Volitve

Pahor na Janševe kritike: Vsak ima pravico do svojega mnenja

Ljubljana, 16. 10. 2017 18.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najprej se je na Pahorja spravil Janša, da ni primeren za nov predsedniški mandat, je nato v javnem pismu zapisala tudi skupina 34 intelektualcev, ki meni, da je aktualni predsednik povsem zbanaliziral funkcijo. In kako odgovarja Pahor? Čeprav se s temi kritikami ne strinjam, jih bom kot predsednik republike sprejel.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (390)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trava@pinkponk.com
18. 10. 2017 22.59
in ravno zaradi tega bo pahor zmagal.žal.
povanpireni
17. 10. 2017 10.59
-1
A se ni v časi volilo Kučana zato ker ima modre oči ???????????
SDS_je_poden
17. 10. 2017 11.06
+7
Tisti, ki voli na podlagi telesnih karakteristik nekega kandidata, si ne zasluži volilne pravice. To je najbolj neumno stališče, za nekoga volit..... ker ima na primer lepe oči.
SDS_je_poden
17. 10. 2017 10.55
+11
Mene zanima samo to, zakaj se gologlavcu namenja kakršna koli medijska pozornost? On si je ne zasluži, on ne zna povezovat ljudi, ne zna biti strpen, ne zna ceniti miru.... je razdiralen, nestrpen, manipulant, obseden z izrednim stanjem, da niti ne govorim o tem, da znajo v njegovi stranki hitro ponarediti kakšne dokumente.... skratka hlepenje po oblasti je pri njem na prvem mestu pred širšo dobrobitnostjo. Pljuc!
jg57
17. 10. 2017 12.01
+1
si za pravično družbo, a tvoje besede so zelo diskriminatorne.
SDS_je_poden
17. 10. 2017 13.22
+1
jg57: A da so? Veš kaj bi bilo pravično? Da se gologlavi enkrat že spelje iz politike.... Njegovega deljenja naroda na naše in komije spada samo še na smetišče zgodovine.
opazovalec_
17. 10. 2017 10.02
+5
Vem samo to, da Pahor ni naredil nič ne v vladi in ne kot predsednik... Žal se narcist ve delat všečen raji, da bo zmagal, čeprav bo spet ves svoj mandat vegetiral in se ukvarjal zgolj s samopromocijo....
1airbus
17. 10. 2017 10.12
-1
Brakedirt
17. 10. 2017 10.24
+5
in potem se ga drzne kritizirati en stazist ki je se manj sposoben.pahorja ni nikoli odnesel narod iz prestola.
opazovalec_
17. 10. 2017 10.49
+3
Saj ga ne more noben odnest, če pa se iz vseh težav "umika" in ukvarja predvsem s samopromocijo. Z vidika državljana je taka funkcija nič od nič, samo šlepanje in dobrikanje na račun državljanov. Če si kritičen, si prizadevaš urediti kakšne nepravilnosti in krivice in za kakšno dobro stvar tudi udariš po mizi, pa ne moreš biti vsem všečen ali? Zato pa klinc gleda takega predsednika, kot smo ga imeli doslej...
Absolutist 1
17. 10. 2017 09.19
-1
Tovariš Cerar je včeraj v tribunalu izrekel zgodovinske besede PRENEHAJTE JAVNO LINČATI moje ljudi.Kakšen umotvor..
wolfterier
17. 10. 2017 09.37
+3
Vsak ima pravico do svojega mnenja,ampak voditelji nimajo pravice početi neumnosti,ki državljane drago stanejo !!!
1airbus
17. 10. 2017 10.14
-5
Če pove resnico,zakaj ga potem ne podpiraš,se vidi,da imaš oprane možgančke od murgeljčana.
AlanTuring
17. 10. 2017 09.08
+3
Ne podpiram Janšo, ne maram ga. Povedal je pa resnico. Ampak pri nas ima resnica drugačno ime- "desničarska zaostalost". Povedano VSE. Ko bi mainstream mediji v javnost spustili vsaj 1 odstotek te resnice o aktualnemu in Bognedaj naslednjemu predsedniku, sem prepričan, da bi pogrnil na volitvah kolikor je dolg in rdeč. Šarec je ljubljenec Jankovića in bivši član PS . Baje je izjavil, da sta si sorodni dusi ??!! Ni se dovolj povedano ??? Angelca Likovič. Iz stranke je užaljeno odšla, ker ni postala ministrica za šolstvo, potem je hinavsko kvakala, da naj Janša odide in prepusti vodstvo stranke Alešu Primcu. Sedaj je toliko napredovala, da več ne kvasi tovrstnih neumnosti. Presenetljivo Lara Kraus se odrezala zelo dobro ampak ne bo imela nobenih sanš če pa nima podpore od strani mediji. Romana Tomc pa tako lepo govori, da ne vem ali se laže ampak v vsakem primeru je oportunistka Ko pa vidim to Ljudmilo se pa spomnim na Merklovo..Šiško pa še en z pomanjkanje samokritike..Zakaj se Vam zdi ločevanje po nacionalnosti tako pomembno, ko pa se je skozi zgodovino vedno znova izkazalo, da povezovanje vodi v mir, ločevanje pa v vojne?Nacionalizem, nacija, naci - pa kje ti živiš? V letu 1277... a... domoljub se zdaj temu reče, narodna zavest, ne... to hitro eskalira. Borči bi kot predsednik države verjetno najprej in takoj pomilostil vse zapornike-mafijce ... Čebelica Maja. Z mladimi pri 16. letih je mnogo lažje manipulirati kot pri 18. Naj kot ministrica raje naredi red na univerzah in fakultetah, ki so postale navadne trgovine...
Uporabnik113189
17. 10. 2017 09.27
+2
Če te zanima kako opisuje Šiško pojme nacionalno in domoljubje, si oglej obširen opis na njegovi spletni strani. Mislim pa da bo to preveč branja za tvojo potrpljenje, ker si prepričan internacionalist, si vse in nič. Ko si brez kulture in korenin, pa začneš iskati svoje prednike, žal je takrat običajno prepozno.
AlanTuring
17. 10. 2017 09.37
+1
@Klasik čeprav jaz sem internacionaliziran in to je narobe ? Prizadevam za sodelovanje med narodi, državami na osnovi priznanja neodvisnosti in enakopravnosti ? Če kdo iz juge pride živet v Slovenijo in se nauči jezika ter spoštuje kulturo mislim, da si zasluži spoštovanje enakopravno kot slovenci. Je pa druga zgodba z tistimi, ki se ne naučijo jezika samo vi največ gledate na srbov, hrvatov, bosance ampak zakaj nikoli ne gledate na Italijane, ki živijo na primorsko pa ne znajo nič slovensko ? Čeprav ti boljše razumeš italijanščino kot pa srbohrvaščino ? Samo tako vprašam..
Uporabnik113189
17. 10. 2017 10.30
+2
Znam mnogo jezikov, ker sem se rodil v tem okolju. In brez skrbi, gledam tudi italijane, stalno jih imamo na očeh, ker natančno poznamo česa so sposobni. Vendar je velika razlika ali si butelj ali pa pameten in zloben. Pri učenju jezikov pa sem se dokopal do spoznanja, da moraš presneto paziti, da ohraniš svojo kulturo, ker brez nje si nič..In slovensko zelo cenim, naše vrednote so vedno bile poštenje, brez laži, brez tatvin, pomoč sosedu in prijatelju, socialni čut. Vse to pogrešam v internacionalizmu, kjer so ljudje brez duše, hodijo drug mimo drugega, čeprav vidijo človeka v stiski, borijo se samo za svoj žep, se zapirajo v geto, ker hočejo s svojo kulturo nadvladati tisto v katero so se priselili. Znati več jezikov je dobro, ker lahko razumeš sosede, vendar je bistveno pri tem ohraniti svojo kulturo..Tudi Prešern je poznal vso svetovno literaturo, sicer ne bi nikoli spisal pesnitve, ki so postavile slovenščino ob bok drugim jezikom..Znal je tuje jezike, vendar je ostal slovenec v prvi vrsti, kar za veliko večino današnjih "slovencev" ne moremo trditi..
AlanTuring
17. 10. 2017 10.55
Kaj pol ne rečeš Slovencem, ki so se preselili na boljše v Kanado na primer, da niso ostal Slovenci v prvi vrsti ? Če boš imel priložnost, da se izseliš v drugo državo, kjer je boljše boš pač živel tja in se naučil njihovega jezika mogoče pa svojega pozabiš to se zgodi..ti boš pa temu rekel, da niso pravi Slovenci pa ne vem kaj ? Pomoč prijatelju in sosedu ? Tukaj v Sloveniji je največji problem zavist..In ne govorim o znanju jeziku, če pa že hočeš o tem govoriti me pa zanima koliko jezikov pozna gospod Andrej Šiško ? Ne razumeš kaj sem hotel povedat, da tu v Sloveniji, ko pride nekdo iz juga se pa ne morete predstavljat čez kaj gre vse v šoli (zabavanje, diskriminacija, neenakopravnost) kasneje se pa zgodi, da ta otrok gre v "geto", ker obstajajo otroki, ki se učijo slovenščino pa se poskušajo vklopit ampak nekateri jim to ne dovolijo, ker jih nimajo enakopravne kot sebe. V Sloveniji na žalost ni več poštenje, brez laži, brez tatvin in podobne stvari, ta pojem se je že izgubil. Vsak je lahko ponosen na svoje korenine. Verjemi, da če bi se Nemci ali Kanadčani v njihovo državo tako obnašali do svoje priseljence iz druge države bi nekateri vedeli kakšen občutek je to, da ne pripadaš tam, ker te nočejo sprejet. Migranti je pa čista druga stvar...
detect
17. 10. 2017 09.02
+6
pelte si domu svečkarja kaplarskega.
bb5a
17. 10. 2017 08.59
+11
Pahor je totalno nesposoben kot predsednik, ampak ljudstvo ga bo spet izvolilo, predvsem na račun ostalih nesposobnih in kriminalnih kandidatov... pač demokracija, nobene izbire...
Aijn Prenn
17. 10. 2017 08.57
-9
Pahor je politična zgodovina in prav je tako. Prihaja ostrojezični, bistroumni in trdni naslednik Serpentinšek. Janez, pazi se!! ;-))
wolfterier
17. 10. 2017 09.39
+1
A je Zokijev sorodnik(sorodna duša-po lastni izjavi)...
Uporabnik113189
17. 10. 2017 08.56
+3
Sem gledal Tomičevo, ko postavlja poslansko vprašanje Cerarju, da bi vpisali jugoslovansko manjšino v ustavo, menda je tukaj 200.000 takšnih "državljanov". Že Pahor je hud populist, ki dela na tem, da je všečen po obleki, zunanjem videzi, pa raznih srečanjih itd. Rezultat njegovega dela z arbitražo pa je v bistvu katastrofa za Slovenijo. Ni države na svetu, ki bi v nekaj letih prepustila velik kos ozemlja sosedi, tega je sposoben samo Pahor in njegova dvestotisoč glava množica, ki vpliva na referendumu na rezultate da se prodaja slovenska zemlja. ONI so glasovali ZA ARBITRAŽO. Države se bojujejo za svoje stoletja, naši politiki pa obupajo v nekaj letih. Vse smrdi po izdaji. In ta manjšina nas vleče nazaj v Jugoslavijo številka tri. Smo mislili da smo se je rešili. Niti slučajno.. Šarac je nadomestek, ki ga želijo podtakniti..Ne trdim da je Šiško idealen, je pa naša mala možnost, da se miselnost v naši državi spremeni, da se odpre oči mnogi zaslepljenim. Res kdo verjame, da teh 200.000 pozna našo zgodovino? Da jim je jasno s kakšnim ozemljem smo vstopili v državo SHS leta 1918? Pojma nimajo, želijo si samo novega jugoslovanstva..Jim ne zamerim in ne trdim da so zato slabi ljudje. So pa zaslepljeni, ne razumejo dogajanja, da nam kradejo ozemlje..Skratka, ne Pahor in ne Šarac, vsi ostali pa strankarski problem, ki nas bodo prav tako zapeljali v čudne zablode.
biser2011
17. 10. 2017 09.20
-1
Klasik Šiško lepo govori in nam daje upanje , da se da spremeniti - a kako??? Če vlada ne popusti, bo predsednik poklical vojsko na pomoč, da bo lahko naredil spremembe??? Če nimamo idealne države - imamo vsaj MIR - še za enkrat.
Uporabnik113189
17. 10. 2017 09.33
+2
Množice v Sloveniji se še vedno ne zavedajo v kakšnem težkem sranju smo. Šiško ne more sam veliko spremeniti, kot predsednik pa bo lahko vsaj del ljudi prebudil in razkril del resnice. Kot sem že napisal, ni idealen, je pa edina alternativa že obstoječim nastavljenim podaljškom tistih, ki so nam ukradli državo.
Verbena
17. 10. 2017 08.56
+2
Od predsednika države bi pričakovala , da se oglasi vsaj takrat , ko državo pretrese kakšna slaba vest ...navsezadnje je le predstavnik vseh državljanov in moralo bi mu biti mar za vsakega človeka !!! ...a seveda je bolje se pojavljati na prireditvah , ki nimajo veze s politiko ( kar je seveda tudi v redu ) , kot pa nenehno s prstom kazati na slabosti vladajočih in ostalih , ki imajo funkcije v državi !!! ...Pahorja se takšnega ne spominjam v sedanjem mandatu , zato vem , da tudi v prihodnjem ne bo tak .
detect
17. 10. 2017 08.55
-3
če pahorja primerjamo z ostalimi kandidati še vedno ostaja najboljši.
nikandra
17. 10. 2017 08.53
+10
Da Janša napada, seveda ni kaj novega. Saj človek ni sposoben kaj drugega kot pa mržnje in nagajanja. Pa tudi glede mentalnega zdravja pri njemu bi se morali kdaj vprašati, kakšno je. Da pa ga 34 intelektualcev (???????) tako napada tik pred volitvami, pa se je potrebno vprašati, kakšno je ozadje tega napada. Je pa zanimivo, da so na 24 ur zvečer poslali g. Kristana, ki je zadevo popolnoma pomešal. Gospod je verjetno mislil, da so pri nas volitve diktatorja kakšne afriške države, ki sedi v svojih sobanah in ukazuje svojim podrejenim in sovraži svoje ljudstvo. Veste, gospod Kristan, naloga predsednika je tudi, da se udeležuje različnih dogodkov, kamor ga kot predsednika države povabijo in da se druži z vsemi ljudmi, ne glede na izobrazbo, pripadnost .....
bema1201
17. 10. 2017 08.53
-5
Ko sem prebral kdo so ti tako imenovani "intelektualci sem se lažje oddločil in bom volil Boruta. Ker ti intelektualci sodijo v Kučanovo bando, ki že desetletja uničujejo Slovenijo.
Apostol1
17. 10. 2017 08.58
+7
No če bi lahko Kučan ponovno kandidiral pomete s temi Barbikami in pajaci v prvem zamahu DALEČ NAJBOLJŠI PREDSEDNIK IN SLOVENSKE DOMOVINE SIN.
biser2011
17. 10. 2017 09.07
+0
Apostol ti si pa sigurno bil njegov ministrant, pri darovanju!!! Če je res bil tako dober vzornik vsem državljanom, takrat smo pač verjeli in ga tudi volili, zakaj pa niso potem šli po njegovih stopinjah naprej v pravično demokracijo - ZAKAJ ????
Apostol1
17. 10. 2017 09.12
+1
Zaradi SDS in velikega rdečega vodja to pa res ni težko za razumet to vedo že otroci v vrtcu .le ti ne . biser inteligence.
Mejduš
17. 10. 2017 08.53
+3
Janša naj bo hvaležen da so patria sodišče mimo pogledali,lahko bi bil hvaležen ker vsi vedo da je tudi bil zraven saj je bil glavni ki mora za vse vedeti,tisti ki vrečo drži ravno tako krade kot tisti ki notri vrečo fila, Pahorja so tudi SDS volili,pa se ni nič preminil,a sedaj ga pa kretizirajo in še zmerom smeti pobira kokoši hrani krave molze kakce čisti,zakaj ga nebi volili saj izsto dela kot je nekoč.
Principat
17. 10. 2017 09.02
+0
Gospod Janša je s svojimi zvodi in podtalnim delovanjem UNIČIL in DESKRIDITIRAL slovensko sodstvo ,, potem vemo kdo vlada v sloveniji ,, vsi okrog patrie v tujini so bili OBTOŽENI , le glavni voluhar tega kaosa lepo živi v podalpski deželici in zavira vsaki napredni segment te države ,, narod pa zavaja z kučanom ,, le kdo bo žrtev ko kučana več ne bo
biser2011
17. 10. 2017 08.52
+7
Janez bolj ko boš pljuval Pahorja, bolj ga bodo imeli radi. Pa naj ti še kakšen intelektualec- b u t a l e c se pridruži. Čeprav, ko si starejši si že malo naglušen in slaboviden, pa so pripomočki za to, vendar neumni pa nismo!
Hary6
17. 10. 2017 08.50
+4
pahor je udobriu največ tajkunskih kreditov zakaj ni v zaporu
starima?ek 1
17. 10. 2017 11.39
+1
Največ tajkunskih kreditov je bilo podeljenih 2004-08 in največja b.luknja skopana.
detect
17. 10. 2017 08.50
-2
ne predstavljam si svečkarja za predsednika.
biser2011
17. 10. 2017 09.01
-1
Če pogledam vse kandidate po vrsti, bi se težko opredelil..........še najbolj blizu je Šarec, ampak ko vidiš , kdo ga podpira............bi bil pa Zoki lahko predsednik vlade??????..........Slovenci pač ne znamo biti enotni v nobenem pogledu, ker je preveč faušije prisotne, zato pa imamo to , kar imamo.
HOLAJ SLOVENIJA
17. 10. 2017 08.48
+5
Ne maram ravno Janše, toda tokrat se z njim absolutno strinjam,kakor tudi s pismom intelektualcev. Klovnijade Pahorja je bilo dovolj,čas je da ga zamenja resen predsednik ali predsednica!
proofreader
17. 10. 2017 08.46
+6
Kandidatka SDS za predsednico bi šla delat za štirikrat nižjo plačo. Bučke.
Brakedirt
17. 10. 2017 08.47
+6
saj nebi sla,dobila je komando iz partijskega vrha