Volitve

VOL17VE: 'Drugi krog s Pahorjem si bolj zasluži ena izmed obeh izzivalk'

Ljubljana, 15. 10. 2017 07.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tomaž Štih
Komentarji
3

Polovica soočenja je minila v znamenju mita o predsedniku kot vrhovni moralni avtoriteti, ki daje mnenje o vseh stvareh, na katere nima nobenega vpliva, hkrati pa ne komentira malenkosti, ki dejansko so v njegovi pristojnosti. V drugi polovici se je pogovor preselil na področje dejanskih pristojnosti in postal bolj užiten.

Tomaž Štih
Tomaž Štih FOTO: Osebni arhiv

Polovica soočenja je minila v znamenju mita o predsedniku kot vrhovni moralni avtoriteti, ki daje mnenje o vseh stvareh, na katere nima nobenega vpliva, hkrati pa ne komentira malenkosti, ki dejansko so v njegovi pristojnosti. V drugi polovici se je pogovor preselil na področje dejanskih pristojnosti in postal bolj užiten.

Kdor je pričakoval konkretno opredeljevanje, je razočaran. Kandidati so vztrajali v všečni sredini.  Kjer je vse sredinsko, pa je tudi vse površinsko.

Predsedniških devet minus pet se je razdelilo v tri skupine: napadalki na Pahorja, Pahorja in "kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima" prisklednika.

Sedanji predsednik je dobro izrabil prednost poznavanja (svojega!) dela in izpostavil naglost tekmecev. Pri tem se mu je uspešno po robu postavila le Romana Tomc, ki ga je poučila o realnem dometu parlamentarnih komisij.

Ljudmila Novak taktično ni prišla do izraza, ker ji strankarska strategija narekuje izvajanje piruet na konici bajoneta med levim in desnim. Na soočenju je tako klonila in obljubila, da bo obiskala Parado ponosa. Če grožnjo izpolni, bo s tem presegla skakanje Cerarja po košarkaški tribuni.

Kdor je pričakoval konkretno opredeljevanje, je razočaran, je dejal Štih po soočenju.
Kdor je pričakoval konkretno opredeljevanje, je razočaran, je dejal Štih po soočenju. FOTO: Aljoša Kravanja

Predsednica, ki predlaga imenovanja ustavnih sodnikov, sodnega sveta, guvernerja Banke Slovenije, sodnike računskega sodišča in kandidate za ESČP mora vendarle znati reči ne.

Marjan Šarec se je trudil delovati odtujeno in odločno. Toda s tem politik le pokaže, da sodi v pee-wee ligo. Njegov nepremišljeni napad na KPK sta pri priči kaznovala bolj izkušena Pahor in Tomčeva.

V zgodovini še ni bilo ne-levega predsednika. Niti predsednice. Če gre zaupati anketam, tudi tokrat vodita levičarja in moška. Neupravičeno, saj si drugi krog z Borutom Pahorjem gotovo bolj zasluži ena izmed obeh izzivalk.

Pustimo se presenetiti.

Komentarji ne izražajo mnenj uredništva.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ROSINANT
15. 10. 2017 10.31
-1
Nihče od kandidatov ni rekel: dovolj je zbiranja zamaškov in tek za... Zo to bo odslej poskrbela država.
clox
15. 10. 2017 08.27
+2
Da boš ti štih navijal za koga drugega kot je sds ali nsi bi bilo že čudno...
clox
15. 10. 2017 09.44
+0
...največje vrpašanje tukaj je zakaj se to osebo sploh ima za kredibilno karkoli komentirat, ni drugega kor provokator. S tem se dela škodo desici, posredno škodo na levici, trpimo pa državljani z eno nesposobno vlado za drugo