odpisala 16. milijonov dolga .....
krtofl
22. 10. 2017 18.51
ej...svojega trgovca z orožjem vprašaj kolko bo plačal za svoje rabote....
helter skelter
22. 10. 2017 13.08
-3
Nekaj me zanima, kaj kamniškemu ljubitelju Hitlera Šarcu, res ni potrebno plačevati davkov, glede na to, da vsi vedo, da je na nastopih dobival denar na roke, medtem ko inšpektorji kaznujejo branjevke, če ne izdajo računa za prodano solato..... Ali pa ima Serpentinšek samo podobno ugodnost prvorazrednega državljana, kot njegov strankarski kolega Zoki, kateremu je država odpisala 16. milijonov dolga .....
ROSINANT
22. 10. 2017 11.59
+1
Dokler ne bo osebnosti ki bo znala ustvariti timski duh ne moremo biti taki kot so naši športniki. Pa še tu niso vsi perle. Poglejte sodnike. Pa še Kokoško smo morali uvoziti, v nogometu je le malo Slovencev, več je kupljencev.... Mazjeva se je morala dislocirati....
proletarec1
22. 10. 2017 11.51
+6
NAŠI POLITIKI,SO VEČINOMA VSI KORUPTIVNI IN SKRBIJO SAMO ZA SVOJE ŽEPE.DOKLERM BODO TAKI LJUDJE KOT SO SEDAJ V VLADI IN PREDSEDSTVU, SE SLOVENSKEMU NARODU SLABO PIŠE !!!!!!!!
rdecikomunist
22. 10. 2017 11.45
+4
Na soočenju bi morali biti vsi kandidati ne glede na podporo volilcev.Je pa skravsejno nesramno od POP tv da sam odloča kdo bo na soočenju.Vi ki tu komentirate se najprej odpravite na volišče in opravite svojo državljansko dolžnost ,potem pa kritizirajte po dolgem in poprek.
white power
22. 10. 2017 09.09
+5
sramota za pop
Principat
21. 10. 2017 21.53
+19
a ste vi normalni ? pa politiki in športniki je isti šmorn ,, v prvi vrsti vsi delajo zase in posledično potem vkomponirajo kot to da je za državo
Absolutist 1
21. 10. 2017 20.57
+7
Admin noče zbrisati propagande svoje rtv hiše,ker obstoja volilni molk.Po POP-ovi logiki za njih volilni ne velja.
nikhrast
21. 10. 2017 15.27
+2
Toliko folka še vedno meša predsedniški in parlmentarni sistem, tega imamo mi, tu so pooblastila predsednika omejena, on pravzaprav ni politik. Zato pa večinoma držav predsednika ne voli, ravno tako ne monarhe, guvernerje po parlamentarnih demokracijah. Premier in parlament naj izberejo predsednika, kakšnega uglednega penzionista, pa zaveda rešena, precej denarja se prihrani.
helter skelter
21. 10. 2017 13.13
+1
Zanima me še, ali je primerno, da bi bil predsednik države utajevalec davkov, bivši komediant, ki v svoji večletni karijeri Serpentinška in več 100 nastopih na raznih veselicah, prireditvah .... ni izstavil niti enega računa.... Denar je dobival na roko, brez davka ...... Glede na to, da je pred časom povedal, da je njegov polurni nastop vreden 800 eur, bi pričakoval od novinarjev in Fursa, naj ga vprašajo, ali jim lahko pokaže račune za stotine nastopov, ki jih vsak lahko najde na youtubu
Karantanija
21. 10. 2017 14.52
+3
ooResnicA
21. 10. 2017 15.14
+2
...toti so 1.klasa njim pa odvetnikom ni treba čuj......
?asjeza
21. 10. 2017 15.37
+3
saj tudi pahor je delal na črno na primer ko je med predsedovanjem kosil travo pa skratka ne bi smel ker je to delo na čnro
wolfterier
22. 10. 2017 11.12
+2
dbitls,kaj je treba dokazovati,če je sam povedal,pa gasilci in drugi prireditelji.Je pa res,da naše sodstvo človeka zapre brez dokazov,levaki ga pa še vržejo iz parlamenta.malo hudo jim je pa le bilo,ko so ga morali vzet nazaj,a ne....
wolfterier
22. 10. 2017 11.14
+2
Ne zagovarjam Pahorja,afneguncarja,ampak tisto,kar je on delal je bil en hec,ne pa delo na črno....
mmmmmmmnnnnnnmmm
21. 10. 2017 12.34
+6
lažnivi novinarji pop tv-ja kot tudi lažnjivi kandidati v tem studiju..kdo vas plačuje..pomoje kar vsi ti kandidati ki so prisotni..sama blamaža..ovce pa v nedeljo svoje kandidate iz svojih strank podpirat--niste vredni šusa
ooResnicA
21. 10. 2017 11.20
+3
...tak narod taki politiki...simpl k golaž....
ooResnicA
21. 10. 2017 11.21
+7
...klovni, dvoličneži, bla bla, eno govorijo drugo delajo....
ooResnicA
21. 10. 2017 11.23
-2
...gospa v beli obleki včeraj na pop tv je pa pokazala nekaj novega!!!!
Principat
21. 10. 2017 21.59
+4
gospe , ki pod prisilo kandidira , sa ji je zareklo da so za to imena in priimki ,, romana izvoli in povej ,, sedaj se pa boš spet iznmotavala in taktizirala ,, pa včasih malo podlo ,, pej gor in še naprej kasiraj 19770 € mesečno
wolfterier
22. 10. 2017 11.16
+1
sinhron
21. 10. 2017 10.29
+7
Volilni molk je , odstranite vse članke v zvezi z volitvami !!!
mastaflash
21. 10. 2017 10.07
+11
fejknjuz..zakaj ni bilo vseh 9 kandidatov, a kdo ve?
wolfterier
22. 10. 2017 11.17
+1
Zato,ker eden ni mogel več govorit.Angleži so ga čisto zje.....
Uporabnik113089
21. 10. 2017 09.27
+5
Slovenska politika je svoje "vrhunske" rezultate že dosegla. Pokradli so vse, kar se je pokrasti dalo. Lepi obeti so še pri projektu Drugi tir, a najprej bo treba "prepričati" butalsko ljudstvo da naj se zapufa za enih par milijard.Ker tričetrt slovenskega volilnega telesa še vedno živi v starih lepih komunističnih časih, ne bi smelo biti nobenih težav... Potem pa stara zgodba: za LDS - izbrance le 4 leta aresta za krajo 30 milijončkov, ki jih obubožano ljudstvo itak ne bo nikoli videlo...
User1063544
21. 10. 2017 09.29
+2
Za moje pojme je Šiško edini ki v tem trenutku pokaže, da lahko raz**a to leglo mrhovinarjev. Na vso žalost pa vidim da Slovenec Slovenca potiska v ozadje ker čreda pravi drugače.
User1063544
21. 10. 2017 09.19
+17
Hvala PRO PLUS: Zdaj sem dobil zadnjo potrditev da bom volil za ŠIŠKA.. Vi pajaci prodani pa zavestno ignorirate dejstvo da nad Šiškom vršijo medijsko blokado. LE ZAKAJ? Bi se človek prašal...
User1063544
21. 10. 2017 09.24
+11
Bi pa vas vprašal dragi Slovenci, vidite kaj se dogaja, vidite kako se dogaja, veste da se dogaja.. ZAKAJ TO DOPUŠČATE? Vi ste pošteni, demokratični in ustavni ter pravični... A ste? NISTE, ker ste skupina ovac ki ignorirate resnico, hočete pravico, izbirate pa lažnjivce in kradljivce...
sejboboljjj
21. 10. 2017 09.34
+3
Nimamo demokratične tradicije, so vajeni da drugi volijo za nas, najmanjša udeležba je na štajerskem, Ljubljančan in primorci vsi volijo je res jako čudno;)?!
User1063544
21. 10. 2017 09.41
+13
Drugače nisem neki privrženec za volitve, ker vem da so vsi kandidati lovke ene hobotnice. Ko pa se je pojavil Šiško, me je v 2 minutah prepričal, da bi on bil najprimernejši kandidat za mesto predsednika. Enkrat ko imamo takšno državniško avtoriteto, bi se zadeve obrašale na bolje. Nima dlake na jeziku, nič ga ne bremeni, te finte okrog bombe in nekega kriminalizma se odbija od njega ker se ve da je to ena od zgodb lažiranih političnih odstranitev... Skratka za Šiška grem po doooolgem času na volitve. Z VESELJEM MU PODARIM SVOJ GLAS!!!!
komarec
21. 10. 2017 21.55
+3
PonovnoRojen se v veliko stvareh strinjam s teboj. Prepričan pa sem, da bi Šišku po prevzemu predsedniškega mesta politika hitro rezala krila in preprosto bi popustil, ker bi sicer ostal sam.
wolfterier
22. 10. 2017 11.21
+1
ne bodite naivni,Šiško je pogumen mož,to pa je vse,nič pametnega nima pokazat...če se je družil s apotekarjem-padalcem Jelinčićem je sam nastradal,a ne.
sejboboljjj
21. 10. 2017 09.01
+3
Če Pahor zmaga smo dobri za ene 10 let, sprememb ne bo, Slovenija bo še naprej revna nepoznana dežela iz obrobja EU! Kar lahko naredi spremembe je Janša in Sebastian Kurz, oba iz iste stranka! Slovenec pojdi in voli za spremembe!
sejboboljjj
21. 10. 2017 08.55
-13
Likovič ali Tomc druge tukaj ni, neke hude izbire pa sploh ni! Šiško bi bil odličen kandidat, če bi ga Janša vzel v šolo za dve leti. Pravi Morisovec, tak bi bil pa lahko izvoljiv!

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.