Volitve

FOTO in VIDEO: Pahor stavi na povezovanje, Šarec na spremembe

Ljubljana, 10. 11. 2017 19.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min

"Šport združuje ljudi, politika jih razdvaja," pravi Saša Dončić in ocenjuje, da ima naša država mačehovski odnos do športnikov, kar dokazuje mizerna nagrada našim zlatim košarkarjem. Če je trener neuspešen, mora oditi, v politiki pa ni tako, pravi Šarec. Pahor pa: Skupaj lahko dosežemo vse, razdeljeni pa nič. Medtem ko on stavi na povezovanje, Šarec obljublja spremembe.

Več videovsebin
  • Iz 24UR SOOČENJE: Še zadnje soočenje kandidatov
    12:36
    Iz 24UR SOOČENJE: Še zadnje soočenje kandidatov
  • Iz 24UR SOOČENJE: Na zdravstvu se krešejo kopja
    04:54
    Iz 24UR SOOČENJE: Na zdravstvu se krešejo kopja
  • Iz 24UR SOOČENJE: Batagelj: Prostor je spolitiziran
    11:24
    Iz 24UR SOOČENJE: Batagelj: Prostor je spolitiziran
  • IZ 24UR SOOČENJE: Zunanja politika bo pomembna tema, s katero se bo soočil predsednik
    03:45
    IZ 24UR SOOČENJE: Zunanja politika bo pomembna tema, s katero se bo soočil predsednik
  • Iz 24UR SOOČENJE: Ali kandidata verjameta v pomoč EK pri arbitraži?
    03:33
    Iz 24UR SOOČENJE: Ali kandidata verjameta v pomoč EK pri arbitraži?
  • Iz 24UR SOOČENJE: Kako do sprave?
    06:50
    Iz 24UR SOOČENJE: Kako do sprave?

Predsedniška kandidata Borut Pahor in Marjan Šarec sta se soočila še zadnjič pred nedeljskimi volitvami. Po raziskavi Mediana pulse, ki je na desetinko točke natančno napovedala Pahorjev rezultat v prvem krogu, sta kandidata povsem skupaj. Po skrajnih scenarijih lahko zmaga Šarec s štirimi odstotnimi točkami prednosti ali pa Pahor z dobrimi 12.

O tesni razliki, ki jo napovedujejo ankete ...

Pahor pravi, da ga tesna razlika na anketah prav nič ne skrbi. "Pravilno sem napovedal, da v prvem krogu ne bom zmagal. Zmagal bom v drugem krogu, s tesno razliko. To bo pravi podvig, po 20 letih bo morda prvič kdo znova ponovil mandat. Treba se je boriti do zadnjega, zato sem danes tukaj," je dejal.

Beseda strpnost se včasih izrablja za to, da se pogleda stran in se ne loti kakšnega problema. Marjan Šarec

Ali so Šarcu pri tem morda pomagali "strici iz ozadja"? "Moji strici in tete iz ozadja sedijo v publiki," je dejal v šali, nato pa: "To je posledica naše dejavnosti, zgodaj smo najavili kandidaturo, trdo delali in – ne glede na to, da mi ves čas očitajo, da nimam stališč – vse, kar sem bil vprašan, sem odgovoril. Seveda nimam toliko kilometrine kot gospod Pahor in štejem si v čast, da sem z njim prišel v drugi krog."

Ali sta kandidata neodvisna?

Pahor ves čas poudarja svojo neodvisnost, a podpirata ga DeSUS in SD iz koalicije, pa tudi NSi. "Poleg podpore ljudi, ki je izdatna, sem hvaležen, pa tudi, da so se tako odločile parlamentarne stranke, ki imajo z menoj izkušnje. To vse kaže na to, da sem s svojim delom kot nepristranski in neodvisen predsednik republike zagotavljal, da ne en ne drug politični tabor od mene nista pričakovala uslug," je povedal Pahor.

Šarec mu je odvrnil, da je nekdo s podporo toliko strank težko neodvisen. "Težko je verjeti, da potem po izvolitvi nisi nikomur nič dolžan." "Nikoli nisem bil nikomur dolžan nobene usluge, po tem me ljudje poznajo. Vedo, da se lahko zanesejo na moje neodvisno mnenje – tudi, če je zmotno, je moje in ni vsiljeno. Sem kandidat, ki ima lastno pamet in dolgoletne izkušnje," pravi Pahor.

Na vprašanje, ali se je kdaj dobil z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem ali koprskim županom Borisom Popovićem, je Šarec odgovoril, da se je temu namenoma izognil. Na vprašanje, ali ga njuna podpora in podpora Milana Kučana, pa: "Tudi, če bi me motila ... kaj pa lahko spremenim? Vsak se odloči, koga bo podprl. Vsaka podpora je podpora."

Pahorjeva družina.
Pahorjeva družina. FOTO: Aljoša Kravanja

Koga bodo volili Janševi podporniki?

Bo Janez Janša Pahorja stal zmage? "Pred petimi leti sem zmagal, ker so ljudje glasovali proti Danilu Türku. Letos imam ljudi, ki bodo glasovali zame, za mojo politiko povezovanja in združevanja," je odgovoril in dodal, da je vesel sleherne podpore. "Nek čut v meni pravi, da bo dovolj glasov.

Šarec meni, da strankarska podpora ni nujno merodajna. Pa Pahor presega delitve, kot govori? "Trudi se, loteva se pravih stvari, včasih na nepravi način in s tem poskusom preseganja delitev včasih ustvari kakšno novo."

Janša je dejal, da sta kandidata dva odtenka rdeče in si ne želi, da bi šli na naslednje državnozborske volitve. Zato tudi ni pozval svojih volivcev, naj Pahorja podprejo. Ali to pomeni, da bi se Janša Šarca rad znebil? "Marsikdo bi se me rad znebil v politiki, ampak s tem se ne ukvarjam. Kandidiram na funkcijo predsednika republike, verjamem, da lahko zmagam in to je moj trenutni in edini cilj."

Nikoli nisem bil nikomur dolžan nobene usluge, po tem me ljudje poznajo. Vedo, da se lahko zanesejo na moje neodvisno mnenje – tudi, če je zmotno, je moje in ni vsiljeno. Sem kandidat, ki ima lastno pamet in dolgoletne izkušnje. Borut Pahor

Kot pravi, sta si s Pahorjem različna in se bo tudi težav drugače loteval. "Ne bom tolikokrat pogledal stran, ker včasih se beseda strpnost izrablja za to, da se pogleda stran in se ne loti kakšnega problema." Pahor mu je odvrnil, da je strpnost osnova vsega.

Ena od tem, pri kateri se kandidata med seboj ne strinjata, je vprašanje sprave, ki ga Pahor še vedno rešuje, Šarec pa bi ga najraje pustil v preteklosti. "Te rane celimo že 26 let, pa nismo nikamor prišli," pravi. "Sprava ni končan proces in tisti, ki ga bo nadaljeval, bo naredil nekaj dobrega za Slovenijo," pa mu je odvrnil Pahor.

Katastrofalno stanje na otroški kardiologiji: kaj je in kaj lahko storil predsednik 

Naše zdravstvo še zdaleč ni v rožnatem stanju, povsem odpovedal pa je očitno sistem na otroški kirurgiji. Se politika igra z življenji naših najmlajših? Igor Muževič, družinski zdravnik in predsednik sindikata Praktik.um, meni, da je temu res tako, saj ministrica do zadnjih nekaj dni ni opravila vidnejših ukrepov. ''Če bi politika resno mislila, da je ogorčena in da bo udarila po mizi, to mi poslušamo že od začetka mandata. Če bi imela vlada namen, bi to tudi storila,'' je jasen in opozoril na neznane ljudi, ki jih je imenovala vlada. 

Pahor je dejal, da je premier Miro Cerar že prevzel odgovornost, ker je podprl obstoječo ministrico, ''ampak od tega pacienti nimajo nič''. Pahor je spomnil, da je še v mandatu Alenke Bratušek predlagal in se zavzemal za sodelovanje strank pri sprejemu reforme, a se po odstopu takratne zdravstvene ministrice Skaze ni zgodilo nič. 

Na soočenju so predstavili tudi pismo staršev. V pismu, ki ga sta ga starša bolnega otroka leta 2015 poslala Pahorju in ga opozorila na stanje na otroški srčni kirurgiji, sta opisala, kako so jima zdravniki obljubili manj invazivni poseg pri srčni napaki, pri čemur ne bi bilo odpiranja prsnega koša in operacija ne bi potekala na neposredno izpostavljenem srcu. Nato pa šok: 12 ur pred napovedano operacijo je neznani tuji kirurg povedal, da takšnih operacij ne opravlja in bo naredil operacijo na odprtem srcu ob prerezani prsnici. Od tistega trenutka starša bolnega otroka slovenskemu zdravstvu ne zaupata več. Operaciji sta se starša, kot je oče zapisal v pismu Pahorju, odpovedala in pridobila dve tuji mnenji in na koncu naredila najboljšo možno odločitev. ''Res misliva, da se trenutno vsem otrokom s prirojenimi srčnimi napakami v Sloveniji dela krivica in nepopravljiva škoda,'' sta takrat zapisala starša. 

Pahor oziroma njegov kabinet jima je v pismu odgovoril, da je že po pogovoru z drugimi starši s podobnimi izkušnjami pisal vodstvu UKC za dodatna pojasnila, prav tako da se je že večkrat zavzel za reformo zdravstvenega sistema, sicer pa predsednik nima mandata posegati v zdravstveni sistem. Voditeljica Petra Kerčmar je poudarila, da je predsednik tudi moralna avtoriteta in lahko nekaj naredi. Pahor je odgovoril, da se ni z nobeno temo ukvarjal tako dolgo kot z zdravstveno in da je sprejel ogromno staršev. 

''Več kot to, da predsednik dvigne glas, ne sme storiti,'' je poudaril Pahor. Šarec je nadaljeval, da je premalokrat dvignil glas. Šarec meni, da bi moral predsednik storiti vse, da se taka situacija prekine. Sam bi glede zdravstva in tudi ostalih perečih tem zahteval izredno sejo DZ. Ravno zaradi tega, ker ne preidemo od besed k dejanjem po njegovih besedah Šarec tudi kandidira. 

Muževič je opozoril, da bi se moral predsednik postaviti na stran bolnikov. Pahor je poudaril, da je sprejel ogromno ljudi, ki so mu razložili stanje v zdravstvu. A Muževič je odgovoril, da so pogovori premalo. 

Šarec pravi, da si ne upa napovedati, kdaj bo arbitražni sporazum uveljavljen.
Šarec pravi, da si ne upa napovedati, kdaj bo arbitražni sporazum uveljavljen. FOTO: Aljoša Kravanja

''Če predsednik ne more nič ...''

Podjetnik Marjan Batagelj je opozoril na nizko volilno udeležbo in da je prostor pri nas politiziran in da predsednik nima pristojnosti. ''Če predsednik nič ne more, potem naj bo predsednik kulturnik, intelektualec, športnik ...,'' je dejal Batagelj. 

Pahor je povedal, da je depolitiziral prostor in da je vseskozi skušal združevati. ''Stvar predsednika je, da spoštuje ustavo in zakone, da jih ne presega in da znotraj njih poskuša storiti vse, kar je v njegovi moči za blaginjo ljudi. In to brez tega, da ima politikantske, demagoške, ideološke nastope,'' je dejal Pahor. 

Šarec se strinja, da bi bilo dobrodošlo, da bi imel predsednik več moči. ''Spremeniti moramo politični sistem, da bo imel tisti na oblasti politično avtoriteto in moč, da koga tudi odstavi,'' je poudaril Šarec in na vprašanje, ali meni, da bi dobil podporo v DZ odgovoril: ''Mi ne smemo že vnaprej obupati.'' Dodal je, da enkrat mora priti do ključnih sprememb.

Pahor je Šarcu očital, da daje obljube, da bo vse spremenil, a da na koncu od tega ne bo ostalo nič in še večje razočaranje. ''Saj je lepo biti v sobi v miru, a če je v sobi slab zrak, je treba odpreti okna in prezračiti,'' je odvrnil Šarec. Pahor mu je odgovoril, da je treba ''paziti, da veter iz sobe ne odnese vseh dobrih stvari''

Pahor se strinja z Batageljem, da je nasičenost s politiko prevelika in moteča ter da za Slovenijo ne bi bilo dobro, da bi predsednik z demagogijo to še poglobil. Šarec se je odzval, da ima tudi kot državljan pravico pokazati na težave in zato meni, da je treba v državi veliko stvari korenito spremeniti. ''Korenito je treba reformirati našo državo na vseh možnih področjih, drugače se bomo še 150 let ukvarjali z istimi problemi,'' je jasen Šarec. ki sicer priznava, da sam teh sprememb ne more uveljaviti, bo pa apeliral na vlado in DZ, da to storijo. 

Kdaj bo uveljavljena arbitraža?

Kdaj bi lahko prišlo do uveljavitve arbitražnega sporazuma? Šarec: "Ker nisem imel nič zraven, bom tu rajši modro tiho, tega si ne upam si napovedati. Zagotovo pa ne kmalu."

Pahor: "Ker imam veliko zraven, po 18 letih incidentov smo dobili sporazum, ki je sodišču naložil, da določi mejo ... meja je določena, zdaj gre za to, da se uveljavi. Dejstvo, da je Evropska komisija pripravljena sprejeti morebitno posredništvo, je za nas zelo pomembno. Nismo sami. Za nami stoji mednarodna skupnost." 

Ta je večkrat prepočasna pri reševanju težav, mu je odvrnil Šarec. Ko je požel aplavz podpornikov, je Pahor dejal, da tega ne razume: ali torej upajo, da je sporazum mrtev in smo na začetku? "Kajti potem je to zelo slabo. Naj vas še enkrat vprašam: ali bi si želeli, da se sporazum naredi na novo?"

Nikakor ne, mu je odvrnil Šarec, saj zagovarja spoštovanje prava. "Sodbe sodišč je treba spoštovati. Imam pa svoje mnenje, da ta sporazum ni tako fantastičen za nas, verjetno bi se dalo iz njega kaj več iztržiti. Treba bo uporabiti tiho diplomacijo, uskladiti slovensko zunanjo politiko do te mere, da bo minister malo manj glasen in bo diplomacija naredila svoje."

Zakaj so lahko uspešni naši športniki, politiki pa ne?

V studio je prišel eden najbolj poznanih športnih obrazov, oče Luke Dončića Saša Dončić. "Politika in šport sta dve različni panogi. Šport združuje ljudi, politika jih očitno razdvaja," pravi Dončič.

Razlika je tudi v tem, da mora trener, če je neuspešen, takoj oditi, v politiki pa ni tako, je odvrnil Šarec. Pahor pa: Skupaj lahko dosežemo vse, razdeljeni pa nič.

Naša država je mačehovska proti športu, je ocenil Dončič. Za tako velik uspeh na EP so naši zlati košarkarji dobili mizerno nagrado – 50.000 evrov, vsak igralec je dobil neto znesek okoli 800 evrov. Oba kandidata je pozval, naj poskušata spremeniti mačehovski odnos države do športa.

Glede fotografiranja politikov z našimi uspešnimi športniki Šarec meni, da mora vsak zase vedeti, kje se pokazati in kje ne. "Športniki me cenijo zato, ker se z njimi slikam tudi takrat, ko imajo težke trenutke, prazne tribune in ko izgubljajo," pa mu je odvrnil Pahor.

Kako komentirata rezultate našega glasovanja? 

Na naši spletni strani so lahko gledalci soočenja tudi glasovali, kdo jih je bolj prepričal. Rezultat je bil izjemno tesen in izenačen. Šarec je zadovoljen, da je rezultat tak, še posebej, ker so ob začetku kampanje govorili, da je zmagovalec že vnaprej znan. ''Zmagovalna miselnost: teči je treba do konca, šele ko si čez črto, si zmagovalec,'' pa je dejal Pahor. 

In kaj sta za konec kampanje povedala kandidata? 

''Moja odlika je, da sem bil predsednik vseh Slovencev, tudi takrat, ko nisem imel podpore vseh. Ne vemo, kaj se bo zgodili jutri. Lahko pa naredimo vse, če bomo delali skupaj. Sodelovanje. Povezovanje. Jaz sem ta predsednik, ki to zmore. Jaz si zaslužim vaše zaupanje, jaz ga bom upravičil v naslednjih petih letih,'' je volivcem sporočil Pahor. 

''Če vam je sedanje stanje všeč, če ste zadovoljni, kljub problemom, ki jih imamo, potem ne boste glasovali zame. Če pa želite glas sprememb, potem je prava številka dve. Zame niso pomembne stare zgodbe, želim delati za prihodnost, to znam in tudi zmorem in v prihodnjih petih letih bom upravičil vaše zaupanje, če mi ga boste namenili,'' pa je zaključil Šarec. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (739)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

žlikrofi
15. 11. 2017 17.47
+1
kake spremembe kot na polskem in mađerskem ki sam za vatikan hočejo oblast in se bojijoza tete ki mečejo v puščice denar
proofreader
12. 11. 2017 10.15
-1
marJAN ŠArec
srebrnibreg
12. 11. 2017 13.31
User1063544
12. 11. 2017 08.08
-2
SDS_je_poden
11. 11. 2017 17.36
+5
Pahor me ni prepričal ne kot predsednik vlade, niti kot predsednik republike. Zakaj bi mu potem sploh dal glas?
korintos23
11. 11. 2017 19.30
+3
Tako je. Šarec je pa dal obljub za ruksak in pol.
rasturator
11. 11. 2017 15.26
Vprašam vas., zakaj bi država morala nagrajevati športnike? Dovolj je, da jim omogoči vrhunske treninge. Po uspehu se mora športnik financirati iz svojih uspehov, kjer država potegne od tega svoj delež, za trening mladih športnh upov. Ko nekdo utaji dnar, ga ne utaji državi temveč mladini.
ooResnicA
11. 11. 2017 15.15
...ma oštja pa saj ne veš komu bolj drsi....n.1 ali n.2.....?!??!
ooResnicA
11. 11. 2017 15.15
...tota dva bi bila takoj sprejeta ta HZS....
dostojevski II
11. 11. 2017 11.51
+1
Igor Muževič, družinski zdravnik in predsednik sindikata Praktik.um, je včeraj dejal, da je bil kandidat za ministra za zdravje v vladi Alenke Bratušek. Ko je predstavil svoj program, zdravstveno reformo, mu je AB rekla, da v koaliciji ni podpore za njegov program. Podobno se je zgodilo tudi kandidatu Danijel Bešič Loredanu.
dostojevski II
11. 11. 2017 11.52
+1
29.3.2014... Kirurg Danijel Bešič Loredan je pogovore s predsednico vlade Alenko Bratušek označil za konstruktivne. Minister bo postal, če bodo s koalicijo našli skupno pot. Bešič Loredan je v izjavi po srečanju povedal, da je bil pogovor konstruktiven, premierka se bo zdaj pogovorila s koalicijskimi partnerji, znova pa se bosta sestala predvidoma konec prihodnjega tedna. Na vprašanje, ali je Bratuškova torej naklonjena njegovi viziji, Bešič Loredan odgovarja, da je to treba vprašati njo. Izjava premierke danes sicer ni predvidena, je pa kirurg povedal, da bo minister postal, če bodo s koalicijo našli skupno pot. V dvournem pogovoru sta se sogovornika dotaknila strokovnih, političnih in tudi osebnih vidikov, torej tudi tega, kdo sploh je Danijel Bešič Loredan. Morebitni kandidat je Bratuškovi na srečanju povedal, da v to zgodbo ne vstopa sam in da za njim stoji ekipa. Premierki jo je predstavil in ji pojasnil, kako bi delali. O imenih za zdaj še ne govori, a pravi, da je mogoče o njih sklepati že iz spremljanja dela nekdanje iniciative zdravnikov. Potrdil je le, da bi bil v skupini zdravnikov, ki bi sodelovala z ministrstvom, tudi kirurg Erik Brecelj. Ob tem je poudaril, da ta skupina zdravnikov na ministrstvu ne bi bila zaposlena, ampak bi delala prostovoljno v prostem času. Na ministrstvu bi namreč zaposlil skupino pravnikov in ekonomistov, je dejal.
dostojevski II
11. 11. 2017 11.52
+2
Danijel Bešič Loredan ni postal minister, ker ni dobil podpore vseh strank v vladi AB. Tako kot jo ni dobil včerajšni gost v oddaji Igor Muževič. Žal včeraj voditeljica ni dalje vrtala v Igorja Muževiča, z vprašanjem kdo je zrušil njegovo kandidaturo, njegovo zdravstveno reformo. Katera stranka je proti spremembam v zdravstvu ? Katera stranka stalno zavira vse poskuse reforme zdravstva ?
sanisani2
11. 11. 2017 11.41
+4
Kokorkoli že. Sprava bo potrebna tudi za zadnjih 26 let. Tukaj dam Šarcu prav glede ukinitve SDK. Leta 1994,ko je bila ukinjena "Služba družbenega knjigovodstva", ki je imela nadzor na plačilno disciplino, so se odprle vse možnosti za legalne kraje družbenega premoženja in korupcijo, ki je sledilo. S tem je bil onemogočen tudi razvoj, življenje in preživetje majhnih ljudi. Posledice so vidne. Vsa politična elita (ki zaseda že od takrat) pa te napake ne priznava.
ooResnicA
11. 11. 2017 12.08
-1
...ja takulallala je to če SDK priskuje udbovsko podjetje .......potem se pa kar ukine SDK.....
korintos23
11. 11. 2017 12.29
+6
SDK je bila komunistična pogruntavščina, je desnjake to precej motilo.
ooResnicA
11. 11. 2017 12.36
-3
...nisem vedel da je LDS pa drnovšek bil desnjak.....
sanisani2
11. 11. 2017 12.41
+1
Ni pomembno katera poguntavščina je bila, pomembno je, da je bila ločena od bank in je imela kompetence takoj ukrepati pri finančni nedisciplini s takojšnimi kazenskimi posledicami. Uspešnost sodišč pa je pri malih dolžnikih, ki so žrtve podledic finančne nediscipline. Tudi neiztirjani davki in prispevki, ki tako bremenijo državo, se nebi zgodili, če bi sistem SDK obstal. Tukaj je največji neuspeh politike do državljanov.
srebrnibreg
11. 11. 2017 18.03
V Avstriji in Nemčiji nikoli niso imeli SDK pa je boljše glede tega kot pri nas. V današnjem informacijskem svetu je SDK zastarel in nepotreben saj so omenjene države to dokazale.
sanisani2
12. 11. 2017 09.30
V Avstriji in Nemčiji tudi niso imeli družbenega premoženja, ki bi se na "horuk" stekal, s podporo političnih odločitev, v žepe posameznikov, ki so osiromašili državljane in državo na zelo neetičen način. Nepoštenje in pohlep pa se kaže na zadolženosti države, ki se prenaša na sedanje in bodoče generacije.
M_teorija
11. 11. 2017 10.00
+2
Ena ni nobena, pravjo!?
ooResnicA
11. 11. 2017 09.58
-2
....Miki Miška bo zmagala....
PIERREBRICE
11. 11. 2017 09.41
+4
Realno gledano je stanje takšno: Tisti, ki so v prvem krogu volili Pahorja, ga bodo tudi v drugem, vendar Pahor za drugi krog praktično ni pridobil skoraj nikogar več, kateri ga ni že volil v prvem krogu, no mogoče dva do tri odstotke novih. Toda, ali se kdo vpraša ZAKAJ pa je Šarec za drugi krog že pridobil več kot 20% novih simpatizerjev, pa ga uradno ne podpira nobena parlamentarna stranka. Dajmo se malo zamislit, zakaj je tako. Čeprav mi je Trump odvraten, pa bo efekt Trumpa tudi pri nas postal aktualen v nedeljo zvečer. Moj glas bo verjetno odločilen v nedeljo. He,he!
korintos23
11. 11. 2017 09.43
+2
M_teorija
11. 11. 2017 10.07
+2
Forest Trimp je s svojo gostilniško retoriko pridobival šankiste in svečkarje. Pri šarcu bodo taki ostali za šankom in bodo prišli njihovi politični antagonisti!? Tako, da ni gl8h za primerjat.
korintos23
11. 11. 2017 09.38
+2
Najbolj se mi pa 100 nickni smili ker ne bo uspel, pa toliko truda.
PIERREBRICE
11. 11. 2017 09.43
+3
Čuj korintos23, v večini zadev se večkrat strinjava, tokrat sicer ne, te pa lepo pozdravljam na martinovo. LP iz Prekmurja!
korintos23
11. 11. 2017 09.52
+2
Tudi tebi lep pozdrav iz Prlekije, naj ti tekne Martinova gos, katero boš z dobrim vinom poplavil, ker gos mora plavati! Sem pač taki kaki sem, SD od mladih nog, se ne spreobračam in ne menjam strank in kandidatov ob volitvah! Ne paše mi pa kaj kaj in to povem, tudi v SD, oz. levici niso vsi čisti, pa vendar bom pri njih ostal.
korintos23
11. 11. 2017 09.56
+1
Berem ene, so prav nori bili na Cerarja in SMC, sedaj pa so že za Šarca, naj bo on mandatar na naslednjih, to mi ne gre dol, tega ne morem pogoltniti, tako sem vzgojen.
optimist11
11. 11. 2017 10.29
+0
Korintos, če ne bi bilo sprememb bi še danes vozili konjske vprege. Je pač potrebno podpreti tudi malo drugače misleče. Najbrž sem tudi jaz iz tvojih časov. Vendar menim , da neprilagodljivost oz, nezmožnost spreminjanja mišljenja ni vrlina.
korintos23
11. 11. 2017 11.35
+1
Ne obljubljaj nečesa kar ne boš mogel izpolniti!
kameltrajbar
11. 11. 2017 09.29
+1
kwa zdj...kdo zmaguje?...🤣
korintos23
11. 11. 2017 09.37
+3
Strelja?ko
11. 11. 2017 14.12
zajebant2
11. 11. 2017 09.09
+6
Končno mir v sloveniji in hvala bogu da je volilni molk da se spočinemo
korintos23
11. 11. 2017 09.38
+1
Si se zmantro? S totimi pa mi vjutro, pred zajtrkom, uredimo in postorimo.
korintos23
11. 11. 2017 09.09
+3
Včera smo videli kaki je politik s izkušnjami in kaki je mladi župan brez izkušenj, realnost in obljube!
23345
11. 11. 2017 09.18
+0
PELJI SI GA DOMOV KORINTOS 23 IZKUŠENEGA POLITIKA.
korintos23
11. 11. 2017 09.26
+0
V katero trgovino, v tisto katero bo eden odkupil od Hrvatov?
Sre?ko Jelenko
11. 11. 2017 07.01
+15
g.pahor je vsa leta promoviral samega sebe pobiral smeti,krmil živino,kosil na kmetiji skratka vse je poskusil to zna vsak človk kar je delal on to kar bi pa moral pokazat in tudi udarit po mizi pa ni zato je pa tako ko je. vedno povdarja,ali se je gdo več pogajal kot jaz seveda pogajal se je ispogajal pa ni nič. probajmo z novim obrazom,če prav bo teško zdej ko je vse prodano in zapufano.volimo št.2.
Skalinada
11. 11. 2017 11.21
+5
Pahor je v svojem mandatu res veliko naredil. Za razvrednotenje predsedniške funkcije.
slaiko
11. 11. 2017 06.01
+14
Človek prekriva mafijske strice in jaz da mu dam glas? Če bi verjel v smrkce morda.. Šarec 2!!!!!!
korintos23
11. 11. 2017 09.08
+0
boljši jutri 1
10. 11. 2017 23.29
+66
Pahor je v politiki 25+ let.Bil je mandatar z možnostjo odločanja.In ni naredil nič.Ni baraba je pa nesposoben.VOLIMO ŠARCA!
Dušan Stopar
11. 11. 2017 06.05
-17
Sunshine73
10. 11. 2017 22.59
+11
Ampak tale novinarka je pa kar mocna iz strani, bogve v postli se verjetno razleze ...
Skalinada
11. 11. 2017 11.23
+2
Stilistka POP TV je za odpustit! Novinarke kar naprej oblači v za številko ali dve PREMAJHNA krila!!!!
human96
10. 11. 2017 22.59
+72
nekoč so pri 20-letih imeli družino, oziroma otroke, danes si v povprečnih slovenskih okoliščinah ne moreš privoščiti NIČ!.....mladi bomo volili ŠARECA, ker želimo spremembo!