Borut Pahor
Marjan Šarec

Pahor napreduje, od zmage v prvem krogu oddaljen le za las

Borutu Pahorju do zmage v prvem krogu manjkata samo dobri dve desetinki odstotka glasov. V zadnjem merjenju Mediane je namreč napredoval. Danes bi tako zanj glasovalo 49,8 odstotka volivcev, ki bodo na volitve zagotovo šli.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Ostre kritike, ki jih je zadnje dni deležen aktualni predsednik države Borut Pahor, očitno ne vplivajo na njegov volivni izid, kažejo izsledki zadnje javnomnenjske raziskave, ki jo za našo medijsko hišo opravlja Inštitut Mediana. Med vsemi volivci, ki bodo v nedeljo zagotovo šli na volitve, ga namreč podpira 49,8 odstotka volivcev. Tako ga od zmage v prvem krogu ločita le dve odstotni točki. To pomeni, da bo predsedniška tekma napeta do samega konca in da bodo najverjetneje odločala zadnja soočenja in dobrih 12 odstotkov volivcev, ki še vedno niso odločeni.

Raziskava mediana

Medianina raziskava je sicer v zadnjem dnevu namerila skoraj petinski padec podpore Marjanu Šarcu, ki mu zdaj napovedujejo 17,7-odstotkov podpore. Romana Tomc in Ljudmila Novak sta napredovali (8,7 in 5,4 odstotka volivcev), Maja Makovec Brenčič pa kljub podpori največje parlamentarne stranke ostaja na petem mestu z 2-odstotno podporo. Celo povečal se je tudi delež volivcev, ki bodo na volitve šli, a še niso odločeni. Tak je zdaj vsak osmi volivec.

Raziskavo za našo medijsko hišo pripravlja Inštitut Mediana na vzorcu 473 ljudi po metodi Tracking Poll.

Soočenje

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 319
 
tilus@email.si 18.10.2017 19:57:22
Stalin je dejal, ni važno kako volite, važno je kdo šteje glasove. Po obstoječih pravilih bi morale volilne komisije po zaprtju in preštetih glasovih izobesiti na vsakem volišču rezultate volitev. To se pri nas ne dogaja zato so možne vsakovrstne manipulacije.
Več komentarjev