Slovenija

Kdo podpira obvezne volitve, višje davke za milijonarje, posvojitve za istospolne?

Ljubljana, 10. 07. 2014 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Natalija Švab
Komentarji
1811

Stranke, ki se bodo borile za naklonjenost volivcev, smo prosili, da na kratko odgovorijo na nekaj vprašanj, ki so v zadnjem obdobju vzbujala pozornost javnosti. V stranki Mira Cerarja menijo, da se o njih ni dobro izjasniti, ker zgolj delijo ljudi.

Volitve - 21
Volitve - 21 FOTO: Miro Majcen

Stranke, ki se bodo borile za naklonjenost volivcev, smo prosili, da na kratko odgovorijo na nekaj vprašanj, ki so v zadnjem obdobju vzbujala pozornost javnosti.

Prosili smo jih, da tokrat odgovorijo zgolj z "da" ali "ne", kar ni preveč običajen način odgovarjanja politikov, ki uvod v odgovor še najraje začnejo s "poglejte ...", čemur sledi dolga razlaga.

Odgovorov nismo prejeli le od stranke Mira Cerarja, kjer menijo, da so zastavljena vprašanja vir težav: "Vaša vprašanja se nanašajo na ideološke teme, ki delijo slovenske državljane že nekaj let in so tako tudi vzrok in posledica krize, v kateri se je znašla Slovenija. S svojim delovanjem želimo preseči stare ideološke okvire." Kot pravijo, bi odgovorili, če bi se lahko v odgovorih razpisali o svojih stališčih.

                                                         SDSSDDeSUSNSiSLSPSZaABVerjamemSNS

Piratska

stranka

Združena

levica

Ali podpirate uvedbo univerzalnega temeljnega dohodka?                    ne ne da nene ne da da ne dada (pogojno)
Tiste, katerih premoženje presega npr. 3 milijone evrov bi morali bolj obdavčiti? da da da dada da da da ne dada
Plače ministrov, poslancev, predsednika, predsednika vlade so previsoke? ne ne ne nene ne ne ne ne neda
Število mandatov politikov bi omejili na največ 2. ne ne ne nenene  da da ne neda
Da ne bi zapravljali davkoplačevalskega denarja, bi uvedli referendumski dan. da ne da dada da da da da dada
Uvesti bi morali obvezno volilno udeležbo, za neudeležbo pa zaračunavati globo. da ne ne neda ne ne ne ne nene
Ali podpirate ženske kvote? da da da dada da da da ne neda
V državni upravi je zaposlenih preveč ljudi. da ne da dada da da da da dane
V javnem sektorju bi morali ocenjevati uspešnost, neuspešne pa lažje odpuščati. da da da dada dada da da dane
Slovenska zakonodaja je do delavcev preveč zaščitniška. ne ne ne dane ne ne ne ne nene
Brezposelnim, ki odklonijo katero koli delo, bi morali ukiniti socialno podporo. nene da dada da ne da da nene
Brezposelne osebe bi morali obvezno vključiti v javna in druga nujna dela. ne ne da dada da ne da da nene
Socialni transferji bi morali biti višji. ne da da nene da da ne ne dada
Minimalno plačo bi morali dvigniti. ne ne da nene da da da da dada
Javno pojavljanje s simboli fašizma, komunizma in nacizma je za javne uslužbence neprimerno. da da da dada da da da ne dane
Dopolnilno zdravstveno zavarovanje bi morali ukiniti. ne da da neda da da ne da dada
Osebe, ki živijo rizični življenjski slog (adrenalinski športi, kajenje, prekomerno pitje alkohola, debelost ...) bi morale za zdravstveno zavarovanje plačevati več. da da ne dane ne ne ne da nene
Slovenija bi morala podpirati sejanje GSO in njihovo prisotnost v hrani. ne ne ne nene ne ne ne ne nene
Homoseksualno zakonsko zvezo bi morali izenačiti s heteroseksualno. ne da da nene da da da ne dada
Istospolno usmerjeni partnerji bi morali imeti pravico do posvojitve otrok. ne da nenene da da da ne dada
Ženska bi morala pred splavom obvezno k svetovalcu, s katerim bi pretehtala odločitev in razmislila o drugih možnostih (posvojitev ...). da ne ne dada ne ne ne ne dane
Prav je, da je ameriško veleposlaništvo odkrilo spominsko ploščo žrtvam totalitarnih režimov. da ne ne dada ne ne ne ne nene
Ljudi, ki uporabljajo piratske spletne vsebine, bi morali kazensko preganjati. ne ne ne nenene ne ne ne nene
Ali je Slovenija preveč poslušna Bruslju? ne ne da nene da ne da da dada
Je članstvo v EU napaka? ne ne ne nene ne ne ne ne nene
Podpirate sodelovanje slovenskih vojakov na misijah v tujini? da da da dada ne ne da ne dane
Svobodni trg je temelj uspešnega gospodarstva. da ne da dada da ne da da nene
2. januar bi moral biti spet dela prost dan. ne da da nene da ne da da dada

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1811)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sukltimi
11. 07. 2014 22.01
+8
Ljudje volte nove obraze,mlade ljudi,... Ne verjamite starim ljudem, ker jih zanima le še denar... Osebno mi je najbolj všeč piratska stranka!
proletarec1
11. 07. 2014 13.08
+10
ZDRUŽENA LEVICA NE POTRBUJE NOBENE KAMPANIJE VEČ,TO KAR JE POKAZAL NA SINOČNJIH SOOČENJIH LUKA MESEC, JE BILO, NEKAJ NEVERJETNEGA,KO JE V TRENUTKU POVOZIL, VSE OSTALE SOGOVORNIKE.LUKA OSTANI TAK KOT SI SE NAM SLOVENCEM PREDSTAVIL, NA VČERAJŠNIH SOOČENJIH.NE PUSTI SE, DA TE STARI ZAJEDALCI DOBIJO V KREMPLJE.SINOČI SI NA VEČINO SLOVENCEV, NAPRAVIL ODLIČEN VTIS.
srebrnibreg
11. 07. 2014 17.23
+0
LEPO PIHANJE NA DUŠO S TEM KAR LJUDJE RADI SLIŠIJO. ŽAL POLOVICO OBLJUBLJENEGA V DANŠNJEM ČASU NI IZVEDLJIVO. SICER PA LUKA NI KANDIDAT V PRIMERU IZVOLITVE AMPAK HANŽEK IN VIOLETA.
25letluzerjev
11. 07. 2014 10.28
+9
Težko poslušam to nakladanje še posebno o delovnih mestih. Če bi združli vse te obljube od vseh, bi morali uvoziti še 130.000 ljudi , kolikor delovnih mest bodo odprli -politiki. Najbolj pa mi obračajo želodec Jankoviče laži in njegov hinavski nasmeh. POŠTENO RES. Lepšega slogana za Jankoviča se ne da izmisliti. Pristaja mu kot kravi - računalnik
eFranjo
11. 07. 2014 07.53
+0
piratska stranka ima še najboljše odgovore
eFranjo
11. 07. 2014 07.53
+0
piratska stranka ima še najboljše odgovore od vseh
Ivan Padavan
11. 07. 2014 02.31
+8
Živel socializem! Živela Združena levica!
batrica
11. 07. 2014 00.01
-19
VSE PODPRITE, LAHKO PLAČE VZAMETE SAM NE DOPUSTE DA ISTOSPOLNI PARTNERJI LAHKO OTROKE POSVOJIJO, KER BOSTE STEM MARSIKATEREMU OTROKU OTROŠTVO UNIČL
screemer
10. 07. 2014 22.12
+9
Bravo LUKA!!! verjamem v zmago v nedeljo!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
10. 07. 2014 19.37
+2
Evo nazaj z morja, dez pa to....... Malo sem spet na 24 ur pospegal..... Vidm da spet vsi lazejo in nakladajo....... Senica beri cerar bo novi mandatar...... Posten, delaven.... Orka la pipa za 140.000 na let je pa treba delat 38ur na dan..... Bravo Cerci, strukuvnjak...... Grem jaz nazaj na obalo, bo manj skode ce mi toca potolce avto....... LDS is back.......
scanner
10. 07. 2014 19.33
+2
imam predlog -cel parlament v luft vržt,zasipat,eno rožico gor-da se tuki gradilo nebo več.postavili oder-kdo ima pametno idejo naj pove naglas,če je slaba -poka.,naslednji.Da bodo premislili preden zinejo neumnost......
+8
Pri tretjem in četrtem vprašanju so že vsi izgubili moj glas...
Castro*
11. 07. 2014 01.15
+6
kaj ti si slaboviden? Združena levica je na oboje odgovorila pritrdilno. boš mogu spremenit mnenje. in glas. :)
Peter Golob 1
10. 07. 2014 18.55
+1
Generalnemu sekretarju MZZ Tomažu Kunstlju, malteškemu vitezu in inž. lesarstva, je minister Erjavec dovolil, da si je ad personam priredil sistemizacijo (ker ni znal določenega tujega jezika, ga je preprosto črtal s seznama pogojev) in se nato dal izbrati na mesto veleposlanika v tujini, kjer je podana tudi kolizija interesov. Deležen ni bil nobene sankcije. Pri tem so podani tudi znaki kaznivega dejanja.
Peter Golob 1
10. 07. 2014 18.52
-1
Vprašajte Erjavca, zakaj je ravno nekdanjega državnega sekretarja v kabinetu PV Janše g. Toneta Kajzerja izbral za veleposlanika v Kopenhagnu, od koder nerezidenčo pokriva tudi - Finsko!? Da bolj objektivno spremlja zadevo Patria? Mu je hvaležen za katastrofalni memorandum s Hrvaško o zaustavitvi postopkov proti LB, ki ga zaradi nejasne formulacije vsaka stran razume po svoje?
Peter Golob 1
10. 07. 2014 18.50
+1
Vprašajte Erjavca, zakaj je ravno nekdanjega državnega sekretarja v kabinetu PV Janše g. Toneta Kajzerja izbral za veleposlanika v Kopenhagnu, od koder nerezidenčo pokriva tudi - Finsko!? Da bolj objektivno spremlja zadevo Patria? Mu je hvaležen za katastrofalni memorandum s Hrvaško o zaustavitvi postopkov proti LB, ki ga zaradi nejasne formulacije vsaka stran razume po svoje?
belaovca
10. 07. 2014 18.38
-2
Janša meni, da bo takoj zunaj, če zmaga SDS........Janša je prepričan, da je uspeh SMC posledica tega, da "režim obvladuje medije, sodstvo in banke“ ter da zato "o pošteni volilni tekmi ne moremo govoriti niti v pogojniku“. Kako je lahko kljub temu SDS leta 2004 zmagala na volitvah, Janša v intervjuju, ni pojasnil. Na vprašanje, kdo bo mandatar za sestavo vlade, če bo na volitvah vendarle zmagala SDS, on pa bo še vedno v zaporu, je odgovoril, da je to sholastično (po SSKJ prazno, nestvarno, nesmiselno) vprašanje: "Če bo zmagala SDS, bo režim padel, sodišča pa ne bodo imela več motivov za zavlačevanje pri odpravi sodbe za izmišljeno kaznivo dejanje, “ je dejal Janša.
Iniesta
10. 07. 2014 21.16
+2
Peter Golob 1
10. 07. 2014 18.32
+5
Erjavčeva šefica kabineta Vlasta Vivod je svoji hčeri uredila bivanje v državni rezidenci v Parizu, pri čemer je tamkajšnja veleposlanica dobila podaljšanje mandata. Korupcija? Vprašajte ga na nocojšnjem soočenju!
Peter Golob 1
10. 07. 2014 18.29
+5
Nekdanji direktor urada za komuiciraje v Janševi vladi mag. Anže Logar je že nekaj časa član večih organov politične stranke SDS (npr. predsednik Mestnega odbora SDS Ljubljana), čeprav po 3. odst. 45. člena Zakona o zunanjih zadevah (ZZZ-1 NPB4) diplomat ne sme imeti funkcij v organih političnih strank. Erjavec zoper kršitev ni ukrepal, čeprav to izrecno določa 46. člen ZZZ-1 NPB4, zato gre pri tem za opustitev dolžnega ravnanja, ki je lahko celo kazniva.
Oreel
10. 07. 2014 18.23
+4
mene pa sploh ne zanima kaj obljubljajo člani trenutnih političnih strank ki so ali so bili v parlamentu,saj večina dobro ve da samo lažejo da se jim že kadi iz ust trenutno bi nam obljubili celo novo hišo in avto da bi le spet prišli do glavnega korita. do sedaj ni nobena politična stranka izpolnila nobene svoje kvazi obljube saj obljubljajo vse mogoče samo da bi bili spet glavni vedno poskrbijo zgolj za svoje bančne račune in na debelo kradejo ker je na njihovo srečo ogromno ljudi naivnih in slepo verujejo v svoje bogove pa če bi jim še tisto kar imajo pobrali bi še vedno slepo sledili svojim bogovom-političnim strankam in njihovim vodjem. Zato bom podprl SMC,piratsko stranko ali pa ZL,nikakor pa nobene trenutne stranke ki so ali so že bili v parlamentu pa naj obljubljajo kar hočejo če je kdo tako naiven da jim vedno znova naede je pa res naiven. če ne bomo popolnoma prečistili parlamenta se bo še naprej kradlo,delilo na naše vaše,obtoževalo drug grugega,itd...
prašekk
10. 07. 2014 18.29
+3
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
10. 07. 2014 19.38
+0
prašekk
10. 07. 2014 18.22
-3
Zmagal bo Cerar !!!! Itak !!!
nightangel
10. 07. 2014 18.24
+11
S.L.Jackson na kvadrat
10. 07. 2014 18.24
+2
nightangel
10. 07. 2014 18.27
+4
Če nas bo še zapufal kot nas je Alenka,potem smo zmagali.
S.L.Jackson na kvadrat
10. 07. 2014 18.30
-2
Night-sedaj pa konkretno-kako pa bi po tvoje rešili nastalo situacijo,ki je bila pred kolapsom,če ne z posojili?Ampak konkretno..
kure bedne
10. 07. 2014 18.37
+1
Vlade mu pa ne bo uspelo sestaviti. Tako kot Jankoviču. In mandatar bo spet eden iz sekte SDS. Žal.
Brakedirt
10. 07. 2014 18.40
+1
Bolje da Cerar naredi stalo ker je se ni kot pa da jo ostali ki so jo ze parkrat.
S.L.Jackson na kvadrat
10. 07. 2014 18.22
-1
Ponosen bom,ko bo Slovenijo popeljal Miro Cerar in pokazal,kako bi se morali obnašati politiki naše države.Popeljal v smer normalne države.Malo se spomnite,kaj smo vse dali ,da so nas lahko okradli in Evropa Nato itd.Pa ne,da ne bi smeli tja,ampak pogajati se je treba v interesu države ne pa v lastnem za svoj žep,malo pameti,no!Imeti hrbtenico in se ne klanjati popolnoma vsem predlogom,ampak predloge dajati!