Slovenija

Uradne izide volitev bomo dobili šele konec julija

Ljubljana, 08. 07. 2014 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Neuradni delni izid glasovanja na predčasnih parlamentarnih volitvah volitvah bo znan v nedeljo okoli 23. ure, ko bodo prešteli veliko večino vseh oddanih glasovnic, uradni pa predvidoma 29. julija, je povedal direktor Državne volilne komisije Dušan Vučko.

Volilna skrinjica
Volilna skrinjica FOTO: Aljoša Kravanja

Na današnji seji so se člani Državne volilne komisije (DVK) dogovorili, da bodo tako kot do zdaj takoj po zaprtju volišč ob 19. uri na spletni strani DVK objavili izid predčasnega glasovanja. Nato bodo sproti prištevali izide, ki jih bodo sporočale okrajne volilne komisije, na strani pa bodo objavili tudi trenutno razdelitev poslanskih mest.

Glasovom, oddanim na predčasnem glasovanju, ki poteka od danes do četrtka, in splošnem glasovanju v nedeljo, bodo 14. julija prišteli še glasove po pošti iz Slovenije, 21. julija pa glasove na diplomatsko-konzularnih predstavništvih in po pošti iz tujine. Po poteku rokov za morebitne pritožbe za varstvo volilne pravice bo DVK do torka, 29. julija, pripravil poročilo o izidu predčasnih volitev poslancev ter ga posredoval predsedniku republike.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

-2
Ne moreš falit obkroži 9. Alenka bo zmagala saj edina ve kaj dela ,a drugi ne vejo niti kaj govorijo,kaj šele kaj obljubljajo.
flojdi
09. 07. 2014 19.16
.hvala za Nasvet,(ampak zdi se mi, da bo obkrožena Piratska (nezanesljivo itak), Prečrtani bodo pa vsi, ki se jih , kakorkoli spominjam v Preteklih 23ih letih.( tko da bo glaMOJAsovnica NeVeljavna.; če jo bodo štettlivci prišteli km že, pa ni več moja močka
-3
Alenke ne vidim med njimi.zato je šla na volitve da prečrta vse politike v zadanih 22.letih.Alenka je edina ve kaj dela ,a drugi ne vejo niti kaj govorijo,kaj šele kaj obljubljajo.
flojdi
09. 07. 2014 14.53
+1
. a sedemnajst dni bojo rabil za štet do par tawžnt..wau
flojdi
09. 07. 2014 14.47
+1
.kje lahko Vidim Vse Včlanjene v Vsako Posamezno stranko ? ;ker nočem StRanke v kateri so Pri Te*enci iz Bivših . Zakaj JE treba IzVol it le StRanko .Zakaj od Vseh strank Enostavno ne gre (čičat) v par la men t enako število oOsebkov iz vsake . zakaj na vol itvah NI (ŠE) možno Obkrožit osebkov od folka ( ki se 20+20let Valajo tam zgoraj in bi se hudo radi še naslednjih 20) Da Nimajo da se še Valjajo . pa še marsikaj.
flojdi
09. 07. 2014 14.49
. au..moram popravit en Obkrožit ..Pravilneje je ODKROŽIT
-1
Ni problema,Alenka bo zmagala saj edina ve kaj dela ,a drugi ne vejo niti kaj govorijo,kaj šele kaj obljubljajo.